Дечки овде сум нова. Имам 11год. Добив менструација пред 3месеци. Сега ми доаѓа редовно. Не сум имала со никој никаков однос но осеќам како да ми тежи стомакот и како да ми диши ншто внатре си мислам што ли може да биде ве дајте ми некој совети!!!!!!
Епа пред некое време си добила менструација и изгледа не си забележала дека за време на циклус стомакот е поголем,издуван,незнам како да ти објаснам,во никој случај немаш место за паника
Ви благодарам на сите а уште едно прашанје дали може некогаш ако се стискам на стомакот да забремеам?
абе девојче ти кое одделение си? Сигурно 5то, гледам имаш 11 год. Ајде претпоставувам не си доволно информирана околу бременоста, ама тоа од општа култура се знае Таман работа така да се останувало бремена
Да можев за сите овие работи ќе ја прашав мајка ми но страм ми е и си мислам ќе се посомнева нешто ви благодарам многуу навистина сте многу добри! позз ве сакам
^kostadinska, нема од што да се плашиш, треба да зборуваш со мајка ти, недај боже можеби имаш друг здравствен проблем.
со оглед на годинките што ги имаш ... со мама мораш да разговараш за сите овие работи што ти лежат на душа и да не се секираш ... нема зошто да се срамиш мама е таа што ќе ти објасни се и нема зошто да се секираш ... Сигурно кога прв пат ти дојде и кажа на мама ајде само напред имаш подршка да и се изнакажеш на мама се