ТЕМА: Слабеење со Orbitrek

Мислење 02 Фев 2012, 14:13

Спринги, отпорот ми одговара, со истиот вежбав 3 недели, а и претходно со години, но со паузи по некоја недела. Проблемот е што на истиот отпор сега многу ме болат мускулите само додека вежбам.
femina90

Жолто цветче

1669819
Мислења: 3592
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 03 Фев 2012, 11:40

Искрено да ти кажам орбитрекот е најефективно нешто.. и за слабеење и за зацрвстување... цело лето вежбав секој ден на него по пола саат саат и изгубив накај 11 кила... и + цело тело ми беше зацврстено... како Victoria Secret's angel бев :D
Но, за жал поради некои причини престанав да вежбам и телото ми се врати како порано (не е до толку затегнато)
Yvona напиша:
gwen напиша:Дај споделете инфо колку чини тоа задоволство,
пошто сум на два ума да си купам :?: :?: :?: :?: :D

Го има во Top Shop чини околу 13000 мислам, можеш да провериш на страната за повеќе информации...незнам дали го има во продажба некаде на друго место :? Сепак мислам дека спрема некои други справи баш се исплаќа :) поздрав

Искрено тој од Top Shop не чини за ништо.. две мои другарки имаат од Top Shop и се жалат на него... не е тлоку издржлив како другите... провери во таа проданицата во Ramstore најдоле... од таму јас го купив мојот 13000 мислам... или 12000 ... го имам веќе 3та година и го убивам од користење :D
Последна редакција: k.i.m на 03 Фев 2012, 15:26; редактирано еднаш.
Причина: Користете го копчето „Редактирај“ наместо да пишувате мислења едно по друго.
Just.Someone

Фем почетничка

010
Мислења: 8
Зачленет: 11 Окт 2011, 21:41
By someone

Мислење 03 Фев 2012, 14:22

вежбање околу 30мин на ден, но со чести паузи, не би требало да има и незнам каков ефект, нели?
Веќе цела недела вежбам, но повеќе од 5мин неможам... единствена сум? :$
Hayley

Сино цветче

182137
Мислења: 176
Зачленет: 20 Сеп 2011, 16:19

Мислење 03 Фев 2012, 14:37

Ке се навикнеш. Пробај на полесно намести го и ке се навикнеш :)
DigY

Сино цветче

102129
Мислења: 280
Зачленет: 04 Мај 2011, 17:01
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...

Мислење 03 Фев 2012, 14:38

После една недела нормално дека нема да има резултати, во зависнот од тежината треба најмалку месец...
femina90

Жолто цветче

1669819
Мислења: 3592
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 04 Фев 2012, 21:41

Hayley напиша:вежбање околу 30мин на ден, но со чести паузи, не би требало да има и незнам каков ефект, нели?

Мој совет, кога вежбаш гледај некој филм, нема да сетиш кога поминало времето ;) еве јас така вежбам по 1 сат, баш сега се спремам да вежбам :lol: 5 мин се ништо
Прво вежбав 1 сат на најтешко, ама брат ми, ми рече да вежбам на најлесно така повеќе се слабее оти треба да ослабам некое килце, а на најтешко се прават повеќе мускули (салото се прави мускул) и само ќе се зацврстам така, мене цел ми е прво да ослабам и после да се стегнам :P а со орбитрекот ти е сето тоа заедно, затоа е многу ефикасен.
Мораш да вежбаш барем пола сат пробај не се откажувај ;)
lackygirl

Зелено цветче

6181943
Мислења: 627
Зачленет: 24 Сеп 2010, 20:46
Локација: 3 metros sobre el cielo :)
I would do anything for love.....
Слика

Мислење 05 Фев 2012, 03:12

lackygirl напиша:
Hayley напиша:вежбање околу 30мин на ден, но со чести паузи, не би требало да има и незнам каков ефект, нели?

