ТЕМА: Црнки на лицето

Мислење 23 Јан 2012, 22:24

За таа маската со мед и апсирин, по колку точно аспиринчиња се става?
И маската се става пред или после парењето? :^) Горе во коментарите како што прочитав пред парење, ама пак зарем со нејзе ќе бидам над пареата? :?:
anabel-a

Жолто цветче

14322133
Мислења: 1268
Зачленет: 25 Авг 2011, 17:17
Локација: New York
Слика

Мислење 26 Јан 2012, 02:33

CaperucitaRoja напиша:Еве и од мене еден домашен рецепт (извинете ако го има претходно од некоја друга членка :$ )
Пченкарно брашно помешано со млеко се става на подрачјето со црнки и се остава околу 10-15 мин. да се исуши. Се отстранува со триење и му доаѓа нешто како пилинг... ;)
А го знае ли некој рецептот со бурмата? :)

Tоа со бурмата помага, еднаш ќе го испариш лицето, потоа со бурмата ќе го помининеш убаво лицето како да гребеш по лицето, не многу јако, да стискаш нормално.
maleckataa

Фем почетничка

341
Мислења: 29
Зачленет: 28 Мар 2011, 01:43

Мислење 04 Фев 2012, 19:41

Девојки, имам многу митисери по лицето особено на носот .... како да ги отстранам ...?
franziska

Фем почетничка

91
Мислења: 5
Зачленет: 04 Фев 2012, 14:33

Мислење 04 Фев 2012, 22:19

Мене мајка ми ми има кажано за ова..и јас имам црнки само кај носот...вака треба да свариш чај од камилица и откога ќе го свариш додека е жежок застани со лицето над него што поблиску и стави крпа на главата за пареата да ти оди право на лицето не надвор од него..убаво покриј се со крпата и стои над тенџерето се додека не ти се испоти лицето(максимално потење но не ептееен) и кога ќе ти се испоти со со крпа избриши се...мислам дека ќе ти се извадат црнките. Јас имам пробано после тоа убава е кожата на лице оти камилицата ја смирува кожата...мислам дека скроз сите црнки не се извадија тоа треба да го направиш повеќе пати...нормално не на секој ден...пробај и кажи какви ефекти има... :)
FeminkaDoKraj

Фем почетничка

210
Мислења: 17
Зачленет: 31 Јан 2012, 23:07

Мислење 06 Фев 2012, 12:59

Дали ја има користено некој колекцијата од орифлејм, пјур скин, поточно маската и гелот против митестери и акни. Ги гледам дека се на намаление во новиот каталог, па некој ако ги користел нека пише дали има ефект.
aNy-to

Жолто цветче

308257
Мислења: 1043
Зачленет: 21 Јул 2010, 16:02
For the world you are somebody, but for somebody you are the world...

Мислење 06 Фев 2012, 13:12

aNy-to напиша:Дали ја има користено некој колекцијата од орифлејм, пјур скин, поточно маската и гелот против митестери и акни. Ги гледам дека се на намаление во новиот каталог, па некој ако ги користел нека пише дали има ефект.

Јок нема веруј мене бубулици ми се исфрлаа од нив и двете ги имам користено не вредат за ништо.пробај со гарниер што е маската за црнки околу 300 ден е а и мн долг период ке си ја користис прво ке го напариш лицето па потоа ке ставиш од неа мене само маскава ми помогна мене за др нз.позз
Nedzhla

Сино цветче

5614
Мислења: 131
Зачленет: 25 Јан 2012, 00:55
Слика

Мислење 06 Фев 2012, 17:44

Да прашам нешто! -Црнките се дел од пубертетот? лол
Јас сум немала црнки но имам пубертецки брунки не многу но ги има! еве неколку примери како да ги остранете се надевам ќе ви помогне! :)
SarahTayMomsen

Зелено цветче

242219
Мислења: 576
Зачленет: 15 Јул 2011, 17:40
Локација: Lost in space.
Слика

Мислење 11 Фев 2012, 15:28

Девојки мене ми помага една маска домашно направена, се се јаде, и се прави од пченкарно брашно и кисело млеко, што потоа ми делува како scrab гел кога го измивам, ми ја смирува кожата итн.. ;) а и секојдневно го мијам лицето со чај, или вреќички од чај од камилица, инаку и јас сум иста, ништо хемиски, вештачки произведено не ми делува, последно што барем малку ми помогна беше Scrub gell на Nivea за тинејџери :) Пробајте..
mim

Фем почетничка

03
Мислења: 12
Зачленет: 02 Дек 2009, 13:31

Мислење 13 Фев 2012, 21:52

Девојки, пак јас на темава, со нови црнки...
И пак ќе ви ставам слика да видете на кое место се отрпилика:
full-lips-1-0301-de_large.jpg
full-lips-1-0301-de_large.jpg (21.02 KiB) Разгледано 93 пати

Пак на работ на устата.
Една пробав да ја истискам, ама не бива, после цел околен дел ми поцрвенува, ме боли...

Минатиот пат ги исчистив кај козметичар, ама сега не можам..

Епа, мислења? :?:
BeYourself

Жолто цветче

19584253
Мислења: 1312
Зачленет: 12 Сеп 2010, 18:17
Локација: Далеку од очи, далеку од срце..
Слика
Be yourself with every move u make.
Some People might hate u because of it. But some will Love u...
And Love is the only thing I care about!
—Eric Saade

Мислење 13 Фев 2012, 21:57

BeYourself напиша:Девојки, пак јас на темава, со нови црнки...
И пак ќе ви ставам слика да видете на кое место се отрпилика:
full-lips-1-0301-de_large.jpg

Пак на работ на устата.
Една пробав да ја истискам, ама не бива, после цел околен дел ми поцрвенува, ме боли...

Минатиот пат ги исчистив кај козметичар, ама сега не можам..

Епа, мислења? :?:

Вака, во голем сад зовриј вода и остави да делува 2-3 мин. камилица (чај). потоа наведни се над садот стави си некоја крпа одозгора или било што за да не излегува пареата и чекај 15тина мин. лицето ке омекне исто и тој предел. и така ќе можеш да ги извадиш. немој пудра да ставаш, утре ништо нема да ти се познава :)
AlanisM

Сино цветче

326358
Мислења: 211
Зачленет: 10 Фев 2012, 17:37
Ogni mente crede che i propri limiti siano reali:il rospo nel pozzo nega l'esistenza del mare

Врати се на Лице

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: AnaNaskovska, ani22, jarec6, loki.c9, Nice.girl и 14 гости

Site Meter