ТЕМА: 5 'must have' продукти за мрсна и проблематична кожа

Мислење 26 Јан 2012, 23:12

Не видов ваква тема во ова категорија, но ми се допадна онаа што е во коса па решив да отворам во оваа категорија една ваква.

Имам доста проблематично лице и кое многу брзо се заситува од производите па би сакала тука да си споделиме која е нашата успешна комбинација од производи за да имаме чисто лице, без акни, флеки и други недостатоци. Добро би било да ставаме слики и по можност да наведеме која цена е производот и каде можеме да го купиме.
Candice.S

Бело цветче

3039
Мислења: 77
Зачленет: 26 Јан 2012, 23:07
Whoever said money doesn't buy happiness didn't know where to shop.

Мислење 27 Јан 2012, 06:17

Добро јас не спаѓам во категоријата на мрсна и проблематична кожа, но кожа како кожа треба да си се одржава и да не се дозволи да стане проблематична, така да јас мојата кожа ја држам што по далеку од проблеми со следниве продукти :

1. Слика
Пред многу време користев од оној гелот Clean Deeper и не бев воопшто задоволна, ми ја правеше премногу сува кожата и бев принудена да го сменам (откако ми го упропасти цело лице), значи лицето ми беше како целото да ми е со лишаи, па затоа сакав да сменам и почнав да го користам овој^, добар е ми одговара и го прави лицето по меко.

2. Слика
^ Ова кремче ми го спаси животот. Не е типичен мрсен нивеа крем, се користи за се, лице,тело,раце и многу брзо се впива, а најдобра карактеристика му е тоа што откако ќе се намачкаш не светиш како Las Vegas :)

3. Слика

4. Слика
^ Ми се наоѓа и ова дома, али да напоменам дека не го користам редовно, мислам не дека не сум задоволна, али како што кажав немам некои којзнај какви си проблеми со кожата на лицето и не користам многу препарати наеднаш, сепак е хемија.

5. И за крај... Немам слика ама имам рецепт, од домашна маска што ја практикувам еднаш месечно и сосема ми одговара. Ја имав прочитано на некоја страна само не се сеќавам каде, Се мешаат две лажици сирење со една лажица мед али сеа немојте со грутки да се испомачкате :D смесата треба да биде како крем, ни многу густа ни многу течна, ја ставате на целото лице, посебно под очите се нанесува обилно и на устата, стое на лицето 15-20 минути и се препорачува да се отстранува со крпа натопена ( значи не накисната :D ) со топло млеко

*Патем немам проблеми со мозолчиња и такви sh*ts па затоа не наведов некој таков препарат.
Milica145

Фем почетничка

15
Мислења: 27
Зачленет: 04 Јул 2011, 14:25
Локација: Cherrapunji

Мислење 29 Јан 2012, 18:42

Ова е мојата 5 must have комбинација со која моето лице ја обожава: ;)

1.СликаСлика

во комбинација со Слика и Слика Оваа комбинација ја практикувам секоја недела, инаку кожата ќе ми беше купус салата што од црнки, бубулици, поткожни, дупчиња и што се не, спас.

2.Слика Kрема од јаболко за мојата комбинирана кожа, која само оваа крема ја трпи.

3. Слика Млеко со кое го чистам лицето после миење и од шминка;

4.Слика Без овој пилинг не поминува неделата, незаменлив е;

5.Слика За намалување на брчките околу очите јас го ставам и на вратот.

Горе доле оваа комбинацција од производи се погоди ефективна, доста добро мојата кожа ја поднесува, сега засега нема менување, ќе видам понатаму што добро ќе најдам.
interesna

Жолто цветче

524420
Мислења: 1733
Зачленет: 07 Јун 2010, 23:16
Локација: In the middle of nowhere :)
Слика

If you don't like what you see
If you can do better than me
You better walk on

Мислење 30 Јан 2012, 18:27

гел за лице , пудра во прав , течна пудра , маска за лице и тоник на природна база
verica94

Сино цветче

1960
Мислења: 258
Зачленет: 22 Јул 2011, 18:46

Мислење 01 Фев 2012, 08:38

Eве ги моите 5.....

1.
Bитамин E
Слика

2.
Cода бикарбона со малку топла вода за пилинг
Слика

3.
Kремата здраве мое најново откритие
Слика

4.
Mаските за лице,најчесто имам на Planet Spa на Aвон

5.
Mорав и овие креми да ги спомнам зашто стварно се преубави
Слика
Слика
Слика
wolf4e

Жолто цветче

13211273
Мислења: 1976
Зачленет: 16 Јан 2010, 17:56
Bнимавај што посакуваш...може да се исполни!

