Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    И така си ги бројам деновите... Уште 16.
    Big banana smile... И решено е се`.

2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Се прашувам какво е чувството да се преблажиш, односно да се прејадеш благо :?: Мене никогаш не ми е доволно благо колку и да јадам :|

На CharmedGirl, Elennaa, TheCandy880 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Ким мене еднаш ме фати главата од премногу јадење благо :D
    Давно беше, прва година средно и другарките муслиманки, а беа повеќе од пола клас, имаја донесено баклава и од секоја изедов минимум 2 парчиња и после тоа шеќерот во глава ме мавна, и ми се вртеше како тазе возена на рингишпил

4. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Во животот сите имаме падови, но и издигнувања.
    Тука се докажува нашата цврстина на караткерот, истрајноста за неоткажување од зацртаната цел, и снаодливоста -како да останеш исправен на сопствени нозе.
    Еднаш паѓаш- па стануваш
    Пак паѓаш -пак стануваш
    Паѓаш и мислиш дека никогаш повторно нема да станеш, - кога "некој" ти поддава рака и те крева да станеш
    Наидуваш на пречка, ако е мала - рипни ја
    Ако е голема - заобиколи ја.

На lovely91 и Serafima им се допаѓа ова.
  5. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    СДК,

Oваа убавицава ми го разнежни денот. Ме врати во живот :inlove: :inlove: :inlove: .

На MacaLove, lunicka, anabel-a и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Никој не ме поздравува, никој не прашува каде сум, никој немал погрешно мислење за мене, никој не ми реплицирал... си одам од форумов. Чао.

На sweet-star, Abeja и zhap4e им се допаѓа ова.
  7. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    ^ Какво одење, не те пуштам :!: :) .
    Седи си мирна, како што си и убава :* .

На LilBaby и TheCandy880 им се допаѓа ова.
  8. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    Леле душичка мила каква е само ,
    шепичките си ги стокмила како штиклички ,го дигнала главчето како некое шмизле , и па позира срцка таа убава . Сакам да и сплетам плетенчиња од косичката и да ја бакнам еднаш на носето .
    И после зошто моите се лутат кога јас носам нови членови во семејството :D

Сакав да кажам многу сакам животни ,тоа се мали срцкасти пријателчиња кои секогаш ќе бидат покрај тебе и никогаш нема да те повредат .На внимание враќаат со внимание а не како луѓето ...

На CharmedGirl и Serafima им се допаѓа ова.
  9. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Има некој за чет... :?:

10. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    http://www.youtube.com/watch?v=LLsg_Lk819s

Се наоѓам насреде некоја емотивна катарза. Се чувствувам избалансирано.
    Одамна се немам почувствувано вака. Болно ми недостигаше ваков период, на смирување и душевно чистење богами. Незнам која е причианта ама убаво е, сакам да се задржи што подолго чувствово. Страв ми е да излезам да не ми се наруши благосостојбава од луѓево изнегативирани надвор.

Ах, сакам да легнам, и да останам во лежачка положба 24 часа, да лежам, и да слушам латино, џез, соул и блуз, и да си ја лечам душичкава, од негативава наоколу.

Убаво ми е.

П.с. Си замислувам дека сум некаде на жешките песоци во Хавана, во далечната ни Куба, со едно кокосче со цефче до мене, слушам добра локална музика и си ги брцкам ноџињава во океанот. Ммммм, мераци.

