ТЕМА: Колку често вежбате?

Мислење 12 Апр 2010, 21:42

Колку често практикувате да вежбате и што?Аеробик,пилатес,јога,спорт,танц...Во последнава година вежбам речиси секој ден и не само што се чувствувам подобро и имам повеќе енергија туку и ги изгубив оние неколку килограми вишок :)
Dreamer

Бело цветче

621
Мислења: 65
Зачленет: 29 Мар 2010, 23:54
Локација: Скопје
You give me premature ventricular contractions.

Мислење 12 Апр 2010, 22:01

Три пати неделно веќе со години.Таква убава и здрава навика е редовното вежбање што е чудо.Ми стана како дрога :D штом пропуштам час имам вишок на енергија ,како нешто да ми фали.....Се чувствувам постегната полна енергија подвижна здрава и еластична :) Препорачувам сите да си го најдат спортот што им прилега и редовно да го применуваат позз
lylaby

Сино цветче

8048
Мислења: 451
Зачленет: 20 Мар 2010, 04:19
baby i don't care.....

Мислење 12 Апр 2010, 22:20

skoro pocnav navecer i nautro da pravam stomacni napocetokot tesko mi odese ama sega popoleka pocnuvam da napreduvam :) se nadevam deka ke prodolzam za da go namalam visokot masnotii kaj stomakot :lol:
LovelyGirl

Жолто цветче

234348
Мислења: 1340
Зачленет: 10 Фев 2010, 17:19
Локација: ...
Сите се смееме на ист јазик. Затоа насмевни се и секој ќе те разбере. Слика

Слика

Мислење 12 Апр 2010, 22:50

Па и јас скоро почнав повторно да вежбам,иако имав една дооооооолга пауза,но немав некој поголем проблем со телово,си има линија,меѓутоа повторно почнувам,практикувам секој втор ден,затоа што немам вежабноо од одамна,колку да го навикнам телово,освен јога исто која придонесува за обликување на телото,а и немам никаков проблем во однос на постигнување на саканиот облик на телото,бидејки брзо се развива,но сепак потребно е и време за да има резултати.
Gordana10

Жолто цветче

27003399
Мислења: 4591
Зачленет: 07 Дек 2009, 19:15
Veni, vidi, vici - дојдов, видов, победив!

Мислење 13 Апр 2010, 11:52

неможам да останам подолг период без вежбање. тренирав 4 години одбојка па прекинав со тоа и по 2 месеци почнав со аеробик(3 пати неделно).. добро се чувствувам кога сум ја потрошила енергијата..можам само да си се бапнам вкревет и заспивам за 10 секунди :D :D :D
she-17

Сино цветче

161
Мислења: 142
Зачленет: 21 Мар 2010, 23:20
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.

Слика

Мислење 13 Апр 2010, 12:03

Два до три пати неделно по половина час на орбитрек, а пото си правам разни вежби за истегнување, за зацврстување на одредени делови... И да ви кажам право доволно ми е, се чувствувам стегнато и имам кондиција. порано многу често одев на Водно и пешачев, во последно време многу пороетко, но се надевам ќе најдам време и воља за да си ја обновам таа навика повторно. Во средно ми се случуваше да се договориме со другарките поосле школо до дома да се спремиме и право на Водно, а не само за викенди...а сега сум станала мрзлива :D Ама се надевам ќе најдам сили пакк за таа убава навика :)
Nina24

Зелено цветче

281187
Мислења: 667
Зачленет: 25 Дек 2009, 17:32

Мислење 19 Апр 2010, 23:40

poslednive dve nedeli vezbam 5 dena vo nedelata po pola saat na orbitrek,i se cuvstvuvam mnoogu poubavo najmnogu zasto trosam energija,pa nemam posle dovolno za gluposti :D
femina90

Жолто цветче

1669819
Мислења: 3592
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 20 Апр 2010, 03:48

Jas vezbam 5-6 pati nedelno, prvo trcham 30-40min (5 pati nedelno), a potoa pravam razni vezbi, eden den, stomachni i zadnik, drug den vezbi so topka koi opfakjaat povekje muskulni grupi, naredniot den race ( biceps, triceps, ramena) so tegovi, gradi ( sklekovi) i taka sekoj den opfakjam razlichni muskulni grupi... Dvata dena koga ne trcham gi vezbam nozete i zadnikot ( squats, lunges itn) ili vozam rolerki po saati ipol-dva...
Zadovolna sum so mojot izgled i prekrasno se chuvstvuvam posle sekoe vezbanje... Malce pred vezbanje mi se sluchuva nekogash mrza da me fati, ama gledam vednash shtom stanam,posle prvoto kafe odma da otidam na trchanje, zashto ako se zasednam nishto od trchanjeto...
Peace.Love.Happiness

Бело цветче

130
Мислења: 65
Зачленет: 12 Јан 2010, 19:13

Мислење 24 Апр 2010, 19:28

Вежбам секој ден.Правам доста тешки вежби како за моја возраст,но сепак по два месеци се покажаа видливи резултати како што се мускулите на стомакот. :D
Missy.A

Фем почетничка

00
Мислења: 3
Зачленет: 24 Апр 2010, 19:18

Мислење 25 Апр 2010, 01:24

Секој ден, доколку сум во можност и утро и вечер по 20 минути аеробик вежби, и одлично е ;)
shiningstar

Зелено цветче

164174
Мислења: 617
Зачленет: 08 Дек 2009, 00:26
Локација: на пуст остров
Понекогаш луѓето плачат - не затоа што се слаби, туку затоа што биле јаки предолго време.

Врати се на Фитнес

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 9 гости

Site Meter