Форумџика на годината

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.213
    Допаѓања:
    139.819
    Знам дека сум кажала и претходно, ама морам да се повторам.
    Животот во 30-тите е прекрасен. Барем јас така го доживувам.
    Економска независност, за разлика од моите 20-ти.
    Големи деца, со се уште не толку големи грижи.
    Прекрасни пријатели и дружење на прекрасни места.

Не знам дали некогаш сум била посреќна од сега.

Се што ми недостасува се моите кои уште еден месец ќе се вратат од иноземство, и после пак 3 месеци ќе бидат отсутни...
    И едни радосни очи кои секогаш ме прават среќна, а сега не можам да ги видам.
    Толку блиску, а толку далеку.
    Би сменила две години од животот за два саати со тие очи.
    Ама не можам.

Ќе пукнам од љубов.
    Ја имам толку многу, што тешко можам да ја контролирам.

И најстрашно од се е што уживам во моите пороци.

Немам што да кажам освен дека сум среќна!

На Trnche, Elennaa, CoverGirl10 и 52 други им се допаѓа ова.
  2. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Многу се зборува за тоа што всушност претставува вистински маж. За едни тој е грубиот мачо, за други – воспитан џентлмен, за трети – ладниот шизик кој не се дава лесно. Според нас сепак вистинскиот маж нема универзален профил. Тој се познава само по едно нешто – насмевката на жената до него.

Ми се случувало да среќавам и млади и постари парови на улица. Нежната половина едноставно сјае. Ете по тоа согледувам дека овие жени имаат човек во вистинска смисла на зборот.

Инаку сум се нагледала и најсташни варјации – мажи кои сметаат дека е супер демонстрација на жената да и залепиш шамар во ресторан. Или пак оние кои ронат солзи на јавни места, надевајќи се дека преку сожалување ќе го постигнат своето. Како и оние на кои не им е проблем да ја остават љубената да пешачи во темницта, бидејќи е лута и не сака да се качи во автомобилот.

И сите тие имаат оправдувања! Ќе ви кажам само едно – тоа да си вистински маж не се гледа по фактот дека не се плашиш да влезеш во бој зарди пријател. Ниту од тоа да заработуваш многу пари и да си самостоен. Затоа што драги момци, вистинскиот критериум е насмевката на жената до вас. Без разлика дали е за еден ден или е љубовта на вашиот живот.

Да и ја отвориш вратата на автомобилот, да ја ислушаш и прегрнеш, да ги бакнеш нејзините очи полни солзи, да го голтнеш своето его заради неа – тоа не е слабост! Тоа е сила. Огромна сила, која само апсолутниот маж ја поседува.

Прекрасна статија па ја презедов за да ја споделам. :)
    popara.mk

На ViktorijaMari, The-Queen, anichka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172

Се потпишувам дури и со левата рака. Од збор до збор е точно. И само би додала, мора да е со црна коса и малку брада. И големо чело и очи од кои светка некоја енергија. И испакнати онакви кои се наоѓаат некаде покрај колковите, малце над нив-како ли се викаа?!
    :D Ах еве ми го :inlove:!

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      8,6 KB
      Прегледи:
      468
  4. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    24.008
    Дали тоа само јас кога имам за учење почнувам да праам генералка низ дома? :worried:

На Barbie07 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    ^ Hе си само ти бе, мене баш тогаш некои фикс идеи ќе ми текнат :|
    сега ми текнало да го кувам ручекот за утре, абе не е за ефтината струја, оти си ја барам бељата, ете така, и остај тоа што ми загоре |( .
    Помија на векот, гров гров гров, си ја земав лажицата и си јадев нескуван и загорен ориз со тврда гума тиквичка.
    А маме ти тит, ги распарчив тоа тиквичките, им турив вода, и нека се печат уште!
    Ама сепак,Ефтината струја до 03 беше така? :wasntme: (сепак е за тоа)
    Бар некој денар да се заштеди, од овие глупости што ми текнуваат.
    Не знам што створ ќе бев, некогаш ни јас самата не можам да си се сфатам бе, општо зборам, треба да се преиспитам саглам, дефинитивно.
    Со паметот некогаш сум ко 12 годишно девојче,а не 23 годишна магарица.
    Некогаш се запрашувам што се треба да ми се деси во животот, за јас да созреам, зашто сум изузетно несозреан човек :D .
    Вечно дете,ама нема, мора да се порасне некој ден. :)
    Сигурно уште некој удар ми треба од животецов.........

Сирото бабе, како го испрскаа со пиво,абе да ги најде некој да ги сомеле, од вакви сељаци аман, а сигурна сум дека ќе бидат заплескани,гледам социјалниве мрежи се преплавени.
    А,таа па сирота уште им вика фала многу,да сте живи и здрави :(
    Аморе сирото бабе, со секакви психопати ќе се најдеш у муабет

На Foreveryoungiwannabe, Elennaa, Monna.Monna и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.236
    Допаѓања:
    157.244
    Шо е форумов ко шлогиран?! Целиот изместен! Или има воспален фацијален нерв или е пијан можеби...?

