Подлога за шминка?

Дискусија во 'Лице' започната од emce-kremce, 12 март 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    81.105
    ^ ББ-кремата ја има во Космо, ама која цена е - не знам навистина. :)

2. BlueWhite

BlueWhite Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    Хидратантен крем со фактор, илуминатор-подлога, коректор, течна пудра, камена пудра, руменило. Подлогата за сенки е многу ефикасна.

3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.454
    Допаѓања:
    48.284
    Еве нешто што сега ми излезе на фејсбук па да го споделам со вас.

НОВО во Cosmo!
    Пронајден е совршениот баланс помеѓу шминка и нега на кожата.
    Bourjois ББ крем пудрата има 8 придобивки во еден производ:
    1 – Изедначува
    2 – Измазнува
    3 – Ги прекрива недостатоците
    4 – Ги намалува знаците на умор
    5 – Матира
    6 – Делува против стареење на кожата
    7 - Хидрира
    8 – Заштитува со SPF 20
    Нeјзината нежна крем формула која содржи минерални пигменти е исклучително лесна за нанесување, совршено се адаптира на кожата и дава природен изглед.
    Спакувана е во практична амбалажа која содржи вградено ротирачко огледало и сунѓерче за нанесување, што ја прави идеален партнер преку целиот ден.

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.390
    Допаѓања:
    10.417
    Има некој искуство за оваа ББ крема да сподели, ме замисли сега :?: , ако ја има некој пробано нека сподели искуство :angel:

5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    Ја има ли кај нас BB кремата од Maybilline? Кои нијанси ги има? Погодна ли е за сува кожа? Каква е во споредба со таа на Гарниер? Како стојат со цена? :)

6. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    1.475
    Сигурно досега има некој пишано ама ај и јас кусо да не сум :D

Зелената подлога служи за неутрализирање на сите црвенила, дамки и за да го изедначи тенот бидејќи на секој дел од лицето, не е ист.

Речиси и да не користам пудра, освен за некои поголеми свечености за да не светам како одблесок на дијамант од блицовите на апаратите :D
    Како подлога ставам посебен крем за лице (иако кога ќе ставам од него немам потреба за пудра) кој е еден од ретките кои ми одговара за кожата на лицето. Немам потреба од нанесување на дополнителна подлога.

7. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    Како сте задоволни од подлогата за сенка за очи од авон? :)

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    81.105
    Колку пари е Боржуа ББ-кремот ?
    Чинам некаде прочитав дека бил наменет за сува кожа, ама не ме фаќајте за збор.
    И ме интересира, каков е по структура ? Спакуван е исто како камената пудра BioDetox, ама нели е крема - не верувам да е прашкасто. :^)
    Признавам - огледалцето ме освои. :rofl:

9. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Како што реков ќе ја земам,и да кажам како сум задоволна.

Прво,текстурата е одлична. Многу убав,мазен финиш остава највеќе што ме изненади е тоа што кога ќе се нанесе не ги истакнува линиите/порите на кожата баш напротив остава мазен изглед и мат што е најважно. Покрај база,ја си ја користам и за под очи,како некој си коректор и баш ми е супер.. Да беше уште поголемо пакувањето можеше и пред пудра да биде супер подлога!

За долготрајноста,исто така е одлична,сенката стои подолго. НО,најголем минус а вооедно и единствен е тоа што не ја прави интензивна сенката како што е пример со базата на Артдеко (за оние што ја користеле веројатно знаат за што зборам).
    Оние кои не,мислам на сенката кога ќе се нанесе ја прави како 2 до 3 пати посилна,и поистакната..
    Значи онаква како што е сенката таква ќе си биде и над базата... нема промена,освен долготрајноста.

Штета го нема тоа ќе беше уште подобра,но океј. Ја препорачувам за преку ден повеќе него ли за навечер :)

Еве и слика од базата :

Иначе,Мишела бб кремот на Бoржуа е 680 во Космо. Јас го земав и само пофални зборови имам!
    Значи одличен е ептен,многу многу ми се допадна! Бoржуа до сега не ме разочарале никогаш ,посебно со нивните пудри.

