ТЕМА: Како да добијам инспирација за да почнам да вежбам ??

Мислење 09 Мар 2011, 22:54

ајдееееееее помош ..повеке од два дена по ред немам вежбано...добро летото издржав две недели трчање и толку...ајде каже те ми како се инспирирате..премногу сакам да ослабам и да вежбам ама сепак ми недостига инспирација.. :(
Zaspana

Бело цветче

77
Мислења: 65
Зачленет: 19 Јул 2010, 11:51
Сите сме на дното, но некои од нас гледаат во ѕвездите...:)

Мислење 09 Мар 2011, 23:03

Ма и јас ги оставив вежбите за грбот. Немам ич инспирација. Пушти некои вежби на јутуб или ако си имаш некои вежби што постојано ги вежбаш, пушти си музика и нека ти врти. Времето ќе ти лета додека вежбаш :)
Strumfeta93

Жолто цветче

33098456
Мислења: 2051
Зачленет: 24 Окт 2010, 20:45
Локација: Smurfland
„Зрелост е едноставно процесот на откривање дека сè она во што сме верувале кога сме биле млади е лажно, а сите оние работи во кои сме одбивале да веруваме на крајот излегуваат вистинити.“

Мислење 09 Мар 2011, 23:06

И мене ми требаше 2 месеци да се наканам и да почнам да вежбам и успеав. Па како прво кога ке се погледнам у огледало веднаш ке ме фатеше паника за тоа дека секој ден се повеќе си ја губам линијата и отидов на пилатес и аеробик кај мене има и откако почнав секој ден ми е се поинтересно и премногу забавно и така си одам секој термин ,3 ,4 пати неделно зависно од тоа како имам време. И секако дека се осекам полесна ,попозитивна и поенергична и си ветив кога ке затопли ке трчам после вежбањето. Може и да викнам некоја другарка или па ке си слушам музика на слушалки и така ке ми е поинтересно . пробај и ти така ,немора ведаш со трчање да почнеш, зашто дружењето е и поттик
alisa222

Бело цветче

1611
Мислења: 98
Зачленет: 14 Окт 2010, 23:59

Мислење 09 Мар 2011, 23:16

Прво и основно, треба да си најдеш вежби, спорт, или било што друго, но битно е да сакаш да го правиш тоа...Значи, можеш да трчаш, да танцуваш, да правиш вежби за зацврстување на тело, да скокаш на јаже (или ластик :lol: ), хулахоп....Да одиш на некој спорт кој што го сакаш!!!
Е сега, втора битна работа е да гледаш да вежбаш максимум саат време по станување, затоа што по мене знам дека ако не вежбам сабајлето, колку повеќе го одложувам тоа, толку се помали шансите дека ќе вежбам!
И едноставно зацртај си во глава дека само месец дена ти е потребно за да забележиш резултати...Ама, ако не сакаш да правиш нешто-тогаш не го прави....Јас многу сакам да одам на кик бокс, ама немам услови за тоа, па секое сабајле (напоменувам, ова не само што може, туку и Е смешно) ама пола саат си играм, верувале или не, пајдушка :D :rofl: Но, тоа е она што ми се допаѓа и многу ми е интересно :$
А после тоа правам стомачни, грбни, вежби за струк, за нозе, и т.н.
Се надевам дека погоре ти дадов некоја идеа или барем појдовна точка :)
Ах, ќе заборавев :!: Ако си филмоман, пушти си некое добро филмче, е тек тогаш нема да сетиш кога ќе ти помине времето ;)
pumpkin

Сино цветче

109154
Мислења: 238
Зачленет: 23 Јан 2011, 20:25
Ж'т д'г в'к п'н б'ј

Мислење 09 Мар 2011, 23:21

ооооофффф јас една недела се си викам ај од утре ке вежбам секое утро и вечер, но не е така... станувам сабајле натака навака и заборавам, навечер исто... и никако да се наканам....

