Добро јас не спаѓам во категоријата на мрсна и проблематична кожа, но кожа како кожа треба да си се одржава и да не се дозволи да стане проблематична, така да јас мојата кожа ја држам што по далеку од проблеми со следниве продукти :
1.

Пред многу време користев од оној гелот Clean Deeper и не бев воопшто задоволна, ми ја правеше премногу сува кожата и бев принудена да го сменам (откако ми го упропасти цело лице), значи лицето ми беше како целото да ми е со лишаи, па затоа сакав да сменам и почнав да го користам овој^, добар е ми одговара и го прави лицето по меко.
2.

^ Ова кремче ми го спаси животот. Не е типичен мрсен нивеа крем, се користи за се, лице,тело,раце и многу брзо се впива, а најдобра карактеристика му е тоа што откако ќе се намачкаш не светиш како Las Vegas

3.

4.

^ Ми се наоѓа и ова дома, али да напоменам дека не го користам редовно, мислам не дека не сум задоволна, али како што кажав немам некои којзнај какви си проблеми со кожата на лицето и не користам многу препарати наеднаш, сепак е хемија.
5. И за крај... Немам слика ама имам рецепт, од домашна маска што ја практикувам еднаш месечно и сосема ми одговара. Ја имав прочитано на некоја страна само не се сеќавам каде, Се мешаат две лажици сирење со една лажица мед али сеа немојте со грутки да се испомачкате

смесата треба да биде како крем, ни многу густа ни многу течна, ја ставате на целото лице, посебно под очите се нанесува обилно и на устата, стое на лицето 15-20 минути и се препорачува да се отстранува со крпа натопена ( значи не накисната

) со топло млеко
*Патем немам проблеми со мозолчиња и такви sh*ts па затоа не наведов некој таков препарат.