Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Mr. Popper's Penguins (2011)
    Е да, чим е со Џим, мора да е добар. Овој искрено, многу ми се допадна, многу е смешен. Па и тие пингвините.. глупчо каков е. :D Во секој случај, би ви препорачала да го погледнете, на почеток можеби малце досаден, ама после тоа воопшто не е. :)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.353
    Two for the money
    Ех, да си имавме некој ко Меконахи на форумов, кладилниците ќе банкротираа :D
    Метју глуми многу добар спортски прогнозер и работи во фирма која дава спортски типови. Прават многу пари со газдата, ама одеднаш работта ќе тргне на лошо.

The Boys Are Back
    Трогателна приказна за самохран татко кој треба да се справи со смртта на жена му, работата и двата сина.

На Hipster и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. Bunny05

Bunny05 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    124
    Road trip.Просечна комедија за тепање време,7/10.

4. xladyx

xladyx Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    THE NEXT THREE DAYS !

10/10
    mnooogu dobar film. Zenava ja obvinuvaat za ubistvo ama mazot ne veruva deka ona e kriva i cel film e u frki da ja izvadi od zatvor. Ne vi kazuvam kako zavrsuva :emo: ]:) ;)

5. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    A Christmas Story (1983)

Ќе кажам само многу добар филм, вакви не ги прават веќе. Како едно дете го доживува Божиќ па и светот околу него. Се пронајдов во многу ситуации од детството.
    Филмот ме потсети и на серијата Палавковците. :D
    http://www.imdb.com/title/tt0085334/

6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
  7. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Bride Wars
    Го имав гледано и претходно но вчера го затекнав на телевизија па пак го изгледав.Мене ми е многу убаво,лесно филмче за опуштање а и при крајот малку ме растажи.Ги обожавам Ен Хатавеј и Кејт Хадсон.

На crazylady и A-j-a им се допаѓа ова.
  8. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316

panic button

Пишува дека е хорор, ама не е страшен.
    4 луѓе добиваат награда од една социјална мрежа патувавање во Њујорк. И цело дејство се случува во авионот.
    Посебно го препорачувам филмот за оние кои се зависни од фб и споделуваат се и сешто ;)

9. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.419
    A Mammoth Christmas

The Smurfs: A Christmas Carol

Donkey's Christmas Shrektacular

Кратки Божиќни цртани, супер се :D

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    На Божиќ, традиционално се гледа A Christmas Carol
    Една од подобрите преработки на веќе добро познатата приказна на Чарлс Дикенс.

11. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    513
    The Edge (1997)
    My rating: 9/10

Еден милионер и двајца други доживуваат авионска несреќа во дивината. Додека го бараат патот назад се соочуваат со многу несреќи, учат како да преживеат во дивината.
    Се на се добар филм авантура. Вреди да се погледне.

12. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  13. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Елизабет го има она што се смета за добар живот,сопруг,дом,работа но сепак е незадоволна од својот живот и се разведуваа од својот сопруг.Барајќи се себеси решава да оди на 1годишно патувањее. Патувањата се нејзина пасија.Прво оди во Италија каде го учи јазикот и ужива во италјанската храна :P ,Потоа оди во Индија каде учи да медитира а на крај во Бали каде го сретнува човекот на својот живот :)

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Ептен понесена од божиќната атмосфера се изнагледав божиќни филмови.
    Па да почнеме :)
    А Christmas carol
    Не ми се допадна. Премрачен дури и за мене, незнам како имале замисла цртанов да биде наменет за деца.
    Очекував многу повеќе...
    3/10
    12 days of christmas eve (2004 tv movie)
    По кузнај кој пат, особено овие филмови со повторување на бадник повќе пати ги има да ги рониш со лопата. Иаку се копија до некаде на Groundhog Day, сепак ми беше интересен и забавен.
    5/10
    12 Dates of Christmas
    Исто како горенаведениот, само овој малку подосаден. Мислам дека требаше да заврши уште на половина.
    4/10

