MAC Cosmetics

Дискусија во 'Лице' започната од beautiful87, 20 март 2010.

1. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Devojki me interesira dali nekoj do sea koristel nesto od kozmetikata na MAC, kako ste zadovolni i od kaj ste ja kupuvale, kaj e najevtina, poso kaj nas ja nema??? Imam citano i slusano deka mnogu od poznatite licnosti vo svetot ja koristat i deka e poznata, samo kaj nas na Balkanot ja nema :( .kako sto gledam i cenite ne se nesto astronomski, malku se poskapi, no prifatlivi, sto mislite vie?
    http://www.maccosmetics.com/

2. srnicka.milicka

srnicka.milicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    Uffff premnogu mi se dopagaat proizvodite na MAC. Imam bratucetka vo stranstvo i tamu mnogu ja koristat i ona e PREmnogu zadovolna, mi ima doneseno nekolku senki, pudri i mn drugi raboti koga dojde tuka i sum prezadovolna,a osobeno od trepkite takvi ne sum sretnala tuka, kaj nas tie sto gi stavaat deluvaat premnogu vestacki, jas ovie gi nosev dolgo vreme izgledaa preubavo i voopsto ne se primetuvaa. Se nadevam nekogas i tuka kaj nas ke ima MAC Cosmetics :D

3. emce-kremce

emce-kremce Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    101
    Јас лично не сум ги користела, но имам слушнато дека имаат добар квалитет.

4. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Другарка ми од Турција ми донесе неколку ствари од таму, ептен се добри, стварно професионална и квалитетна козметика. Имам пудра, сјај,коректор и сенки. За неколку дена одам Истанбул и си спремив список за MAC Cosmetics :)

5. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    154
    Купи ли нешто од Истамбул? како си задоволна одф квалитетот? Мене ми е баш мерак да си купам од оваа козмаетика нешто, па ме интересираше што мислите што конкретно имате .Сегде е многу популарна, ја користат сите професионалнио маке уп артисти, и сигурно е добра. А сте виделе ли негде козметика NARS??

6. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Немам користено ништо од овој бренд бидејќи боите некако ми се преживи..
    за квалитет незнам..али немам намера да купувам од овој бренд..ем е скапо ем постојат други брендови кои се стварно добри..
    Едино ми се допаѓаат четките на МAC за шминкање..стварно се добри али многу се скапи..
    една четка е најмалце 1500, во денари (ова искуства од кога бев у странство), а ако зиам би земала повише четки така да...
    се на се..не сум За баш..

7. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.643
    Допаѓања:
    161.634
    20 долари за аглеста четкичка...многу е.А инаку се фантастични,јас имам една единствена од МАС и стварно е супер,во однос на другите сеуште е нова и неизлитена и после цела година,а останатите после неколку месеци се кубат.
    А козметиката е во ред,само што боите се пренагласени и не можеш суптилно да се нашминкаш колку и да сакаш,а и слаби се со неутралните тонови,а тоа е мој начин на шминкање.

Како и да е,опседната сум со квалитетни четки за шминкање,тука не можам да најдам,особено такви какви што ми требаат.Има само неколку форуми и тоа е тоа.Имам три комплети четки,ама сонувам за сите до една од МАС! :D

8. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    за боите има секакви бои не се сите толку живи, ама 18 долари т.е. 1000денари за еден сјај не :shake: , многу е стварно, ако го користам само тој за 3 дена го трошам, стварно не се исплаќа, а инаку има во црна гора :?: , за некое време би требало да одам таму, па да знам дали да барам или џабе е, за пудра може би дала повеќе пари, и така не користам многу па ќе ми траеее........

9. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    MAC е дефинитивно една од најдобрите линии на козметика, само течните пудри им се многу тешки, мислам дека можат да се најдат подобри. Инаку, за сенки, кармини и четки се ненадминати. цената е во согласност со квалитетот, дури би рекла и дека не се многу скапи, иако ние со нашиов стандард не можеме да си ги дозволиме. Кај нас немам видено, за жал.
    А природен изглед секако дека може да се добие (и покрај тоа што се неверојатно добро пигментирани), со користење на правилната техника и правилната четка за шминкање.
    И јас сонувам за колекција од сите нивни четки, но во скоро време многу тешко дека ќе ја имам :(

10. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674
    да и јас сакам фирмава да стигне у мк посебно заради четките кои се супер а и заради целата козметика штета што ја нема а и да дојде сигурно ќе ги кренат цените до таван. а инаку може преку нет да се нарачуваат.

11. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Овде дека ќе отворат продавница со Mac производи тешко . Од Будимпешта сега кога бев купив сјај за 20 евра , среќа немав во себе уште пари инаку тамо ќе ги оставев . Поубав сјај од тоа немам видено . Устата ми беше и 2 дена после тоа многу убава . Ама , ние од тоа далеку сме . :)

12. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    674

20 евра не се малку за сјај да дојдат тука никој нема да ги купува всушност малкумина. :)

13. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    1200 за сјај?
    зашто толку пари да фрлам кога можам да си најдам сјај за 300 ден. убав и квалитетен па дури и поевтини има али ај да не го зимам најевтиното..
    што сеа фаца фирма се и сеа од нив ке купувам и ке трошам големи пари за небини работи?
    како да не
    верувам дека многумина ке се согласат со мене
    поз

14. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9
    Секој си има право да си купува тоа што сака. И секој си има приоритети во кои ќе вложува помалку или повеќе пари. Така да не може да се генерализира. Сите си го праат "ќеифот" на различен начин. :D :lol:

15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    ^^ Ете тоа е ЕУ...Цените се високи.А верувам дека и тврдам тој сјај во Америка е сигурно 10 долари.Јас оригинал козметика пример од Лореал од Канада ја добивам за пола поефтино од цената што ја имаат производите тука.

16. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    џули еве им го сајтот http://www.maccosmetics.com/, 18долари се таму, 200 ден е разликата најмногу, ама и толку е многу според мене, па како за мене од џепарлак е стварно [​IMG], 4 а можи повеќе можам да си купам со тие пари, еве ќе се самоцитирам и што реков предходно

17. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9
    Мислам дека и таму е отприлика таа цена бидејќи се тоа High end products а овие другиве како Лореал, Ревлон итн. ги викаат drugstore products и нивните цени се доста поевтини од нашите, баш како што напиша и ти. А имаат милион пати поголем избор од истите, отколку ние тука...ама ете тоа е.. :|

18. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ех Лореал и ревлон се фирми од време и брендови кои се трајни.Прост пример...сјаевите за уста од Лореал Glam Shine е дупло поефтин таму од тука...Ок ама нормално тука треба царина, па маржа па ова она...Инаку имам другарки во америка и ми имаат кажано дека ете козметика е поефтино доста од тука.Ама нели долар со евро или денар(вредноста се мисли) и во однос на стандарди и др. не може да се прави споредба.

19. Fendi

Fendi Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Значи на Балканот има поточно во Софија. Има прекрасни работи и доста се квалитетни. Последно си имам купено [​IMG]и многу сум задоволна.
    Интерсно ми е што секогаш прават некоја интерсна промоција и интересни колекции

20. unique-s

unique-s Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    9

супер се стварно..има и во солун