Највеќе ја земав зошто е крем текстура,а на мојава мрсна кожа највеќе ми одговараат такви пудри и од сега само такви и ќе си земам! Преубаво се размачкува,плус јас добри 6 саати не светнав што е чудо за мојава екстремно мрсна кожа :D Така да од мене имаат голем плус за кремчево :)

И е за мрсна и комбинирана кожа зошто мат ефект остава,никако за сува и нормална уште толку ќе ве исуши .

На ana-girl и Mishela им се допаѓа ова.
  10. Brojce

Brojce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    19
    Препорачливи ли се ББ кремовите за млада кожа?

11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.864
    Допаѓања:
    81.105
    Само уште едно прашање за Beauchamp - колку милилитри/грами е ББ-кремата? :$
    Не можам да најдам по Интернетов. :sweat:

12. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ^ 6 грама е :)

Вака звучи многу малце,ама таман е внатре количината :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  13. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.604
    Допаѓања:
    2.458
    А како го користите ББ кремот? Под него ставате ли обичен крем за лице што вообичаено го користитр или на чисто лице ставате само ББ крем?

14. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    Тоа зависи од твојата кожа, еве јас го имам бб кремот на Гарниер и сега за зимово обавезно ставам хидрантен крем под него, без разлика што пишува на бб кремот дека е хидрантен, од ладното повеќе ми се суши кожата, а додека кога ќе се затопли ќе нема потреба зошто тогаш и кожата ми е помасна. Пробај и со крем и без крем па ќе си видиш како повеќе ќе ти одговара.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. FashiongirlD

FashiongirlD Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    3
    Ве молам да ми кажете мислење за прајмерот на гош? Во план сум да го купам па да споделите искуства? Благодарам однапред

16. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.214
    Јас денес си купив ББ крем на Гарниер, оној за комбинирана/масна кожа во тенка туба
    Кога си дојдов дома веднаш ставив да го пробам и - многу ми се допаѓа! Веќе се поминати сигурно повеќе од 7 часа откако го нанесов и се уште немам знаци на „светнување“ :D Мене искрено ова на пудра ми личи, доста е попокривно од други ББ креми што имам пробано (Гош, Дебора, Јанг Дерм...) Прво кога го отворив и кога видов колку е течен, си помислив дека ништо нема да биде од кремот, дека сигурно е како вода и воопшто нема да има пигментација. Но не е така, баш напротив.

Перфектно го изедначува тенот, го прекрива црвенилото и се изедначува со бојата на кожата. Јас земав нијанса light, и тоа на тепка, зошто никаде нема тестери од нијансите на чудово :^) Мислев дека ќе биде многу светла нијансата, но си реков и така ќе ставам пудра одозгора, нема врска ако е светла. Меѓутоа, излезе дека воопшто не е светла подлогата. На пример Јанг Дерм посветлата нијанса е БЕЛА во однос на оваа, оваа е баш природна нијанса :)

Сума сумарум, задоволна сум, многу ми се допаѓа и ќе продолжам да го користам, но самостојно нанесен, зошто немам потреба од пудра одозгора. Најмногу ми се допаѓа што не се познава на лицето дека воопшто имам нешто ставено и што тенот ми е еднаков. Ме изненади покривноста, како пудра е навистина. Утре не ставам пудра за на работа, ќе ставам од ББ кремов и ќе го тестирам уште еднаш за да се уверам дека навистина е толку добар. Презадоволна :up:

На Sw3et.Ang3l и A-j-a им се допаѓа ова.
  17. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Пудра за лице

Девојки што препорачувате да ставам под пудрата како подлога, за мрсна кожа? :^)
    Инаку ја користам Римелот Lasting finish, што одговара најмногу? :)

18. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Пудра за лице

Ingrid cosmetic base како гел е под пудрата се става нешто најдобро значи лицето ти е меко пудрата лесно се размачкува трае подолго и жто е најважно мат финиш имаш :)

19. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Пудра за лице

Неодамна ја купив кремава од ДМ, мислам околу 180 денари и задоволна сум.. многу брзо се впива на лицето и ја користам како подлога пред пудра..не остава сјај на лицето, туку баш го матира некако, и некако како да ја затегнува (што не ми е баш пријатно :)) фина дневна крема...

Прикачени фајлови:

• IMG_2733sml.jpg
      IMG_2733sml.jpg
      Големина на фајлот:
      32,2 KB
      Прегледи:
      286
  20. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Пудра за лице

Кај да го најдам? Го има по парфимерии? :^)