И еден не новогодишен :)
    Barefoot in the Park (1967)
    Гледан и како мала, неколкупати, но никогаш целосно па сега решив целосно да го изгледам :)
    Искрено филмот нема некоја голема понета и дејствие, но има некој посебен шмек.
    Незам дали е до Редфорд, но сепак неможам да кажам дека е само обичен :)
    Ми се допадна нивниот начин на живот, смешни ми беа во многу ситуации, тотално различни карактери, но сепак многу слатки и одлични како пар. Една од најинтересите сцени на почеток нивниот меден месец во хотелот, недела дена не излего од соба, епа тоа мора да е љубов и страс :lol:
    Мислам кој не би го сакал Роберт Редворд :inlove: , ма каков Бред Пит, ова е човек со изразен шарм и харизма, а за убавина нема потреба да се говори :)
    Јејн Фонда не ја познав, убавица, прекрасна била кога била млада.
    Ми се допадна нивната глума и двајцата беа инзворедни, глумеа со некоја леснотија, нешто што тешко може да се најде кај денешните глумци, ми беа премногу природни.
    Пресмешни ми беа во клубот т.е ресторантчето или што и да беше тоа никој не знае, таа сцена чиста комедија :rofl:
    И накратко Паул и Кори се млад брачен пар, кој самошто се вселуваат во нов стан во Њу Јорк. Станот да не речам ужасен и страшно мал, но во очите на заљубениот пар совршен. На кровот над нив живее срдновековен човек кој Кори ќе се обиде да го спои со својата мајка.И тука започнуваат комедиите :lol:
    6.5/10

15. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Final destination 5
    Језив филм кој мава на психа, ги немам гледано предходните 4 дела ама овој ми остави голем впечаток, прилично е гаден, има гадни сцени како умираат ликови, не го препорачувам на луѓе со осетлив желудник. Поентата на филмот е „никој неможе да и избега на смртта„.

The hangover 2
    Второво продолжение ми се допадна повеќе иако не е толку смешно како првиот дел ама има подобра приказна. Интересно филме што го задржува вниманието. Овој пат момците имаат момачка вечер во Бангок :D

Priest
    Војна помеѓу вампирите и луѓето која ја уништила речиси целата планета. Луѓето се под контрола на црквата, а свештениците се единствените кои што можат да се борат против вампирите. Луѓето живеат во изолирани градови од кои никој не смее да излезе ниту пак влезе, живеат така уверени дека војната е завршена и дека само така можат да живеат во мир. Но... вампирите спремале стратегија долго време, ја грабнуваат внуката на еден од свештениците која живее надвор од заштитениот град, а тој оди по неа без да сфати дека тоа е мамка...

16. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Final destination 5
    Го имав гледано четвртиот дел па знаев што е тематиката на филмот и како отприлика ќе заврши но сепак е интересен за гледање.

17. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    In time (2011)
    109 мин - Акција | Научна-фантастика | Tрилер

Режисер: Andrew Niccol
    Ликови: Justin Timberlake, Amanda Seyfried and Cillian Murphy

In a future where people stop aging at 25, but are engineered to live only one more year, having the means to buy your way out of the situation is a shot at immortal youth. Here, Will Salas finds himself accused of murder and on the run with a hostage - a connection that becomes an important part of the way against the system.

Моја оцена 7/10

18. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    478
    Duplex (2003)
    9/10

одлично филмче за опуштање. Млад брачен пар изнајмуваат преубав стан - дуплекс за конечно да бидат сами и да започнат мирен семеен живот. Во горниот стан живее една мирна и стара бабичка која подоцна престојот таму ќе им го направи пекол. Тие ќе се обидат на секој начин да се ослободат од бабичката...Интересен е, погледајте

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mameha

Mameha Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    181
    Допаѓања:
    490
    Засекогаш моите омилени анимирани филмчина заедно со Шрек и Фиона
    Shrek 2

Прикачени фајлови:

• shrek2.jpg
      shrek2.jpg
      Големина на фајлот:
      361,4 KB
      Прегледи:
      154
    На LaChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    9,5/10 МНОГУ МИ СЕ ДОПАДНА :up:
    Аби е продуцент на вести кои што имаат се послаба гледаност, Мајк е новиот вработен кој што за многу кратко време го подигнува рејтингот на гледаност, со неговата емисија "The Ugly Truth" Мајк ќе и помогне на Аби да им успее и по првиот состанок со згодниот комшија, по неколку интересни случки тие сфаќаат дека се заљубени еден во друг

Прикачени фајлови:

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.