ТЕМА: Кафе зависници?

Мислење 18 Апр 2010, 14:07

Со оглед на тоа дека имаше само 1 тема посветена на кафето, решив да отворам уште една , зошто сепак тоа е мојот најверен сопатник :D

Значи прашањето е , колку кафе пиете на ден, какво, имате ли посебен период во денот кога сакате да го пиете или пак ви е сееедно?
Јас сум тотален зависник, со него се будам а и заспивам. Дневно пијам околу 500-600мл, и омилено ми е Нес без шеќер :l:
А кога ја пијам последната голтка...е тоа е навистина тажно (значи дека треба да станам и да направам уште едно...пак) :D
yummy

Сино цветче

229
Мислења: 319
Зачленет: 14 Апр 2010, 10:13
Јас немам кого да го будам , освен сонот на мојата перница.

Мислење 18 Апр 2010, 15:39

Не се ставам себеси во групата „кафе зависници“ затоа што често ми се случува да не испијам ни голтка со денови. Кога ќе се собереме другарки, секогаш пиеме турско, па потоа си гледаме, па стискаме желби и сите тие марифети :)
Турско најмногу пијам за време на испитна сесија, по некои 4-5 шолји дневно. Омилено кафе ми е капучиното и тоа ми го заменува десертот после ручек. Пијам и ладно нес, ама тоа летно време :)
OrdinaryGirl

Жолто цветче

409234
Мислења: 1453
Зачленет: 05 Фев 2010, 00:55
Локација: Скопје
just an ordinary girl.

Мислење 18 Апр 2010, 16:16

јас обожаван нескафе само многу ми е криво што неможам повеке од две на ден да испијам затоа што после имам проблеми со спиењето,да не ми влијае толку многу би го пиела по цел ден.А инаку најубав дел од денот за кафе ми е кај 4,5 поручек,посебно летно време убавини 8)
mila89

Сино цветче

4793
Мислења: 356
Зачленет: 10 Дек 2009, 14:37

Мислење 18 Апр 2010, 23:43

OrdinaryGirl напиша:Не се ставам себеси во групата „кафе зависници“ затоа што често ми се случува да не испијам ни голтка со денови. Кога ќе се собереме другарки, секогаш пиеме турско, па потоа си гледаме, па стискаме желби и сите тие марифети :)

Значи исто. Некогаш ќе испијам три во денот - некогаш едно во три дена. Го пијам без шеќер, без разлика дали е турско или нес во кесичка. Е сега ако е нес-класик, во него редам малце шеќер пошо иначе како отров ми е. Ако ми треба енергија за учење, а ужасно ми се спие пијам нес, пошо турското веќе престана да ми делува.
Hipica

Виолетово цветче

60789561
Мислења: 11394
Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.

Мислење 18 Апр 2010, 23:57

OrdinaryGirl напиша:Не се ставам себеси во групата „кафе зависници“ затоа што често ми се случува да не испијам ни голтка со денови. Кога ќе се собереме другарки, секогаш пиеме турско, па потоа си гледаме, па стискаме желби и сите тие марифети :)

исто :D
Winter.Girl

Зелено цветче

131102
Мислења: 750
Зачленет: 28 Ное 2009, 19:12
Time doesn't heal the wounds...It learns us to live with them...

Мислење 19 Апр 2010, 00:03

ај ем кофи адиктед :coffee: ------> :l:
без кафе неможам....пијам по 2 до 3 дневно...најмногу турско....средно и ДА ЗАВИСНИК СУМ ОД КАФЕ :angel: :angel: :angel:
+ имам низок притисок и добро ми доаѓа кафето....пијам едно од сабајле до пладне некаде и после другото приквечер 8)
Go-Girl

Жолто цветче

37873463
Мислења: 3699
Зачленет: 22 Ное 2009, 20:20
Локација: Во срцето на некој примерок од спротивниот пол.
You'll never get to Heaven if you're scared of getting high!

Слика

Мислење 19 Апр 2010, 00:16

Go-Girl напиша:ај ем кофи адиктед :coffee: ------> :l:
без кафе неможам....пијам по 2 до 3 дневно...најмногу турско....средно и ДА ЗАВИСНИК СУМ ОД КАФЕ :angel: :angel: :angel:
+ имам низок притисок и добро ми доаѓа кафето....пијам едно од сабајле до пладне некаде и после другото приквечер 8)

Исто,ко јас да сум прокоментирала :) само повеќе од две неможам понекогаш тешко ми е од повеќе кафиња и затоа максимум до две турски дневно.Други кафиња не пијам ,многу ретко,едноставно не ми се убави.
anima

Зелено цветче

221193
Мислења: 559
Зачленет: 14 Дек 2009, 02:53
...Nothing in the world is ever completely wrong. Even a stopped clock is right twice a day...

Мислење 19 Апр 2010, 00:18

Хм, може да испијам десет во еден ден, ама може и десет дена ниедно. Штознам, не сум кафе зависник :?: :)
kate21

Жолто цветче

15084842
Мислења: 3910
Зачленет: 20 Дек 2009, 22:43
Локација: Тука...каде што ми е убаво...
Ако во виното не можам да ја удавам тагата, тогаш ќе го удавам разумот :drunk:

Мислење 19 Апр 2010, 00:18

anima напиша:

Исто,ко јас да сум прокоментирала :) само повеќе од две неможам понекогаш тешко ми е од повеќе кафиња и затоа максимум до две турски дневно.Други кафиња не пијам ,многу ретко,едноставно не ми се убави.

:lol: јас 3 ептен ретко ако имам гости или отидам на гости па непланирано па ај уште едно...ама после осеќам дека ми е многу таа доза од 3 кафиња :drunk:
Go-Girl

Жолто цветче

37873463
Мислења: 3699
Зачленет: 22 Ное 2009, 20:20
Локација: Во срцето на некој примерок од спротивниот пол.
You'll never get to Heaven if you're scared of getting high!

Слика

Мислење 19 Апр 2010, 09:56

anima напиша:
без кафе неможам....пијам по 2 до 3 дневно...најмногу турско....средно и ДА ЗАВИСНИК СУМ ОД КАФЕ :angel:

значи имам истомисленици ;)
Абе ние не сме звисници, туку уживатели на кафе :D
Јас ептен се труам, по 5-6 на ден, Нес класик, без шеќер....:coffee: :coffee: = :l:
yummy

Сино цветче

229
Мислења: 319
Зачленет: 14 Апр 2010, 10:13
Јас немам кого да го будам , освен сонот на мојата перница.

Врати се на Храна и пијалоци

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: black-anchy и 7 гости

Site Meter