ТЕМА: Како до чисто лице?

Мислење 21 Фев 2010, 04:16

koga i da mi se pojavat bruncinja i toa pocesto koga mi doaga gi stiskam i tie mi pominuvaat za nekolku dena no na toa mesto se poznava kako nekoja pomodrena tocka ili pak koga ne gi cepkam samo go mijam liceto so glicerinski sapun tie mi pocrvenuvaat. Ne koristam pudri za da ne mu nastetuvam na liceto no vo posledno vreme se mislam dali uste i toa da go probam bidejki veke se obidov so nekoi kremi tonik ili pak losioni za cistenje na bruncinjata no tesko so rezulatatite. Ako moze nekoj da mi kaze nekoj lek ili da mi preporaca nekoi dobri kremi nes slicno kako da gi otstranam belezite ili pak polesnio i pobrzo da mi pominat bruncinjata

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
LovelyGirl

Жолто цветче

234348
Мислења: 1340
Зачленет: 10 Фев 2010, 17:19
Локација: ...
Сите се смееме на ист јазик. Затоа насмевни се и секој ќе те разбере. Слика

Слика

Мислење 21 Фев 2010, 17:28

Ќе си земеш цинк и ќе пиеш по едно дневно.Еднаш неделно ќе затоплиш маслиново масло и ќе му додадеш истолчен аспирин и со памук ќе го нанесеш на претходно исчистено лице,пожелно е претходен пилинг.Остави да отстои 10 мин. и исплакни со благ гел за лице за да не го пресушиш па после повеќе да почнат да лачат жлездите.А исто после пилингот можеш да нанесеш зелена глина,па потоа ова со маслото.
Или пак во обична витаминска маска истолчи цинк и додади го во неа и нанеси на лицето.
Пробај со секое од овие по еднаш во неделата.
А и детоксикација направи на цел организам со глина за орална употреба,две недели употребувај ја.Можеби одеднаш ќе ти излезат многу мозолчиња во тој период,но брзо ќе се исчистат и потоа долг период нема да ти се појават.
Lilit

Жолто цветче

85321393
Мислења: 4378
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 22 Фев 2010, 17:54

Кога имав 16-19 години и јас имав ваков проблем со мозолчиња и лузни од нив, но не беше нешто многу сериозно како што има случаеви. Сепак бидејки сум девојче сакав да имам совршено чисто лице. Затоа и кажав на мајка ми и ми закажа на дерматолог. Тој ми препорача некоја крема за која ич не се сеќавам како се викаше, знам само дека ја купив од Зегин за некои 500 денари. Тоа беше всушност терапија - секое утро и секоја вечер требаше да се мачкам со неа - и секако резултатите беа задоволителни. Ти препорачувам да не се мачиш и да не испробуваш се и сешто што ке ти препорачаат другите, туку едноставно посети дерматолог. Кај приватен се плаќа околу 400 -500 ден. за преглед, ама знаеш - НА СИГУРНО СИ.
maja8

Жолто цветче

954475
Мислења: 1917
Зачленет: 03 Јан 2010, 23:46

Мислење 22 Фев 2010, 19:56

А Lilit важи ли ова истово за мозолчиња на грбот?... страшно мн ме нервираат... Никако на раат од нив... ке одам на одмор на море и после супер грбот и после 1 месец пак истите проблеми... :( :o
Viiiiip

Зелено цветче

15630
Мислења: 546
Зачленет: 10 Јан 2010, 21:35

Мислење 22 Фев 2010, 23:15

maja8 напиша:Кога имав 16-19 години и јас имав ваков проблем со мозолчиња и лузни од нив, но не беше нешто многу сериозно како што има случаеви. Сепак бидејки сум девојче сакав да имам совршено чисто лице. Затоа и кажав на мајка ми и ми закажа на дерматолог. Тој ми препорача некоја крема за која ич не се сеќавам како се викаше, знам само дека ја купив од Зегин за некои 500 денари. Тоа беше всушност терапија - секое утро и секоја вечер требаше да се мачкам со неа - и секако резултатите беа задоволителни. Ти препорачувам да не се мачиш и да не испробуваш се и сешто што ке ти препорачаат другите, туку едноставно посети дерматолог. Кај приватен се плаќа околу 400 -500 ден. за преглед, ама знаеш - НА СИГУРНО СИ.

mislam deka si vo pravo i tocno e deka sekoj saka da ima cisto lice a ne preplaveno so mozolcinja. Nikogas ne sum pomislila da odam na dermatolog jas kolku kremi imam kupeno a so tie pari mozebi do sega 3 pati bi otisla na dermatolog. Blagodaram Maja ke go poslusam tvojot sovet i ke razgovaram so majka mi :)

Потсетување од модератор

LovelyGirl

Жолто цветче

234348

Слика

Мислење 23 Фев 2010, 11:02

и јас имам проблеми со акни и се мачам со разни глупости ама дерматолог си е дерматолог јас ставам камилица и лосион и ништо друго важно е а не се чепкат
anastasija19

Сино цветче

210
Мислења: 245
Зачленет: 13 Јан 2010, 15:25

Мислење 23 Фев 2010, 16:03

anastasija19 напиша:и јас имам проблеми со акни и се мачам со разни глупости ама дерматолог си е дерматолог јас ставам камилица и лосион и ништо друго важно е а не се чепкат

a ova so kamilicata i losionot dermatolog li ti go preporaca ili nekoj drug? Aj ako moze da mi objasnes kako stavas kamilica i kakov losion koristes :)

Потсетување од модератор

LovelyGirl

Жолто цветче

234348

Слика

Мислење 02 Мар 2010, 09:22

свариш чај од камилица и си се мачкш на лицето го чистиш и потоа ставаш јанг дерм лосион е сега почнав и лимон акните печат и брзо горат
anastasija19

Сино цветче

210
Мислења: 245
Зачленет: 13 Јан 2010, 15:25

Мислење 10 Мар 2010, 22:08

Во прва и во втора година средно лицето ми беше цело со акни.За да го исчистам лицето користев крема Borogal-K, масло Penaten Baby Oil и Павловиќева маст кои ми го исчистија лицето.
SummerGirl

Жолто цветче

600
Мислења: 1844
Зачленет: 10 Мар 2010, 21:43

Мислење 11 Мар 2010, 04:38

Слика

Овој гел е одличен, не е скап (околу 350 денари е), но не знам дали го има во Македонија. Од креми Nivea Young линијата е супер, само не знам дали одговара на сите типови на кожа :)
Vendetta

Фем почетничка

10
Мислења: 7
Зачленет: 05 Мар 2010, 18:03
Локација: New York

Врати се на Лице

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 5 гости

Site Meter