Мислење 01 Фев 2012, 09:06

interesna напиша:Ова е мојата 5 must have комбинација со која моето лице ја обожава: ;)

1.СликаСлика

во комбинација со Слика и Слика Оваа комбинација ја практикувам секоја недела, инаку кожата ќе ми беше купус салата што од црнки, бубулици, поткожни, дупчиња и што се не, спас.

2.Слика Kрема од јаболко за мојата комбинирана кожа, која само оваа крема ја трпи.

3. Слика Млеко со кое го чистам лицето после миење и од шминка;

4.Слика Без овој пилинг не поминува неделата, незаменлив е;

5.Слика За намалување на брчките околу очите јас го ставам и на вратот.

Горе доле оваа комбинацција од производи се погоди ефективна, доста добро мојата кожа ја поднесува, сега засега нема менување, ќе видам понатаму што добро ќе најдам.

:) :D :D и јас ги користам овие производи, само без кремата за брчки бидејки имам масна кожа и имам 25 год па немам брчки сеуште, плус го користам гелот од нивеа што го има наведено девојката во претходниот пост, само наместо розев имам плав тој е за мрсна кожа и многу убаво ја чисти јас и шминка вадам со него
eleni23

Бело цветче

11370
Мислења: 76
Зачленет: 13 Фев 2010, 19:03
Локација: Skopje
Shut Up. I wear heels bigger than your dick

Мислење 03 Фев 2012, 09:32

Слика
Слика
Слика
Слика
Слика :)
eli25

Зелено цветче

26463280
Мислења: 903
Зачленет: 19 Сеп 2010, 17:46
Локација: Under the same sky,dreaming the same dream.
What do I want to be in 5 years?
Happy.

Мислење 03 Фев 2012, 11:27

Сите знаеме дека со скапи препарати може да се постигне посакуваниот резултат. Но многу е добро кога тоа може да се направи и со некои ефтини препарати.

Еве една комбинација на продукти која е ефикасна, а притоа ефтина:

1. Young Derm лосионот, 60 ден.
Слика

2. По секоја употреба на лосионот, кремава за мрсна кожа и првенција од акни, исто така 60 ден.

Слика

3. Гелче од истата фирма, незнам колку пари е, сигурно не е многу поскапо од овие

Слика

4. Палвовичева маст, прекрасна за пред легнување(не зa преку ден бидејќи е многу мрсна). ГО намалува црвенилото и помага во лечење на акни:

Слика

5. Кремата Здраве што сите ја фалат, a притоа е многу ефтина :)
Слика

Од ова поефтино, амин! :D
Linn1

Жолто цветче

1504491
Мислења: 1147
Зачленет: 11 Јан 2011, 00:37
Локација: Во прв ред на партијата на Феминизмот.
Слика
Слика

Мислење 04 Фев 2012, 19:30

[quote="Linn1"]Сите знаеме дека со скапи препарати може да се постигне посакуваниот резултат. Но многу е добро кога тоа може да се направи и со некои ефтини препарати.

Еве една комбинација на продукти која е ефикасна, а притоа ефтина:

1. Young Derm лосионот, 60 ден.
Слика

2. По секоја употреба на лосионот, кремава за мрсна кожа и првенција од акни, исто така 60 ден.

Слика

3. Гелче од истата фирма, незнам колку пари е, сигурно не е многу поскапо од овие

Слика

4. Палвовичева маст, прекрасна за пред легнување(не зa преку ден бидејќи е многу мрсна). ГО намалува црвенилото и помага во лечење на акни:

Слика

5. Кремата Здраве што сите ја фалат, a притоа е многу ефтина :)
Слика

Од ова поефтино, амин! :D[/qu
јас само една замерка да ти дадам павлодерм немој да користис не е за никој тип на кожа туку за бебе мој совет не ја ставај на лице заради тоа сто ставара комедони акни поз
betelu

Фем почетничка

27
Мислења: 13
Зачленет: 20 Ное 2009, 02:54
eleonorce :))

Мислење 04 Фев 2012, 19:34

eli25 напиша:Слика
Слика
Слика
Слика
Слика :)

колку кошта гелот од Аvene и дали си задоволна од него
varsa

Бело цветче

30
Мислења: 65
Зачленет: 18 Окт 2011, 18:55

Врати се на Лице

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: AnaNaskovska, ani22, loki.c9, Nice.girl и 13 гости

Site Meter