У 4 и пол мене Ариел ме тера да се мажам со убави постови! И да родам дете или фудбалски тим! Проклето ПМС. *си зема уште едно колаче*

На Divinebutterfly, Neytiri, senza.parole и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Сакам дискотека на отворено. Пукната сум за такво место. Се сварив вечерва буквално у глупата наша дискотека. |(
    Добро е барем музката беше погодена. Оваа вечер не ме заболе главата. :D
    Така си се расположивме со другарките, баш она “играј како никој да не те гледа“. :$
    Ама не беше баш така, не видоа многу :D

Денес многу јадев... ПМСот е крив... Има еден сендвич “Градоначалнички“ го викаат, така појачан е, вкусен многу. :tmi:

8. Micheleljubov

Micheleljubov Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    2.940
    Shame on me..
    :tmi:
    Наравоучение, кога одиш на вечера, никако не ставај големи обетки. :D
    Јас си знам зашто. :tmi:

Мразам утра. :drunk:

9. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    1ви јуни, не ми се верува! ^_^

На Jay-jay му/ѝ се допаѓа ова.
  10. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк сега каде ке гледам ТВ,се случи дигитализација тоа што најавија остварија,но јас сега на интернет гледам тв,и не е така лошо,нема плаќам повеке пошто не гледам. :)

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Епа добро утро на сите :)
    За прв пат во мојот живот да станам толку рано, голема спанка сум инаку, ама денес решив да станам порано со оглед на то шо си легнав во 4 сатот и имав wonderful night :wasntme:
    Со другарка ми едно кежуал излегвање, по пупиња онака и јадење сончоглед низ корзо, наеднаш порака стигнува иди тука е твојот :D Со брзина на светлината со такси дома, растур напрајв во плакарите, сакав фустанче да си клам, ама ме мрзеше да пеглам, и облеков то шо најдов прво, то шо ми дојде при рака, никој не ме сети си заклучив си излегов :D Не сум салам знам..
    Мајка ми сабајлетo: Ти Кога си дојде пак излезе? ништо не те сетивме, ич да не се секираш мајче, жива здрава сум, ми вика не сте салам вие очигледно е, кутра жена се навикна на децата шо да ни прај..
    Бевме на стриптиз во еден ноќен клуб кај нас, :wasntme: , Се заљубив во еден од стриптизерите оти стварно беше прејак, ко не ме зеде со него да играм горе :D Немаше ич да му прам проблем :rofl: ..
    Си најдов еден нов симпатија, се изнаденсавме, ме изнагушка и сл...
    Лудвање до 4 сатот сабајле, на крајот имаше и малку солзи од другарка ми, али се помина во најдобар ред..
    Туку да станам да зачистам, мајка ми замина на работа, ми остај еден тон работи, не можам ни музика да пуштам, уште ме држи од вчера. Бато учи во другата сабота, за мене бил животот сум завршила, ајде и тој готов е кај да е :)
    А после можи и да завршам на кафе низ Широк Сокак, ништо не се знај :wasntme:
    Имајте убав денн :*

Прикачени фајлови:

На great.girl123, Elennaa, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  12. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Учи, учи. Не се дојадува ...

На Elennaa и Someonespecial им се допаѓа ова.
  13. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
  14. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Моментот после 10 јуни

Ајде уште малкуу.. :D

На Someonespecial, Ana.Jones, Dog-lover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    9.752
    На некои луѓе стварно треба да и лепнам етикета „ОПАСНИ ПО ЗДРАВЈЕ„....
    ДА, на луѓето што многу и дадов,а не заслужуваат ништо.
    Што бос нарот во мозокот на земјата постои,зачудувачки е!

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    :D :sun: :f: :d:

Прикачени фајлови:

На Adi888, great.girl123, Someonespecial и 2 други им се допаѓа ова.
  17. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Колку само безвредно се чуствува еден невработен човек.Не знае што да прави со вишокот време.Се тоа па тоа .Ништо не се случува.Застанало и време и се.Ех да знам што ке се случи , ич не му ја мислам .Ќе уживам во секој момент.Нема да се грижам ни за сметки ни за ништо.Камо да не беа проклетите пари.Кој ли ги измислил.Земаат, земаат практично се .Здравије, среќа, младост и спокој.Се чудам како лугето се снаогале порано без пари.Се си мислам дека биле посрекни од денес.
    Валути,банки,банкомати, картички еден куп, кредити...сите трчаат некаде.
    А каде?

На Annath, Elennaa, anggell и 14 други им се допаѓа ова.
  18. beyonce22

beyonce22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    38
    Сакам да кажам - што прави денешнава младина
    Наместо да прочита книга, се интересира каков бил задникот на ким кардашијан - дали бил силиконски - од каков силикон е, дали од силикон за дрво или од силикон за стиропол
    Наместо на улица да се играат интересните детски игри, како ластик и слично, на така наречениот ФБ демнеат и гледаат секој што прави како прави, а ако излезат тоа на кафе главна тема мора да биде - козата на комшијата
    На ФБ го пишуваат секој чекор - еве сега за 2 минути и 14 секунди јас одам во WC
    друг пример :постира песна или слика - и коментар метро на метро, и тоа не каков било коментар туку вака:срццц и 50 ц , најубааа и 60 а

На anichka94 и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Затоа побројни ќе бидат спомениците, отколку народот.Џабе ни е да се крстиме во името на Александар, Филип и Пердика, кога ни тоне државава.
    А парите, чудно ливче хартија која го вртит светот, којзнае што ливче е :geek: :D
    Парите земаат се, а здравјето, па и не дај Боже човек да е болен, пак ќе му требаат пари, повеќе ќе си потроши здравје, отколку што истото ќе го зачува.И никако не е, нит со пари, нит без пари, секогаш ќе има нешто што ќе фали.А затоа човек треба да е задоволен од она што го има, оти и она што тој човек го има, друг го нема, па затоа некогаш и подобро е да се прифати и помири човек со она кое го има, бидејки не е можно човек потполно да ги контролира работите, да бидат токму такви, какви што тој сака.Некои имаат многу малку, а се задоволни, па не се замараат.

СДК убаво е кога човек ќе ги направи луѓето среќни, да успее да насмее некого, без разлика на причината, смеењето е здравје за човекот.

На A-j-a, ozbilnazena, lunicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Љубов -некои ја нарекуваат рај , а јас болка.
    И грешам знам.

На ludoto19, vw-girl, julie77 и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.