ТЕМА: Супи

Мислење 12 Окт 2010, 19:31

Ги сакате ли? Дали супите се дел од вашите секојдневни ручеци, или ги јадете само кога сте болни? :)
Забележав дека кај Хипица :D , редовно има супа како дел од ручекот, и мислам дека е тоа добра навика, не дава да се прејадеш. Е сега, јас јадам супа, ама не ги сакам сите видови. Алпската од Подравка ми е незаменлива, другите не ги обожавам, а ја сакам и домашната кокошкина супа, кога мама ќе ја направи така вкусно :mm:
Дали ги јадете само купени, од кесичка или експериментирате со супите? Не се прашувајте како е можно, мајка ми најчесто знае да стави морков и компир, рендани ситно, да се пропржат убаво, па потоа да се варат со вода и да се додаде супа од кесичка, или парченца пилешко месо, плус лимон на кришки. Ете и така е вкусно. Е па форумџики, повелете, ем топло ем вкусно, лековито со доста бибер и лимон :) Ако има некој посебен начин на подготовка, кажете го и вие, дајте предлог :)
kate21

Жолто цветче

15094842
Мислења: 3910
Зачленет: 20 Дек 2009, 22:43
Локација: Тука...каде што ми е убаво...
Ако во виното не можам да ја удавам тагата, тогаш ќе го удавам разумот :drunk:

Мислење 12 Окт 2010, 19:50

Обожавам супа :) Скоро секој ден јадам. Јадам кокошкина супа, најчесто од кесичка. Уште не сум стигнала до домашното приготвување :$
RainBow

Црвено цветче

6708907
Мислења: 9823
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Мислење 12 Окт 2010, 20:13

Јадете супа, оти ќе ви дојде баба рога! :D
Многу сакам супа. Секаква. Во последно време си ја купувам таа кокошкината, но ми се допаѓаат и оние со мевцињата што се ммм :) . Лесна е и за готвење-мислам онаа купената, да направам јас сама не сум пробала сеуште.
Ретко да ми текне да купам, но како и да е уживам во вкусот.
k.i.m

Жолто цветче

32491539
Мислења: 4112
Зачленет: 12 Мај 2010, 21:31
Локација: *On a pool party*
Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.

Мислење 12 Окт 2010, 20:20

Не да сакам, просто обожавам. Дома секогаш имам една фиока резервирана за супи,оние во ќесичка. Навика е кај мене дома при секое пазарење да се купат минимум три ќесички.Знам скоро секој втор ден да си направам, од кокошка, говедска, или со кнегли. На Maggi ми се најубави!
Мајка ми обично ги вари тие супи и сама си ренда внатре морков, пашканат, става плус мевце...и доаѓа како домашна бистра супа. :)
starfish

Жолто цветче

75651614
Мислења: 4071
Зачленет: 31 Јан 2010, 23:50
Слика

Hiljadu necijih srecnih casaka bice kao ovaj, ali ovaj nikada više.
Hiljadu tudjih ljubavi bice kao ova, ali ova nikada više.
Nikada: jedina konacnost.

Мислење 12 Окт 2010, 20:33

Ние кога купуваме супе тоа се супи од печурка, зеленчукова и така така петлова супа. А мама кога прави домашна е посебно убава. ;)

Едит:
Мислењето е променето од страна на модератор.

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
analia13

Бело цветче

716
Мислења: 60
Зачленет: 17 Јул 2010, 18:04

Мислење 12 Окт 2010, 20:39

Супите се многу лесни за приготвување, и би сакала почесто да ги имам на менито, ама...
инаку, повкусни ми се домашните супи, особено телешката густа супа, поточно чорба, што се вари од коска. Обично кога ми се јаде супа си ставам мало парче месо (телешко) или пилешко батаче, па кога ќе се свари му додавам зеленчук и зачини... и ете супа, многу подобра отколку тие во ќесички, иако и нив ги варам понекогаш кога немам многу време.
Annath

Жолто цветче

21923451
Мислења: 3535
Зачленет: 09 Јан 2010, 17:01
Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you have imagined.
Слика

Мислење 12 Окт 2010, 20:45

ммм обожавааам .... маги со полжавчињаааа њамммм .... можам едно тенџере да изедамм ... секогаш има и кај мене дома супии ее сега ме нaстрвивтее :rofl:
teddybear

Жолто цветче

61847013
Мислења: 2358
Зачленет: 28 Дек 2009, 14:51
Локација: Somewhere over the rainbow, where troubles melt like lemon drops ...
Love isn't supposed to be easy, it is supposed to be worth it... Слика

Мислење 12 Окт 2010, 20:56

Мајка ми прави домашна супа во која става сецкано пилешко на коцки, е таа ја обожавам! Инаку сама си приготвувам Маги супа, или кокошкина од Подравка. Ставам малку лимон е маф ја правам :D Некогаш и за вечера каснувам ако ми се јаде, таа не е којзнае колку калорична, заситува и + вкусна е!
OrdinaryGirl

Жолто цветче

409234
Мислења: 1453
Зачленет: 05 Фев 2010, 00:55
Локација: Скопје
just an ordinary girl.

Мислење 12 Окт 2010, 21:29

Јупии браво за темата!! :clap: Супата ми е НАЈомилено јадење буквално се давам во супа нема ден да не варам супа,највеќе ја сакам таа на Подравка обичната,Маги француска,сите на Подравка со мевциња :mm: :mm:
SpoiledBaby

Зелено цветче

109131
Мислења: 734
Зачленет: 10 Апр 2010, 12:25
Локација: Tomorrowland

Мислење 12 Окт 2010, 21:44

Заборавив погоре да ја спомнам мојата фејворит -Далматинската. Ја има ли некој пробано?
starfish

Жолто цветче

75651614
Мислења: 4071
Зачленет: 31 Јан 2010, 23:50
Слика

Hiljadu necijih srecnih casaka bice kao ovaj, ali ovaj nikada više.
Hiljadu tudjih ljubavi bice kao ova, ali ova nikada više.
Nikada: jedina konacnost.

Врати се на Храна и пијалоци

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: garudamon, hristijan01 и 13 гости

Site Meter