A може ли да постирате и некои слики или клипчиња или чекори од некои вежби??? :)
SexyPrincess

Сино цветче

11576
Мислења: 254
Зачленет: 27 Јун 2010, 21:21

Мислење 09 Мар 2011, 23:27

Ех ве читам а пред мене Орбитрекот ме повикува ајде качисе а јас го штедам греота да не го прегорам оф и јас од утре ветувам од сабајле 10 мин да се загреам :sweat:
Pla4ka

Сино цветче

5210
Мислења: 226
Зачленет: 26 Дек 2009, 18:45

Мислење 09 Мар 2011, 23:31

Pla4ka напиша:Ех ве читам а пред мене Орбитрекот ме повикува ајде качисе а јас го штедам греота да не го прегорам оф и јас од утре ветувам од сабајле 10 мин да се загреам :sweat:

Ехеее јас да имав Орбитрек сега ќе бев скоцкана. :lol: И мене ми недостасува волја за вежбање, но сакам да почнам, се угоив многу :( :tmi: Чекам да се стопли, па ќе почнам со трчање, а потоа аеробик дома. Pump it up :rock:
ma4o4female

Сино цветче

321131
Мислења: 463
Зачленет: 01 Дек 2009, 01:31
Локација: Town of Sorrow
Two things define your Personality; the way you manage things when you have nothing, the way you behave when you have everything.
Сите понекогаш сакаме да бидеме сами и тоа е лесно да се изведе,но кога немаме никој а ни треба некој,тогаш што би било

Мислење 09 Мар 2011, 23:37

ma4o4female напиша:
Pla4ka напиша:Ех ве читам а пред мене Орбитрекот ме повикува ајде качисе а јас го штедам греота да не го прегорам оф и јас од утре ветувам од сабајле 10 мин да се загреам :sweat:

Ехеее јас да имав Орбитрек сега ќе бев скоцкана. :lol: И мене ми недостасува волја за вежбање, но сакам да почнам, се угоив многу :( :tmi: Чекам да се стопли, па ќе почнам со трчање, а потоа аеробик дома. Pump it up :rock:

Е и јас така викав кога го немав ама секојпат кога некој ке ми го побара за по дома да вежба незнам зошто секгаш викам па и јас се спремам од утре да вежбам,дојди укради ми го за да се освестам дека редно време е па имаме само 2 месеци за топ форма 8)
Pla4ka

Сино цветче

5210
Мислења: 226
Зачленет: 26 Дек 2009, 18:45

Мислење 10 Мар 2011, 00:06

Инспирација ? НАјмногу функционира она кога ќе погледнеш некоја јака женска ама онака баш да е топ кога ќе видиш какво тело има и како стои облеката на неа погледни се во огледало спореди се .... малку ќе се јави љубомора па ќе се депрмимираш :D :D :D и после ...... Гарантирам утредента почнуваш а основен мотив нека ти биде телото кое го посакуваш за тебе за одреден период така ќе се мотивираш :)
vendiii

Жолто цветче

1794295
Мислења: 1272
Зачленет: 13 Фев 2011, 16:02
Локација: Планета Земја
Слика

Мислење 10 Мар 2011, 00:11

vendiii напиша:Инспирација ? НАјмногу функционира она кога ќе погледнеш некоја јака женска ама онака баш да е топ кога ќе видиш какво тело има и како стои облеката на неа погледни се во огледало спореди се .... малку ќе се јави љубомора па ќе се депрмимираш :D :D :D и после ...... Гарантирам утредента почнуваш а основен мотив нека ти биде телото кое го посакуваш за тебе за одреден период така ќе се мотивираш :)

Се согласувам. Стави си на десктоп слика од некоја ЕПТЕН згодна женска и секогаш кога ќе ја видиш ќе добиваш инспирација за вежбање
Друг начин... :shake:
Shery

Зелено цветче

502215
Мислења: 822
Зачленет: 15 Дек 2010, 12:31
Трофеи: 1

Врати се на Фитнес

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Keryy и 11 гости

Site Meter