турско.....односно македонско кафенцееееееее ах го обожавам...пијам секакво кафе ама турското ми е незаменливо најмалку по едно дневно COFFE ADDICTED
Nautro dve lazicki kapucino i edna nes so topla voda, a popladne moze i tursko ama so ubava aroma ne bilo kakvo
Наутро не можам да се освестам без мојата доза кафе - две лажички нескафе полни ко Кеопсова пирамида матени со ладно млеко. И после сум hock: обично попладне не пијам кафе. А иначе кога одам во странство обожавам да пијам во Старбакс-им ги обожавам нивните XXL кафиња со сите можни и неможни flavour-и
Пред некое само Нескафе 3 во 1 пиев, ама сега многу ми е слабо. Сега сама дома си правам со 2 лажички нескафе, половина шеќер и малку млеко. Супер доза за наутро
Ness или Jakobs ... во било која варијанта со најмалку 2.5 лажички кафе, пола лажиче кафен шеќер и никако без обрано млеко ... 350ml како утринска доза ... и две попладневни, но овојпат без млеко ... а само кога ќе помсилам дека порано се чудев како може луѓето да се зависници од кафе ...
Jas si imam standard, vo domasni uslovi pijam tursko bez seker, a vo kafic makijato bez seker, ne pijam poveke od edno kafe na den.
Ај ве молам едно турско без шеќер...а за пријателици форумџики какво сакаат! Значи обавезно турско без шеќер, ама најпрво што правам кога ќе станам! Покасно уште едно во друштво на другарица или мај лав, исто турско, и така кон крајот на денот може еден нес без млеко стрикно и на врв на лажиче шеќер ама ова последново зависи од друштво и расположење!Инаку кафе со млеко за мене е ко какао...и не знам баш да уживам во него, така на брзинка го шмркам Ај на здравје кафе!