ТЕМА: Лута храна

Мислење 04 Дек 2010, 17:18

Ако има слична тема, можете да ја избришете или пак ако не поттикнува дискусија.

Колку јадете луто, дали сакате да јадете или затоа што се погодило луто јадењети па морате да јадете?

Јас многу сакам луто и не седнувам да јадам ако немам луто. Најчесто имаме џинки дома, па преку зимо ги јадам нив. Да не го заборавам и ајварот, благ не јадам затоа тоа ми е бљантав.
Летно време постојано имам пржени лути пиперки и ги јадам со се и сешто. Салата со домат и кромид не можам да замислам да ја јадам без пиперка и тоа лута. Често кога јадам надвор од дома знам да си побарам луто, дали буковка или било што, но кога јадам со некој друг, затоа што претежно си менуваме половина од храната не можам да барам луто, па како бе не јадат?
Јадете или не? :)
marama

Жолто цветче

962110414
Мислења: 2743
Зачленет: 20 Апр 2010, 18:04
Локација: во плакарот од соништата
„Нам уште убавината ни остана, но на пат сме и неа да ја ставиме под стечај. Време е да ја наостриме и да ја претвориме во погубно оружје“
Горан Трајковски - Мизар

Мислење 04 Дек 2010, 17:22

искрено се прашувам како издржувате сите што јадете луто. кај мене мајка ми јаде ептен јас мислам еднаш кога каснав дека се ми изгоре и цел ден ме печеше :D. неможам да јадам луто, ни малку..... :)
gami

Зелено цветче

104164
Мислења: 628
Зачленет: 23 Ное 2010, 02:03
Take too many pictures, laugh too much and love like you`ve never been hurt. Because every sixty seconds you spend upset is a minute of happiness you`ll never get back. Don`t be afraid that your life will end, be afraid it will never begin.

Мислење 04 Дек 2010, 17:24

Oбожавам лута храна,екпериментирам од луто до најлуто,во секое јадење ставам чили и други сосови,сакам да ми е топол стомаков после :D
wolf4e

Жолто цветче

13211273
Мислења: 1976
Зачленет: 16 Јан 2010, 17:56
Bнимавај што посакуваш...може да се исполни!

Мислење 04 Дек 2010, 17:32

Јас и луто- два различни поими.
Ама ич не можам да го јадам. Малку да каснам и веднаш почнуваат да ми течат солзи, да се потам итн. Потоа следува пиење на ненормално количество вода :lol:
Браво за вас што можете да го јадете :clap:
k.i.m

Жолто цветче

32491539
Мислења: 4112
Зачленет: 12 Мај 2010, 21:31
Локација: *On a pool party*
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.

Мислење 04 Дек 2010, 17:39

Неможам да го поднесам лутото
едноставно ми лути и ми идат солзи за плачење ;(
а ако каснам барем малку после тоа мислам дека кревам температура прежешка сум мислам дека ми гори оган во желудникот :doh:
а кај мене сите јадат на секое јадење , јас неможам :doh: некој изрод сум :wasntme:
kate-the-great

Жолто цветче

1161518
Мислења: 1321
Зачленет: 26 Окт 2010, 10:57
Добрите девојки го чекаат принцот на белиот коњ, лошите девојки го чекаат милионерот во црн мерцедес, паметните девојки сметаат дека и двата лика се измислени !!!

Мислење 04 Дек 2010, 17:44

Сакам пикантно јадење, но не претерано луто. И ајварот го сакам пикантен.
Со секој ручек си јадам феферончиња или од оние други дебелки мали лути пиперчиња, ама одбирам помалку лути - научив да ги распознавам :)
LivingGlam

Жолто цветче

457511668
Мислења: 2070
Зачленет: 28 Сеп 2010, 14:51
„Реализмот што е ограничен со крајот на својот нос е поопасен и од најбезумната фантастичност, затоа што е слеп.“ - Ф. М. Достоевски

Мислење 12 Дек 2010, 00:26

воопшто не сакам луто
Од таа причина не џвакам лути мастики, не јадам кромид, лук, пиперки ( и да ми гарантираат дека е блага нема да ја пробам) зачинот буковец и слични такви работи..
шеќерџија човек што ти се вика :lol: :lol:
zenska

Сино цветче

2112
Мислења: 160
Зачленет: 10 Фев 2010, 17:13

Мислење 12 Дек 2010, 00:43

Како мала воопшто не сакав, што е нормално.
Но, сега ми сака душава да каснам малиџано така лутко, уф се‘ ми покачува :D
Hipica

Виолетово цветче

60789561
Мислења: 11394
Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.

Мислење 12 Дек 2010, 00:45

Сакам да јадам луто но не премногу.
Најчесто ставам само црн бибер во јадењето :)
xAne

Бело цветче

89
Мислења: 72
Зачленет: 10 Дек 2010, 21:03
Локација: Скопје

Мислење 15 Дек 2010, 01:03

Мајка ми ги форсира лутите зачини во секое второ јадење. Јаде луто како луда....и често знае да си стави бибер во јадењето по нејзин вкус, не размислувајќи дека на другите тоа ни лути. Супите на пр.ги прави токлу лути што почнувам да липам на маса. И сосовите за месото исто.
И така...постепено се навикнувам на лута храна.

Не сакам да ми гори во устата , па да личам на змеј, ама пикантно сакам. Сосема малку...

Има некои работи кои се поубави со малку лутичко. Мексиканската храна на пр.глупаво е да не се јаде со барем малку лут сос или чили. Тоа е уствари поентата на мексиканската кујна.
starfish

Жолто цветче

75651614
Мислења: 4071
Зачленет: 31 Јан 2010, 23:50
Слика

Hiljadu necijih srecnih casaka bice kao ovaj, ali ovaj nikada više.
Hiljadu tudjih ljubavi bice kao ova, ali ova nikada više.
Nikada: jedina konacnost.

Врати се на Храна и пијалоци

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: black-anchy и 7 гости

Site Meter