ТЕМА: Омилена боја и на што ве асоцира?

Мислење 06 Сеп 2010, 15:25

Која е вашата омилена боја? Зошто ви е токму таа омилена и на што ве асоцира? :)

Еве јас ќе почнам:
Мене сите бои ми се убави, сите ги сакам:

1.црвената - ме потсетува на оган, страст, врелина и моќ; розева (особено светлата розева - која ме асоцира и потсетува на женско бебе, и цикламата која ме асоцира на Barbie*); потоа тиркизната ми е преубава - ме асоцира на море и на скапоцен камен; сите нијанси на сина (од бебешко сина - нежност до тегет - гордост); бела - наивност и милина; портокаловата - живот, енергија и ентузијазам; зелена - природа и чистота, жолта - топлина и светлина.

2.Црната ми е многу депресивна и затворена, кафената ме потсетува на старост, сивата на монотонија...

Во облеката ми преовладуваат сите бои (во пролет светлите 1. а во зима темните 2.)

;) :*
SexyLady

Жолто цветче

27093682
Мислења: 2363
Зачленет: 05 Сеп 2010, 15:33
СликаСлика

Мислење 06 Сеп 2010, 15:32

Jas poveke gi preferiram temnite boi kako crnata sivata i bas kafeavata znaci taka sum naviknata i nemozam da se zamislam vo svetli boi ednostavno mislam deka ne mi odgovaraat na moeto telo......i svetlite boi se ubavi ama mislam deka se e do navika...mnogupati imam otideno vo prodavnica so namera da kupam nesto vo svetla boja,,,no koga ke dojdam do prodavnica sekundarno se premisluvam i povtorno kupuvam temni boi.....a inace mnogu mi se svaga koga vidam nekoja devojka da nosi svetli boi....so znam nekako go otvaraat liceto....;)

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
Cresni44ka

Фем почетничка

03
Мислења: 9
Зачленет: 05 Сеп 2010, 23:01

Мислење 06 Сеп 2010, 15:37

жолтааааааааааа :rofl: :rofl: :rofl: не знам зашто ме смирува ја обожавам ... сакам се жолто ете така и мн малку луѓе ја сакаат па затоа уште поише ја сакам :lol:
teddybear

Жолто цветче

61847013
Мислења: 2358
Зачленет: 28 Дек 2009, 14:51
Локација: Somewhere over the rainbow, where troubles melt like lemon drops ...
Love isn't supposed to be easy, it is supposed to be worth it... Слика

Мислење 06 Сеп 2010, 15:38

Да, и јас многу им се „дивам“ на таквите девојки. Кога ќе видам некоја со фустанче со со светла боја искомбинирано со сандали, ташница, накит и очила за сонце, па и ноктите налакирани со соодветна боја= супеп outfit.

Јас не велам дека не носам темно - напротив, скоро 80% проценти од зимската облека ми е кафена, сива и црна; но повеќе преферирам светли бои=пролетни бои. И јас мислам како тебе Cresni44ka, дека го отвараат лицето. :) ;) :*
SexyLady

Жолто цветче

27093682
СликаСлика

Мислење 06 Сеп 2010, 15:56

Тиркизна-имам повеќе гардероба со тиркизна боја....особено зимските алишта и сите ми давале комплименти дека убаво ми стои.....на црната коса и белиот тен..... :$
annnni

Жолто цветче

485506
Мислења: 3019
Зачленет: 27 Мар 2010, 18:47
Локација: lost in my love location with my honey....
Слика

Мислење 06 Сеп 2010, 16:02

Бојата го открива твојот карактер

Црвена

Ова е боја на сила, здравје и виталност. Ја сакаат агресивните, импулсивните, страстните лица, но и оние што не се такви, а би сакале да бидат. Амбициозни сте и брзо заземате страни и ставови. Оптимисти сте и не ја сакате монотонијата. Немирни сте и често необјективни кога сакате другите да ги обвинувате за своите грешки. Отворени сте и го сакате животот.

Жолта

Ова е боја на среќа, мудрост и фантазија. Вие сте авантурист и секогаш барате нешто што ќе ве исполни. Имате смисла за хумор, но и за склучување добри зделки. Брзо мислите и добро знаете што сакате. Понекогаш одговорноста не ви е најсилна страна, односно повеќе сакате да тргнете во акција, отколку да бидете одговорни.

