Наовчаник, документи, планер, книга, мало чадорче, јакна (пошто иако е надвор стошеесетичетири степени, да не ми пристуди малку), клучеви, лепеза, поклони за другарка ми, туш, моливче за очи, маскара, парфем, антиперспирант, мобилниот, футролата за наочари...празна, сенки&бронзер&руж&сјајчиња во едно....е сега ми фали слонот, жирафа, течевизорчето и бор машината за да бидам комплетна
Мастики,бонбончиња,влошки,пенкала,сјај,лабело,забен конец,мало чешалче,мобилен,пудра,римел,креон,руж,новчаник,стик,палома,влажни марамици,футрола за наочари,тефтерче,антибактериски гел,несесерче со апчиња за секој случај уффф не ми текнува уште што ама недај боже да ми притреба нешто 5 саати го барам
Огледало, пенкала, маркери, новчаник, уште еден новчаник, моливи, сјаеви, лабела и 300 други производи за усни, едно 2-3 телефона, еден куп хартија, картички, лична карта, индекс, клучеви, влажни марамици, крема за раце (убаво ме потсетивте да си ги намачкам рацете), очила за сонце, уште едни диоптерски, копчиња, ливчиња од златка копачка... Се, се, само едно нешто од 3 букви не... (како што милува да каже сестра ми) Спојлер ред
јас веќе немам ташна туку торба хехехе, морав да земам нешто поголемо и ако често гледате некоја патничка тоа сум јас хехехе во неа што нема комотно една недела да преживееш во природа
Период на испитна сесија е, а во мојата ташна апсолутно може да се најде се и сешто. Почнувајки од влошки, аналгин, сјаеви, лимонтус , индекс, скрипти..........па се до некои задолжителни работи како новчаник, очила за сонце и огледалце
новчаник,чешал,влажни марамици,палома,футрола за наочари (празна) , несесер со шминки,парфем,дезодоранс,пенкало,клучеви,мастики,крема за раце,мобилните,влошка за недај боже итн итн ... али овие работи ми се стандард и само си ги префрлам од една во друга чанта
Има: 2 индекса, пријави за испити, палома, влажни марамици, пудра, крема за лице и за раца, паста за заби и четка за заби, обетки, прстени, ланчиња, моливчиња за очи, сјаеви, кармини, парфем, танга , полнач за мобилен, слушалки, 3 мобилни, паричник, боди доста е.
мобилен, новчаник, паломи, влажни, улошка, лабело, сјај,коректор, огледалце, слушалки,мастики, бомбони за шеќерчето кога паѓа, а паѓа стално , чоколадце, кока кола ... ако одам на факс плус тетратка, пенкалце, индекс... и тоа е тоа како ли заборавив и аналгин секогаш!
Изгледа само јас сум изрод помеѓу сите вас девојки , за на факултет носам некој тефтер и пенкалце, новчаник зошто морам електронскиот индекс да го носам и пари ( и влошки ако имам менструација),цигари и запалка евентуално некое сјајче и клуцеви и тоа е се. За излегување не носам новчаник парите и личната карта ми се во некое џепче на ташната , камена пудра, моливче за очи, сјај и кармин (влошки), цигарите и тоа е се. Дезодоранси и парфеми не носам со мене, освен ако знам дека цел ден ќе бидам излезена па да си се освежам од време на време, а вака за до факултет или навечер за излегување не носам скоро никогаш Но летно време покрај претходно набројаното скоро секогаш носам и спреј за тело .
Се освен пари, штом ставам пари во ташна, преку ноќ се претвараат во фискални сметки Како е тоа можно не знам
Уште луѓе ми фалат во ташната за се да биде комплет Се имам таму шминки, четки, парфеми, слушалки, фискални, пари + новчаник ( во брзање парите само ги фрлам во ташна), крема за раце, влажни марамици, мастики, стик и така натаму и така натаму.
Новчаник, палома, влажни марамчиња, наочари за сонце, лабело, 2 сјачиња, мастики, бомбончиња, клучеви од дома, 2 мобилни, iPod, несесерче со шминки (камена пудра,руж и маскара) и парфем. А кога одам на факултет носам и тетратки,пенкала и маркери
ЕЕее во женеска ташна што ли се може да се најде?! во мојата има: сјај, кармин, римел, паричник, влажни марамчиња,телефонот, мастики .........
Очила,паричник,мобиле,лабело,дезодоранс,парфем,сјај за усни,влажни марамчиња,турпија,огледалце,чешалче,неколку шнолки,стегач,мастики,цигари,запалка и некое чоколатце
телефон слушалки за истиот,несесер со шминка,несесер со сјаеви и кармини,палома,влазни марамици,клучеви,пенкало,тефтерче,always за секој случај,стик,парфем,мастики,ханзаплас несмасна сум јбг,наочари,новчаник,турпија,огледалце,шноли, црн стегач,крема за раце,а сега носам и крема за сонце значи кај и да тргнам морам сето ова да го носам, од толку раб со имам у ташна неможам мобилниот да го најдам коа ми џвони
мобилен,слушалки,пенкало,ливчиња некои,новчаник,сјаеви,лабела,течна пудра,моливче за очи,влажни марамици,улошка,парфем,клучеви,мастики,бонбончиња,наочари за сонце..тоа сега средена е.. али кога не е средена незнам ни ја самата шо има хахах !
vo mojata canta sekogas prepolna recisi site sminki vlazni maramcina palomi vloaki ... nikogas ne odam nekade pa i na kafe bez canta so e prepolna bidejk nikogas ne se znae sto ke ti pritreba