„Играње“ (треперење) на окото

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од enca.69, 8 јануари 2010.

1. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Pa vaka....vo sustina ne sum mnogu sueverna licnost...no mnogu me plasi koga narodski kazano mi ,,igra,, okoto....sto mislite vie????zosto se slucuva?ima li vrska , nosi li nekoja poraka????neznam dali e slucajnost, no pred 2-3 godini mi igrase okoto kontinuirano cela godina....mi se sluci smrt na licnost od semejstvoto... :( eve sega pak mi se slucuva istoto...umiram od strav, ama bukvalno umiram od strav...placam i nemozam da funkcioniram normalno, samo ocekuvam nekoja losa vest:(((((((pomognete mi....kakvo iskustvo imate...sto mislite????dali ima nesto???????

2. Pennyroyal

Pennyroyal Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    40
    Енки, не се грижи за тоа... ;)
    Играње на окото...интересно...мислам дека тоа е хормонот на стресот. :evil:
    Капакот или пак мускулите на аглите од очите ќе почнат да треперат... :twisted:
    Сум приметила, понекогаш има мало чешање :mrgreen:

На My.Cloud му/ѝ се допаѓа ова.
  3. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    pa help be zenski....znam deka e glupo i debilno, znam.....ali pisete sto bilo sto mislite...kolku i svesno da nejkam potsvesno me maciii :( ;(

4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.732
    Jas pak bas od sekogas sum mislela sprotivno... deka koga ti treperi okoto ke se raduvas nesto, ama ne veruvam bas vo takvi raboti.

На Artist14 и BeautyQueen им се допаѓа ова.
  5. mamicka

mamicka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    27
    EVE NEKOJ KAKO MENE , PRED NEKOJ MESEC BEV BREMENA CUVSTVUVAV NEKOJA MACNINA NEKOE CUVSTVO NA STRAV, I TOA BEZ NEKAKVA PRICINA NEMIE PRVO DETE , ODEV REDOVNO NA KONTROLA I ME UBEDUVAA DEKA SE E VO RED NO CUVSTVTO NE MI PROAGASE, SIGURNA SUM DEKA SITE STE GO IMALE TOA CUVSTO NA STRAV DEKA CE SE SLUCI NESTO LOSO LEGNUVAV I STANUVAV SO STRAV , (E SEGA CE SE NASMEETE) BESE PRAZNIK I POJDOVME KAJ BABAMI NAGOSTI I MU KAZAV STO CUVSTVUVAM .EJ SRCE MOE AKO VERUVAS VO MALERI TIE I CE SE SLUCUVAT, AKO VERUVAS DEKA CE TI SE SLUCI NESTO DOBRO VERUVAJ DEKA CE BIDES SRECNA SEKOGAS . AJ BE I OVAJA ME TESI SAMO SI POMISLIV . CUVSTVOTO NE MI SE TRGASE .VERUVAJTEMI CESEN ZBOR PO IZVESEN PERIOD POJDOV NA KONYROLA I CUVSTVOTO SE OSTVARI MI KAZAA DEKA NOSAM CITUS TRANSVERZUZ NAJSTRASNA I NAJRIZICNA POLOZBA NA DETETO MI KAZAA DEKA PLODOVATA VODA MI E NAMALENA I DEKA MORA DA ME OTVORAT CARSKI, NA OPERACIJATA IZGUBIV MNOGU KRV EDVAJ NE SPASIJA I MENE I MALECKOTO . KOGA SE RAZBUDIV SE ZAKOLNAV DEKA I DA IMAM NEKOE PRETCUVSTVO CE SE TRUDAM DA MISLAM POZITIVNO ZOSTO LOSITE RABOTI SE SLUCUVALE SAMO AKO GI OCEKUVAS . NAJMILA MOJA 69 VERUVAJ DEKA IGRANJETO NA OKOTO CE TI DONESE SRECA I TOA CE TI SE ISPOLNI.
    ISKRENO TVAJA MAMICKA
    :)

На Arthur, Draginja, enca.69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    15.868
    Јас па знам дека ако ти игра окото значи дека некој сака да те види :D

Тоа не е ништо освен контакција на мускулот на очниот капак. тоа е нешто најнормално за сите мускули. Нема потреба од суеверија.