http://www.youtube.com/watch?v=OAXjGXBcKpk

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    СДК дека за 3 часа ми е роденден. Пред 29 лета сум излетала од утробата на мајка ми, благодарејќи на бабето која ја избркало кога сакала да абортира. Бу, се смејам на ова ама да знам кое е тоа бабе да гушнам еднаш. Вака или онака си ги проживеав. Пред три години ме тресна животов од земја јако, пред некој месец уште еднаш јакичко, кој ти знае уште колку пати ќе ме тресне, ама онака ќе му застанам како и досега со отворени очи. Највеоројатно првите минути од мојот роденден ќе биде набљудување на велоспедитсите кои се поретки навечер под мојот прозор. Ќе ги слушам птиците кои црцорат толку гласно и навечер и не ме оставаат да спијам или во тишина, па си се навикав на нив како и на многу работи. Со умов знам дека су во МКД и со срце со тело илјадници километри трудејки да се пронајдам и создадам ако може така да се рече. Засега привремено а трајно не знам каде, сериозно не знам што и ме плаши. Во овие 29 години ја почувстував најбитната работа. Станав мајка, иако е најголем подарок и моја смисла толу и голема болка, заради таа глупа судба, ама ете се бориме да се споиме. Заркав неколку пати на животов, ама после си реков јебеш, така требало да биде прифати и решавај..што се вели ми заврши еден живот почнав нов и сега јас сум главна улога. Да видиме како ќе ја одглумам овој пат. Како и да е тишината ми стана сојузник овие три години, во нејзе сфатив кој колку ми значи и кому јас значам. Ја имам, ме има.. бесплатна а знае многу да те научи. Ќе ја славам и нејзе денес, ќе го славам и постоењто на ќерка ми, на љубовта на пријателствата кои ме хранат, знаете вие кои сте, ќе го славам постоењето. Нека ми е среќен.

На green.eyes, Buttterfly, Adi888 и 42 други им се допаѓа ова.
  12. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    17.196
    СДК - Сакам пак да биде СФРЈ, не сум била родена тогаш но сакам да осетам како живееле. Сите ми кажуваат дека живееле прекрасно. Сакам Србите, Хрватите, ЦрноГорците, Словените и ние бидеме заедно, да бидеме браќа. Кај мене дома татко ми се понаша како уште да постои Југославија, 4 мај кај нас е дефинитвно ден на жалост. Јас и брат ми сме израснати со Рибља Чорба, Џорџе Балашевич, Момчило Бајага, Бјело Дугме, Прљаво Казалиште, Филм, Гарави Сокак и тако даље и тако даље. Јас сакам да идам војска, ама сакам во ЈНА. Никој не е имал толку организирана војска како нив...Ах.

Ух..многу сакам, знам. (се извинував што досадував) Добра ноќ. ;)

На La.Reina.Del.Sur, smiley-94 и Danilela им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.224
    Допаѓања:
    140.040
    Имам мањак природа у крвта!
    Не мањак кислород, или чист воздух, а бе природа ми треба, цела комплетно, не само воздухот!
    Сакам да гледам во зелено, ама не во маса за билијард, туку во трева зелена и дрвца!
    Сакам да слушам како шушка молика, и да гледам стрмни карпи.
    Да лежам во трева, и да гледам во сино небо.
    А навечер, да си го гушнам телескопот и да гледам во милион ѕвезди!
    И кога ќе вдишам, да осетам свежина, па макар и алергија да ме удри!

Урбанава џунгла ќе ме растрои. Градилиште на работа, градилиште дома, отидов во болница - верувале или не и таму се најде некој со бормашина! Уште да отидам на одмор и таму некој да ми вклучи мешалица, вени сечам сместа!

Па и овој мојов ич не ме шета во природа! Урбано типче, каква природа, дај по кафиња ќе идеме. Ако ти се гледа зелено, ај на биљард, или седи фудбал да погледаме. А бе бар на Водно еднаш да отидевме по негова иницијатива! Па ни кога бевме млади не ме носеше ич на Водно, ни дење ни ноќе! И тогаш ми наоѓаше се некои урбани места :D

Малку згрешено се чувствувам. Згрешена работа, згрешена населба, згрешен овој мојов! Пречки на сите страни. Дисциплина одење во природа со пречки! Треба да се потренира!

