ТЕМА: Јога - рамнотежа на телото и духот

Мислење 02 Јан 2012, 22:35

Karanfil1 напиша:Сакам да појаснам некои работи во врска со јогата, значи немој да се залетувате да одите кај учители кои наплакаат скапо, правиот учител инструктор би ве учил без пари, и ако прашате некој учител до каде сте со јогата и ви каже ја усовршив онда бегајте од тој нема поима верувајте па сега вие како си сакате.

Потполно се согласувам, повеќето друштва за јога гледаат да профитираат. Вежбите се најчесто групни, и не се посветува доволно време поединечно. Секој организам е различен и не сите јога позиции делуваат исто кај секого.
Feminkaa

Сино цветче

53353
Мислења: 293
Зачленет: 20 Мар 2011, 16:06

Мислење 03 Јан 2012, 00:37

Feminkaa напиша:Секој организам е различен и не сите јога позиции делуваат исто кај секого.

Точно дека секој организам е различен, сите јога вежби делуваат исто, разликата е што јогата не е фитнес за да делува исто кај секого, значи треба да се вежба долго време за да има ефект,притоа не мислам за вежби за зацврстување итн., како кај фитнесот.Не е работата да се затегне телото, туку да се достигне внатрешна хармонија, а со самото тоа влијае и на здравјето.
Gordana10

Жолто цветче

27003399
Мислења: 4591
Зачленет: 07 Дек 2009, 19:15
Локација: Скопје
Veni, vidi, vici - дојдов, видов, победив!

Мислење 07 Јан 2012, 21:10

Во овие јога центрите што се во Скопје (поточно тој до Дом на АРМ) колку чини курсот и колку пати неделно се оди?
Ако знае некој да има курсеви за Јога и во Автокоманда да ми пише во лп. Стварно сакам да одам на Јога а не знам ни каде ни колку пари е ни ништо. Мене ми кажуваа за некој до Градска болница инструктор добар и ептен евтино било околу 1200 за прв степен ама таму веќе заврши пријавувањето.
kikikikirika

Зелено цветче

419122
Мислења: 684
Зачленет: 17 Јун 2011, 05:16
TAKE ME AS I AM OR WATCH ME AS I GO

Слика

Мислење 15 Јан 2012, 14:07

Во АРМ е 1200 денари два пати неделно, мене ме интересира во околината на на К Вода и Центар дали има други места кај што има јога? Порано имаше во многу од училиштава ама сега воопшто не сум информирана така да ако некој знае, фала! :)
Само да се поправам 1200 ден, два пати неделно за цел месец ама еве сега читав со попуст за студенти некаде околу 2 000 денари доаѓа целиот курс од 2, 2 ипол месеци. Мене искрено 2 пати неделно ми е малку, порано се вежбаше по училиштава најмалку 3 пати неделно, но добро најверојатно се преполни немаат термини. Затоа и сакам некоја помала група, не мора да е инструкторот баш од јога сојузот
CrazyStupidLove

Сино цветче

224382
Мислења: 448
Зачленет: 14 Јан 2012, 04:49

Мислење 16 Јан 2012, 23:30

дали некој има информации за часови по јога во Куманово? Пишете :)
Jordanovska-K

Фем почетничка

773
Мислења: 42
Зачленет: 15 Јан 2012, 23:14

Мислење 18 Јан 2012, 23:27

јас се распрашав во бт, таму курсот почнува на 2 фебруари и е 800 денари месечно, трае два месеца , два часа неделено, па здравје боже планирам да одам ;)
ljubicicaa

Сино цветче

15586
Мислења: 460
Зачленет: 15 Дек 2010, 00:16
некогаш љубовта е
најголемото задоволство
а некогаш е
длабока
длабока болка

во двата случаја,
стенкаме

Мислење 19 Фев 2012, 22:34

zdravo :) nova sum na forumot i sakav da pobaram vasi mislenja kako i iskustva vo vrska so yogata...dobri yoga kursevi vo Skopje i ceni.. blagodaram odnapred :)

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
dreamer07

Фем почетничка

00
Мислења: 1
Зачленет: 10 Дек 2011, 17:39

Мислење 20 Фев 2012, 16:21

dreamer07 напиша:zdravo :) nova sum na forumot i sakav da pobaram vasi mislenja kako i iskustva vo vrska so yogata...dobri yoga kursevi vo Skopje i ceni.. blagodaram odnapred :)

http://yoga.org.mk/jc1.htm Овде можеш да си провериш повеќе информации. Инаку почетните курсеви траат два месеци и се од почетокот на февруари (можеш и сега да почнеш наместо да чекаш до следниот пат, брзо ќе се вклопиш), месечната членарина мислам дека секаде е 800 денари месечно, два часа неделно се. :)
Meggy

Сино цветче

3772980
Мислења: 239
Зачленет: 13 Јан 2010, 01:04
Sie will es und so ist es fein..

Мислење 04 Мар 2012, 09:13

:hai:

И јас се запишав на Јога, од понеделник почнувам почетничка група, во Топ - форма.
Месечно се плаќа 1200, ама март е со попуст така да ми кажаа месецов ќе бил чиста 1000.

Бев многу скептична за овој чекор, ама на крај конечно се решив. Ако пробам ништо нема да изгубам.

Ќе ви пишам впечатоци :)
anabel-a

Жолто цветче

14322132
Мислења: 1265
Зачленет: 25 Авг 2011, 17:17
Локација: New York
Слика

Мислење 16 Мар 2012, 15:04

Meggy напиша:
dreamer07 напиша:zdravo :) nova sum na forumot i sakav da pobaram vasi mislenja kako i iskustva vo vrska so yogata...dobri yoga kursevi vo Skopje i ceni.. blagodaram odnapred :)

http://yoga.org.mk/jc1.htm Овде можеш да си провериш повеќе информации. Инаку почетните курсеви траат два месеци и се од почетокот на февруари (можеш и сега да почнеш наместо да чекаш до следниот пат, брзо ќе се вклопиш), месечната членарина мислам дека секаде е 800 денари месечно, два часа неделно се. :)

Да не знаете кога ќе има нареден почетнички курс ?
Dreamer

Бело цветче

621
Мислења: 65
Зачленет: 29 Мар 2010, 23:54
Локација: Скопје
You give me premature ventricular contractions.

Врати се на Фитнес

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Keryy и 12 гости

Site Meter