Форумџика на годината

Подочници

Дискусија во 'Лице' започната од goldenpearl90mr, 18 јуни 2010.

1. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    Спиењето е најважно, неопходен ви е минимум 6 до 7 часа ноќен сон. Исто така, избегнувајте спиење на стомак, така целиот притисок од телото се пренесува на главата, што ја забавува циркулацијата на крвта.
    Брзата и храната полна со зачини заменете ја со свежа храна и колку што можете повеќе внесувајте овошје, зеленчук, вода и витамин Е.
    Многу едноставен „третман“ за намалување на подочниците е да потопите памукчиња во чај (најчесто употребуван е камилица), да почекате да се оладат па да ги ставите на очите, или направете како на видеото на Мишел Фан:
    http://www.youtube.com/watch?v=BD9TAfFEp9A

И секако, посетете лекар додека не е касно. Ќе ви препорача да направите крвна слика, зошто многу често подочниците се показател за можен проблем со бубрезите.

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Се нервирам ептен, ај за тоа што ми се потечени некогаш, тоа зависи колку сум спиена, ама тоа што ми се темни, е тоа ме нервира највеќе и не знам што да правам :( Ова со краставица е за puffy eyes, a не за темните кругови |(

3. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Е кога брат ти те буди од досада во шест, е ќе има подочњаци и тоа до колена! Спијте си и ставајте им ладни облоги. Две лажички во фрижидер и секое утро по десет минути на очите. Би требало да ви се подобри, а вие сакате од еднаш се. Е нема, нема... Треба за се време, трпение спасение...

4. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    834
    Како и мнозинството од вас, и јас имам пробано се и сешто и веќе ми е смачено. Ај да ми се само подочњаците, некако ќе излезам на крај со тоа...ама што ми се подуени долните очни капаци, е ќе си пукнам. Пијам повеќе од 2 л. вода на ден, крвта ми е супер, немам проблем со бурезите. Едино што спијам на стомак. И да заспија на грб се вртам и на стомак се будам. Еве, како на девојкава на сликава ми се подуени и тоа кога спијам. А за време на колоквиуми, едвај си ги отворам очите.
    Да знаете некоја крема со cool-инг ефект? Ова кремава од Авон помага ли за подуеност? И колку чини?
    Фала :)

Прикачени фајлови:

• le beauty.jpg
      le beauty.jpg
      Големина на фајлот:
      36,7 KB
      Прегледи:
      383
  5. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Подочњаци имам само кога не сум наспана и многу ме нервираат |( :fubar:

6. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Секогаш имам подочњаци.Без разлика дали сум спиела 5 или 10 часа ја вечно сум со подочњаци,како на баба ми е лицево и на живци ми одат.Не ладни лажички,не краставици и незнам што,ништо не ми помага,нит спијам на стомак,пијам доволно вода,на висока перница спијам,се сум испробала,ама на сабајле ист резултат...И како што пишала Дејзи темни...Крајно ме нервира |( |( |(

На Antigonna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Јас сум си со подочњаци фабричка маана па дури и матичниот беше засегнат со оваа тема и неговиот одговор гласеше : ПУДРА и нема друг лек :lol:

8. Jecichka

Jecichka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    22
    Подочници

Гледав и се надевам дека темава нема да се повторува. Сакам да ве прашам како се справувате со големите подочници, бидејќи во последно време имам голем проблем кај се огромни па и модри да му се сневиди. Кога излегувам ги покривам со коректор, но сепак би сакала да најдам некое друго решение, немора скроз да ги снема но да се намалат и да избелат. Ви благодарам на однапред споделенте искуства и мислења. :)

9. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Подочници

И јас имам многу подочници,со коректор ги покривам но сепак незнам како да се справам со нив.

10. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Подочници

Цел живот сум ко тепана, единствено можеѓ малку со пудра и со по истакната сенка на очите, зависи до окото мене на темните подочници ми одговараат сивите тонови со розево или темно зелено..

11. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Подочници

И јас имам многу подочнаци а незнам од што се имам 16 години и одвај ги покривам, понекогаш користам пудра за некаде кога треба да одам, бидејќи не сакам уште сега да користам но кога морам што да правам, а за коректор мислам дека ми е рано. Се чудам од каде подочнаци кога не конзумирам алкохол а спијам доволно по 10 часа. Изгледа ќе е од многу спиење :lol: :rofl:

12. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Фала богу никогаш не сум имала и немам подочници :)

13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.224
    Допаѓања:
    36.748
    Немам подочњаци.

14. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    добродојдовте во мојот живот, подочњаци до колена имам, модри.И од неспиење се, ама и генетски се и цел ден да спијам пак ке си стојат.

15. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Значи вака.имам 14 год,не пушам,не пијам,спијам 8 часа,крвта ми е во најдобар ред.имам многу светол тен,тенка и нежна кожа,и подочњаци..ама онака,не ко вреќички,туку виолетови -.- до доле ми се ! несакам да употребувам пудра,мн ретко ставам коректор само коа имам баш онака ептен,ама никако неможам да ги тргнам ! :( да не знаете некоја крема што би била добра,и што е за кожата на едно четиринаесет годишно девојче? :(

16. luvS2

luvS2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    42
    Јас подочниците секогаш ги покривам со пудра, а се намалуваат со краставица

17. S.anDre

S.anDre Активен член

Се зачлени на:
    24 јули 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    исто и јас имам подочници имам пробано и со краставица и со лажици пред тоа стоени во фрижидер ама ништо...се справувам некако со коректор и пудра :?: ги мразамммммммм :punch:

18. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    И јас имам , не се кај мене модри туку само онака, како вреќички.... ги мразам .... ама што да му правам , некако со коректор ги прекривам.Кај мене се генетски така да и цел ден да спијам ќе си стојат тие :)

19. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    И јас имам мака со подочњаците и мене ми излегуваат кога не спијам доволно или премногу спијам.
    Но, ги коригирам/камуфлирам со коректор. Или некогаш кога имам време ставам краставици парчиња, или ќесички од чај од камилица ги ставам во фрижидер да се изладат и 5-6 мин. ги оставам да ми стојат.

20. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    моите подочњаци со ништо не се камуфлираат. и да спијам и да не спијам со денови, маски да ставам, краставици, камилица, исто ми се фаќа. Посебно темни ми се пред да добијам. Како зомби шетам тогаш и цело време сум со наочари