На blond, Phyramide, NoellePage и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Jessie-J

Jessie-J Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    61
    Совршен пар сте ;)
    како пунџа и клапести уши ^_^

На TheCandy880 и Simonna7 им се допаѓа ова.
  15. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Едно нешто сакам моментално, толку многу!
    Сакам едно мачуле, ама не било какво. Сакам да е светска мрза, да го мрзи да го помести дупенцето од кревет. Сакам да се излежаваме и да го бушавам. Да ми спие во скутче по цел ден и да ми преде. Да го зграпчам за целото стомаче со дланката а тоа да ми ја гушне со рачињата и ноџињата и да ме голицка со малите запчиња. Да му се исповедам и да си дрндам на празно со него. Да ми олесни.
    Ништо друго. Ете така..
    :l:

На Shelea, MandyLane, L-enna и 2 други им се допаѓа ова.
  16. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    За некои работи кои спонтано ги правиме низ деновите, не стојат како пишани правила, а мислам дека треба да ги ставам на таа листа. Како на пример дека кога имаш втор ден добиено не треба да почнеш диета, или пред да тргнеш на пат мораш да извршиш потреба. Па и кога времето е лошо, не треба да тргнеш до пазар.

И денес у склоп на околности ко за беља земав само едно пенкало за на тест, и ко за уште поголем малер и тоа беше расипано. Значи кога се оди на тест/испит за резерва земи си пет/шест пенкала.
    И тоа.. ја мислев денес да му се спротиставам на Марфи, ама поголем инат од него не верувам дека постои.

Edit. И не се праи проект у пет за дванаесет. |(

17. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Не, јас не сум заморна од вежбање и џогирање, јас сум заморна од глупостите што некои луѓе знаат да ги кажат и да ги направат :|

18. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Добивам нагон за повраќање секогаш кога прочитам страм и свакаш/сватам.
    Само тоа сакам да кажам.

На Lov3, LilBaby и k.i.m им се допаѓа ова.
  19. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Се надевам дека не знаете како боли кога осознавате како сами сте си упропастиле сè. Сами (не)свесно сте си го упропастиле она за кое што сте сонувале, сте се молеле да ви се случи.
    Многу боли. И едноставно не можам да си го простам тоа што го направив. Не можам. Секогаш ќе се потсетувам на ова, на моментите кога бев премногу „паметна“ и зборев сешто. Сега единствено ми остануваат спомените и ваму таму по некој разговор, ако воопшто продолжиме со нашите разговори.

Само што се присетувам на разговорот од сабајле и на мојата огромна порака која не можев да се воздржам а да не ја пратам, ми навираат солзи во очите. И ме болат, ме печат, едвај гледам низ овие црвени и потечени очи. Веќе и тие, како и јас се уморни од постојано плачење. Лицето ми плаче за една искрена насмевка. Срцето ми плаче за малку љубов, плаче за него. Но што ќе ми се сите тие пролеани солзи последниве месеци кога не вредат за ништо? Ништо нема да сменат, сè ќе си остане вака како што е.

Боли и кога сите околу тебе велат како си сменета. Дека веќе не те препознаваат и дека им фали старата ти. И мене ми фали, многу. Никогаш не помислив дека ќе потклекнам, дека всушност ќе паднам на ова ниво да не се препознавам самата себе. Да ги правам работите кои сум си ветила дека нема да ги правам никогаш во мојот живот, бидејќи не вреди. Последниве месеци, велат, не сум се смеела, не сум била секогаш расположена и спремна да помогнам. И вистина е. Најоптимистична јас се изгуби. И јас си фалам, ми фали моето старо јас кое го загубив некаде по пат. Смачено од моето постојано жалење, досадна сум си сама на себе, а не па на другите. Се сожалувам, онака искрено.

На DeMelo и MandyLane им се допаѓа ова.
  20. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.705
    Допаѓања:
    10.149
    скд дека ми фале кутрето...а од вчера не е со мене :D сеедно се навикнав на него...ех да е тука сеа

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.