Розова

Оваа боја симболизира љубов и привлечност без многу страст. Тоа се мајчински типови на луѓе кои сакаат заштита и сигурен живот. Сакате да ве сакаат и да се чувствувате сигурни, па затоа изгледате кршливо. Шармантни сте и нежни.

Виолетова

Вистински индивидуалец сте, чувствителни и досетливи, креативни со голема желба да бидете поинакви од другите. Уметничка душа сте, темпераментни, а кога не ве разбираат станувате саркастични. Толерантни сте и лесно стекнувате авторитет или се искачувате на мошне висока позиција.

Портокалова

Ова е боја на луксузот и уживањето. Вие ги сакате луѓето и дружењето. Но често ги драматизирате работите за да ве забележат другите. Понекогаш сте непостојани, но секогаш сте за компромис. Вие сте љубопитни, немате страв и имате немирен дух.

Зелена

Ова е боја на хармонија и рамнотежа. Зелената симболизира надеж, нов почеток и мир и ја сакаат нежните и искрени личности. Сакате да се дружите, секогаш сте искрени, но сепак мирот ви е најважен. Многу сте скромни и трпеливи, па понекогаш другите ве искористуваат. Многу сте цивилизирани.

Сина

Вие сочувствувате со сите, но исто така сте доста конзервативни и имате чувство за одговорност. Трпеливи сте, чувствителни и добро се контролирате. Сакате да ве ценат поради цврстиот карактер и мудроста. Верни сте, но знаете да бидете и претерано сомничави.

Црна

Сакате да изгледате мистериозно и не сакате да го покажувате своето вистинско лице. Често едно сакате, но друго правите, па сте растргнати на две страни и станувате робови на неостварените идеали.

Бела

Белата е симбол на чистота, наивност и невиност. Желба ви е да сте совршени и се стремите кон тоа. Посакувате едноставен живот.
SexyLady

Жолто цветче

27093682
СликаСлика

Мислење 06 Сеп 2010, 17:03

Ја сакам жолтата боја, бидејќи ме асоцира на светлина,топлина ,весело расположение,претставува добар стимуланс за окото и затоа делува пријатно.
Веројатно тоа ми е поврзано и со хороскопскиот знак-лав ,симбол на оган ,енергија,активност.

Едноставно, жолтата боја го симболизира сонцето ,па затоа е највесела боја.

:rofl: :rofl: :rofl:
elenaklasik

Сино цветче

238
Мислења: 125
Зачленет: 01 Јан 2010, 17:45
Give me a steel guitar and a glass of wine

Мислење 06 Сеп 2010, 17:27

Жолта , црвена , црна, сребро... Ама во црна најдобро си се гледам и често мојата мајка знае да ме искара ... затоа што добар дел од гардеробата ми е во таа боја... а таа не ја сака . Ама тоа е мој вкус бојата зне да ме истакне ... посебно свечените фустани и корсети со додатоци :)
И не се согласувам со тоа што е кажано за црната боја ... и тоа како знае да ве истакне и да изгледате мн добро и во неа...
ozbilnazena

Жолто цветче

1257420
Мислења: 1012
Зачленет: 06 Фев 2010, 22:42

Мислење 06 Сеп 2010, 19:21

Црна- елеганција Бела- нежност и креативност и Црвена- страст и романтика
Ги сакам и виолетовото и синото добро ми стојат 8) :lol:
butterfly.mimi

Сино цветче

8190
Мислења: 456
Зачленет: 05 Авг 2010, 19:36
Локација: Between the paradise and the hell
You can chain me, you can torture me, you can even destroy this body, but you will never imprison my mind.

Мислење 07 Сеп 2010, 12:07

Омилена (сега и отсекогаш): црвена.
Потполно ме опишува мене како тихо пламенче кое избувнува, ме потсеќа на страст, ЉУБОВ, нешто топло (дури и премногу), пријатно, ме потсеќа на семејство, на Божик, на огниште..... ми дава сигурност и влева самодоверба. Претставителна е.
Ја сакам и оваа нијанса на сино затоа што убаво ми стои.
Hipica

Виолетово цветче

60789561
Мислења: 11394
Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.

Врати се на Кафе-муабети

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: girl-miri, Glossy-girl, Saisnalla и 19 гости

Site Meter