7. marina30

marina30 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    48
    jas imam citano deka ako ti igra okoto e nedostatok na magnezium...... poz

8. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    fala Vi na site....obicno reagiram poinaku gi ignoriram takvite raboti i ne sum sueverna mnogu skoro ic...ama poradi toa sto mi se sluci kako sto pisav, sto moze i bilo koincidencija, jas si staviv vo glava deka koga mi igra desnoto oko e za loso i me ubiva sugestijata...falaa

9. Pennyroyal

Pennyroyal Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    40
    Срц, не сите мускули треперат ;)

10. Dark-Rose

Dark-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    76
    Мене ова имам приметено дека ми се случува кога имам некој стресен период. На нервна база е, не се секирај. И почни да мислиш позитивно, место тоа дека ќе ти се случи нешто лошо, почни да размислуваш на позитивни работи и ќе видиш, навистина ќе се случат. Позз***

11. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    15.868
    Тоа ми го има кажано професор по анатомија кој јас го прашав за оваа проблематика.

12. kristinatem

kristinatem Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Jas mislam deka se e individualno
    se slozuvam deka treba da mislis pozitivno, se slozuvam deka ponekogas i stresot predizvikuva nekakvi nekontrolirani reakcii, no sum primetila, kako nekoj sto veke napisa ovde , koga mi treperi okoto nekoj ima zelba da me vidi i toa nekoj na koj mu znacam , ova mi se slucilo nekolku pati i sekogas koga ke mi zatreperi se raduvam.
    Bidi pozitivna i se ke bide ok

13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    И мене често ми игра окото и кога ќе кажам дека ми игра баба ми ми вика НЕ КАЖУВАЈ ЗАТОА ШТО ОКОТО ЌЕ СЕ ЛУТИ. :lol: И да ти кажам право почнав и да го игнорирам. Можеби кај мене понекогаш игра затоа што имам проблем со очните мускули и морам постојано да ги контрлирам затоа што окото ќе ми забега :lol: Којзнае?

14. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    spored nekoi stari kazuvanja ako ti igra levoto ke se sluci neso loso,ako e desno e na dobro, a mene iskreno mi e strav od ovie raboti pa se obiduvam da gi ignoriram

На Neongirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nica

nica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    56
    Jas znam deka koga ke ti igra oko treba tri pati da go prekrstis i taka ja brkas nesrekjata koja moze da se sluci. Sepak ne veruvam mnogu vo ovie raboti :)

16. Vega

Vega Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    земи си магнезиум и пиј си 2-3 недели...
    и бај д веј не верувам во бабини деветини...ти пробај си ова па ако не делува не бегаат гатачките и бајачките

17. kristin4e

kristin4e Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    122
    Енца,дучшичке,исто вака како што опишуваш ми се има случено и мене.За жал и јас изгубив една многу драга и блиска личност. :(
    Ама окото ми играше и пред да се случи тоа,ми игра и откако се случи...А од тогаш поминаа шест години. Сигурно станува збор за чиста случајност и не вреди животот да го живееш во страв и паника од од можните лоши настани.

18. Vega

Vega Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    27
    а бе мускули се нема врска се е случајно
    јас си пиев магнезиум па ми помина освен тоа на доктор бев и ми рече дека е од преумореност па си купив и наочари кои еве ги носам една година и плус ми кажа дека може и од стрес да е

19. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Fala Vi na site....se trudam i da ignoriram i se hrabram....ama ete taa koincidencija mi vlea mnogu strav....fala vi mnogu...pozdrav do site

20. skorpija1992

skorpija1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    36
    enca.69 mene mi trepka okoto. Pa sekogas mi se ostvaruvale tia raboti.Zabelezi koe oko e i sto kle ti se sluci mene sekogas desnoto za ubavo a levoo za loso i bas imam prnimeteno pa mi se slucuvaat raboti. :) :) :)