ТЕМА: Фиксни протези

Мислење 04 Фев 2012, 21:03

La.Reina.Del.Sur напиша:
FeminkaDoKraj напиша:da ve prasam kolku e cenata na porcelanskite protezi(onie sto ne se tolku vidlivi znaete)? bidejki trojkite na gornata vilica mi se krivi i mozebi treba da stavam protezi a ne sakam onie obicni fiksni(bezpari da se ne bi nosela gadni mi se) ako nekoj znae kolku e cenata na porcelanskite neka kaze...ako go ima nekoj prethodno postaveno prasanjevo izvinete sto povtorno go pisuvam...

Јас те советувам да не ставаш порцелански...
Металните се 100 пати подобри.
Доколку си пушач има да се направат прежолти, храната ги потемнува без разлика на тоа колку хигиена одржуваш на устата, жиците кои ги ставаат на порцеланските протези се поинакви и лесно можат да се скинат.
и да. порцеланските (силиконските) се 200 евра поскапи

masala si bile poskapi .... mi imaat kazuvano deka ovie obicnite zeleznite bile nekade okolu 250 evra(vo mojot grad bile tolku) znaci za onie ''nevidlivite'' bi trebalo da platam 450 evra... i ne sum pusac taka da ne veruvam da se pozoltat barem ne ona drasticna promena od belo vo zolto haha a za toa deka se kinele...mozno e se...i kaj obicnive imalo takvi slucai ne pak kaj porcelanskive...
kako i da e fala za odgovorot :) pozdravceee

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
FeminkaDoKraj

Фем почетничка

210
Мислења: 17
Зачленет: 31 Јан 2012, 23:07

Мислење 16 Фев 2012, 23:56

Дали некој носи Дајмон протези,фиксни протези се тоа метални, и дали знаете колку пари се?
Irena-2

Фем почетничка

212
Мислења: 18
Зачленет: 28 Апр 2011, 18:18

Мислење 19 Фев 2012, 19:25

И јас носам протеза и супер ми е.
Воопшто не ми пречи бидејки ми е само на долната вилица и не се познава никако,ни кога се смеам ни кога зборувам.
Треба да ја носам уште 2 месеца, па едвај го чекам резултатот :) :)
s.a.n.y.a

Бело цветче

158
Мислења: 58
Зачленет: 22 Авг 2011, 13:52

Мислење 20 Фев 2012, 13:03

Носам протеза 1 година. Има предиоди кога ги сакам и сум среќна што ги имам :inlove: , но некогаш ми доаѓа да ги одкорнам и да ги фрлам :( како сега во моментов..ме боцка брикетата од тројката и ми правi ранички ;(
naturally

Бело цветче

1323
Мислења: 61
Зачленет: 16 Фев 2012, 00:37
Локација: Дома ти! :)
Brands don't maked No1, style is the one that make us uniques! :)

Мислење 22 Фев 2012, 23:28

naturally напиша:Носам протеза 1 година. Има предиоди кога ги сакам и сум среќна што ги имам :inlove: , но некогаш ми доаѓа да ги одкорнам и да ги фрлам :( како сега во моментов..ме боцка брикетата од тројката и ми правi ранички ;(

Кај ти прави ранички?
Ако ти прави на непцето горе над забот треба да ставиш еден како восок е нешто ама незнам кај се купува би требало по аптекиве да го има, а ако те боцка на внатрешната страна на устата најверојатно некоја жица ти се искривила па следниот пат кога ке идеш на контрола кажи и на заболекарката.

Иначе ги извадив, да после 2год.
Вредеше !
spellbound

Зелено цветче

1187611
Мислења: 854
Зачленет: 01 Дек 2010, 11:45

Мислење 22 Фев 2012, 23:44

Irena-2 напиша:Дали некој носи Дајмон протези,фиксни протези се тоа метални, и дали знаете колку пари се?

Ги платив 450 евра двете. Една е 250, но добив попуст бидејќи ставив две. ;)
La.Reina.Del.Sur

Жолто цветче

18321068
Мислења: 1257
Зачленет: 01 Мај 2011, 23:53
Локација: Во кревет со Jencarlos Canela
Флертот со забранетото не носи до бакнежот на смртта...

Мислење 23 Фев 2012, 13:16

spellbound напиша:
naturally напиша:Носам протеза 1 година. Има предиоди кога ги сакам и сум среќна што ги имам :inlove: , но некогаш ми доаѓа да ги одкорнам и да ги фрлам :( како сега во моментов..ме боцка брикетата од тројката и ми правi ранички ;(

Кај ти прави ранички?
Ако ти прави на непцето горе над забот треба да ставиш еден како восок е нешто ама незнам кај се купува би требало по аптекиве да го има, а ако те боцка на внатрешната страна на устата најверојатно некоја жица ти се искривила па следниот пат кога ке идеш на контрола кажи и на заболекарката.

Иначе ги извадив, да после 2год.
Вредеше !

На непцето ми прави :worried:. Немам восок, кога ги ставив не ми даде заболекарот..А на братучедками и даде :worried:
naturally

Бело цветче

1323

Мислење 23 Фев 2012, 13:19

Па побарај му.
И мене многу ме болеше па ми дадоа, немој да трпиш за џабе.
Јас многу кратко ставав затоа што многу брзо ми се исправи забот и не ме боцкаше после.
spellbound

Зелено цветче

1187611
Мислења: 854
Зачленет: 01 Дек 2010, 11:45

Мислење 27 Фев 2012, 12:21

spellbound напиша:Па побарај му.
И мене многу ме болеше па ми дадоа, немој да трпиш за џабе.
Јас многу кратко ставав затоа што многу брзо ми се исправи забот и не ме боцкаше после.

Сега во ред е :) Ми помина без восок.
naturally

Бело цветче

1323

Мислење 01 Мар 2012, 14:33

Феминки ме интересираат вашите искуства и мислења за периодот што следува по вадењето на фиксна протеза....
NadjaChoko

Фем почетничка

10
Мислења: 2
Зачленет: 17 Јан 2012, 15:06

Врати се на Лице

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: AnaNaskovska, ani22, jarec6, loki.c9, Nice.girl и 14 гости

Site Meter