Мој совет, кога вежбаш гледај некој филм, нема да сетиш кога поминало времето ;) еве јас така вежбам по 1 сат, баш сега се спремам да вежбам :lol: 5 мин се ништо
Прво вежбав 1 сат на најтешко, ама брат ми, ми рече да вежбам на најлесно така повеќе се слабее оти треба да ослабам некое килце, а на најтешко се прават повеќе мускули (салото се прави мускул) и само ќе се зацврстам така, мене цел ми е прво да ослабам и после да се стегнам :P а со орбитрекот ти е сето тоа заедно, затоа е многу ефикасен.

Нема врска,ако сакаш да го стопиш масното ткиво најважно е да го одрзуваш пулсот на исто ниво,и немора да биде на најлесно ниво,одбери некое ниво кое ке ти го донесе пулсот околу 130 и одржувај го на тоа ниво цело време додека возиш.Но исто така и треба да внимаваш на храната,претежно варена храна да конзумираш и да избегнуваш благо,леб,газирани сокови,пржена храна и слично,зошто ти моеш и цел ден да си возиш,но на крај после тренингот ако јадеш бурек со месо или хамбургер,тогаш ништо не си направила,значи вежбање да,но без регулирање на исхраната нема да ги имаш посакуваните ефекти :D
Sawyer

Сино цветче

2414
Мислења: 110
Зачленет: 08 Јун 2011, 02:25

Мислење 05 Фев 2012, 11:08

Sawyer напиша:
lackygirl напиша:

Нема врска,ако сакаш да го стопиш масното ткиво најважно е да го одрзуваш пулсот на исто ниво,и немора да биде на најлесно ниво,одбери некое ниво кое ке ти го донесе пулсот околу 130 и одржувај го на тоа ниво цело време додека возиш.Но исто така и треба да внимаваш на храната,претежно варена храна да конзумираш и да избегнуваш благо,леб,газирани сокови,пржена храна и слично,зошто ти моеш и цел ден да си возиш,но на крај после тренингот ако јадеш бурек со месо или хамбургер,тогаш ништо не си направила,значи вежбање да,но без регулирање на исхраната нема да ги имаш посакуваните ефекти :D

Фала ви за советите :) На храната внимавам обавезно, сакам да симнам и некое килце што не се познава на мене, но вагата го покажува... Инаку со саати би вежбала, само сто мускулите болат... Мислам дека наеднаш почнав да ги преоптеретувам.. Но штом сите сте успеале да дојдете до барем 30мин, ќе бидам упорна и ја да стригам... :D Ајде на вежбањее!! :D
Hayley

Сино цветче

182137
Мислења: 176
Зачленет: 20 Сеп 2011, 16:19

Мислење 15 Фев 2012, 00:54

Леле луѓе алал да ви е како издржувате по сат време да вежбате на орбитрек. :tmi:
Јас си пуштам филм кога вежбам, ама 20 минути и толку, ми здосадува.
После тоа зумба малку и толку.
Има отпор да се намести од 1 до 7 , ама јас ич не осеќам разлика :?: Можда некоја минимална, не знам.
Којзнае шо орбитрек е ова, се гледа дека е стар баш ќе го прашам другар ми од кај го земал, пошо ја од него го купив. :D
Ама вежбам 5 пати во неделата. Ќе се запишам плус на зумба па ќе видиме. :)
Lacrimosa

Жолто цветче

1795858
Мислења: 1410
Зачленет: 19 Јул 2010, 02:50

Мислење 15 Фев 2012, 02:33

Не се откажувај, Јас минатото лето почнав како тебе, ама со тек на време и по 50 мин без пауза правев, од Април месец до Јули, симнав околу 8 кг, на храната не пазев, само гледав да пијам повеке зелен чај, и после 21сат да не јадам, од престанокот на вежбање до сега вратив можеби 1 кило, само не сум толку затегната колку со бев летово. Сега ладново да помине, и јас ке почнам, од март па до Јуни лето да видиме дали ке се деси некое чудо :)))
linija

Бело цветче

1328
Мислења: 61
Зачленет: 09 Јул 2011, 01:24

Врати се на Фитнес

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 8 гости

Site Meter