Ајде домакинки да подискутираме како се решавате од дамките на облеката. Еве јас лично користам Вениш, но не секогаш ги дава посакуваните резултати. Како може да се извади дамка од р`ѓа на облеката ( ми се уништи скроз нова блузичка поради тоа што нитните пуштија р`ѓа на првото перење и ептен ми е криво), па ако знаете начин како да се отстрани ве молам да ми кажете. Поздрав па се надевам дека тука ќе можеме да си помогнеме една на друга.
PEPERUTKA gel Venish ke koristis. Prvo ja vodenis tkaeninata,pa stavas venis i tries MNOGUUUU!!!! Posle ostavas da stoi preku noc vo voda i sabajle ke isperes racno. Ako e belo mozes i varikina da stavis na mestoto! Pozdrav i uspeh!
Јас искрено никако не се справувам Многу внимавам да не се извалкам со нешто што тешко се пере, или децата да не се извалкаат - а ако се случи - ништо, го фрлам тоа парче облека, или го носам за дома ако е нешто поспортско. Ако е бело - го ставам на вриење. Имав некое средство за флеки вадење, ама нешто многу не го користам. Ако е мрсна флека, ја ставам во вода и и' ставам сјај, и толку. За 'рѓа не знам, не сум имала прилика...
Fala babyketi ke probam so tecen venis, a so varikina imam probano i nisto, barem da oblednese malku ama nisto.
PEPERUTKA Mozes da probas i od onie sto se "odmasnuvaci" ! Tie se koristat za cistenje i se so sprej pumpica odozgora . Se vikaat odmastuvaci i mnogu pomagaat za fleki.Pred toa procitaj dali mozes da stavas direktno na obleka,ama kaj 90% moze da se stava direktno! Poz.i pisi sto napravi.
Jas koristam pasta za domakinstvo od "Elisa" srpska kompanija.Site prizvodi se isklucivo na prirodna baza i ne sodrzat nikakvi stetni sostojki. Ja premackuvam oblekata so malku od pastata ja navlaznuvam i stoi 8-10 casa. Po potreba pak ja navlaznuvam i posle peram vo masina. Damka od r'ga nemam izvadeno, ama majonez, kecap, dr mrsni damki garantirano vadi.
хехе јас користам обични влажни марамици (тоа додека не е исушена дамката) досега се има излезено...ама ете на `рѓа немам налетано инаку знам дека флека од црвено вино излегува со бело вино на баба рецептот и за се останато сода и лимон и се разбира вениш ептен ако не нешто сериозно
ДА стварно ова за марамициве е вистина. и јас кога сме некаде излезени и се покапам со нешто го бришам со влажна марамица и се излева брее чудоо
DA, DA...........NA ''ELISA'' SITE PROIZVODI SE MNOGU BLAGODARNI.....A I BLAGORODNI.....I JAS GI KORISTAM........AMA RGA NEMAM PROBANO..........A MISLAM DEKA KOLESHKATA JA VADI SO LIMONTUS....PA NA SONCE.......PROBAJ DE.....
Луге не излева и не излева, ама сеа си купив циркончиња со пегла се лепат па ке праам нешто па може и поубава ке излезе
За блузичка станува збор и беше 850 ден мислам и така ептен ме бендиса ама сеа па уште е поубава.Така да отварам бизнис ~најефикасно отстранување на дамки ~ и блузата ке ти биде ко нова