ТЕМА: Цедевита

Мислење 03 Ное 2011, 23:38

Еден од најпознатите пијалоци на балканот дефинитивно е цедевитата.
Хрватски производ кој се произведува веќе 40 години, полн со витамини и неколку вкусови од лимон и портокал како најстари и најпознати, до брусница, шумски микс, зелен лимон, цедевита за деца, цедевита лајт итн.
Слика

Исто така има и цедевита во шишенце новиот изум, кој мора да надополнам и има "супер" цена
Слика

А од Цедевита имаме и чаеви, кои јас си ги ставив на листа на омилени и презадоволна сум
Слика

Цедевита бомбони
Слика

А најново се и Ice tea
Слика

Пиете Цедевита? Колку често?
Омилен вкус?
И да знам дека не е добро да се пие во прекумерни количини, една чаша од овој напиток e доволна дневна доза, а јас тоа го практикувам секој ден :)
rossonerka

Жолто цветче

119966011
Мислења: 3638
Зачленет: 13 Апр 2010, 15:22
СликаСлика

Мислење 03 Ное 2011, 23:42

Бидејќи имам напоменато дека не пијам вода, секогаш конзумирам по една- две чаши цедевита. Најомилена ми е цедевита од портокал, искрено имам сретнато само од лимон и портокал додека овие останатите прв пат ги гледам.
Интересно цедевита имаат и чај, и за ова прв пат слушам но мора да се проба иако немам никакви колебања во врска со нивниот квалитет.
Zaljubena111

Жолто цветче

401144
Мислења: 1357
Зачленет: 20 Фев 2010, 01:09
08.08, 12.09, 14.10, 13.11, 13.12, 13.01, 11.02, 11.03, 11.04, 10.05

Бракот не е само парче хартија.Не е носење бурми и собирање на колекција од фотографии.Бракот е да се сакате еден со друг делејќи ја секоја воздишка взаемно.

Мислење 03 Ное 2011, 23:49

Мене многу ми е убава за пиење и многу освежителна,поготово таа со вкус на лимон.Иако ми кажаа дека е многу штетна за бубрези,јас си пијам од време на време,како и да се живо е штетно во денешно време и јадење и пиење.Чаевите се преубави поготово тој од шумско овошје.
tinkerbelll

Жолто цветче

23102015
Мислења: 1388
Зачленет: 15 Мај 2010, 22:20
Слика

Мислење 03 Ное 2011, 23:50

Неможам да си го замислам денот без цедевита.. омилен вкус ми е од портокал.. и кога сум на диета најмногу ми е тешко да се откажам од цедевитата.. сум слушнала дека е многу калорична но незнам колку е тоа точно, ај некој ако знае нека ме просветли :D
glamour-lady

Зелено цветче

561640
Мислења: 541
Зачленет: 07 Ное 2010, 21:51
Локација: Cancun ;) :P
Денес во се се сомневам, зoшто до вчера премногу верував!!

Мислење 03 Ное 2011, 23:55

Повеќе пијам вода, дури и премногу, ретко пијам сокови, инаку летово се убив од пиење цедевита од портокал :D сега не пијам, престанав, некако не сум многу по цедевита, сепак колку и да се рекламира на пазарот дека има нешто природно во нив, се сомневам, исто и за густите сокови.Дали дека се имам навикнато на водата, дека нонстоп пијам, значи во текот на денот неколку пати,арно не ми секнува чешмата :rofl: па и да се напијам повеќе пати од цедевитава или други густи сокови, чувствувам тегоби во стомакот, некако тешки се, затоа и престанав цедевитава да ја пијам.Обично чим организмов ми даде сигнал/аларм :D тогаш се знае дека нешто не штима :D па така останувам на тоа да се дружам со водава :)
Gordana10

Жолто цветче

27003399
Мислења: 4591
Зачленет: 07 Дек 2009, 19:15
Локација: Скопје
Veni, vidi, vici - дојдов, видов, победив!

Мислење 04 Ное 2011, 00:02

tinkerbelll напиша:Иако ми кажаа дека е многу штетна за бубрези,јас си пијам од време на време,како и да се живо е штетно во денешно време и јадење и пиење.

Пфф штетни се соковите оние божем природни вива мива, штетни се газираните, штетна е хлорираната вода, штетна е газираната. Штетна е цедевитата има шеќер и витамини.
Па ондак ај да не пиеме ништо и да дехидрираме :)
glamour-lady напиша:Неможам да си го замислам денот без цедевита.. омилен вкус ми е од портокал.. и кога сум на диета најмногу ми е тешко да се откажам од цедевитата.. сум слушнала дека е многу калорична но незнам колку е тоа точно, ај некој ако знае нека ме просветли :D

Па да, ама види и овошјето е калорично. Па неможе да споредуваш пример 500 калории од јаболки со 500 калории од пица.
Cedevita od limuna 100 g =370 kcal

Инаку година и нешто сум зависна од еден чај од цедевита кој секој ден го пијам без исклучок. Ме зафркаваат сите дека сум зависна :lol:
Слика
rossonerka

Жолто цветче

119966011
Мислења: 3638
Зачленет: 13 Апр 2010, 15:22
СликаСлика

Мислење 04 Ное 2011, 00:04

Леле .. нешто погрозно од ова мислам дека нема за мене :puke:
Незнам зошто ми е гадно,уште од мала не го сакам.. :( и сите ми се чудат кога и да им одбијам :lol:
Beauchamp

Жолто цветче

11372682
Мислења: 1025
Зачленет: 04 Сеп 2011, 12:12
Локација: Vinewood,Los Santos

Мислење 04 Ное 2011, 00:09

Мое најомилено сокче, не обожавам сокови нити ги пијам бидејќи не ми одговараат, ама Цедевита како ми одговара уффф, уживам со страст, единствен сок кој ме освежува во летните денови и со кој убаво се чувствувам.

Најомилен вкус ми е Лимета (зелен лимон) и Лимон.

А :!: да и бомбоните им се супер, чаевите да не се кажува.

Ааај Лов ју Цедевита!!! :inlove:
interesna

Жолто цветче

524420
Мислења: 1733
Зачленет: 07 Јун 2010, 23:16
Локација: In the middle of nowhere :)
Слика

If you don't like what you see
If you can do better than me
You better walk on

Мислење 04 Ное 2011, 00:20

Многу ретко пијам цедевита да не речам воопшто, а ми текнува како мала го лижев прашакот ми беше многу убав, будало дете. Иако се штетни, многу почесто ги пијам оние прашаци Степчиња од 5 денари.
A-j-a

Жолто цветче

8391102
Мислења: 1226
Зачленет: 12 Апр 2011, 16:35
Локација: некаде по светот
Слика

Мислење 04 Ное 2011, 00:51

Цедевитата ми е секојдневие, ја обожавам, највеќе ја сакам од портокал.
Инаку чув информација од пријателки, дека цедевитата отварала апетит.Дали е вистина, и дали некој знае нешто во врска со ова?
Snow-Queen

Црвено цветче

2917707
Мислења: 5157
Зачленет: 03 Ное 2011, 09:08
Локација: Во срцето на дечко ми...♥
Слика
Слика♥˙·٠•●♥●•٠·˙♥ Не сакам да си совршениот, сакам да си вистинскиот ♥˙·٠•●♥●•٠·˙♥Слика
Слика

Врати се на Храна и пијалоци

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: black-anchy и 9 гости

Site Meter