Мноогу убава пудра е, братучедка ми ја користи, ама мене лично не ми се дава 700 денари за пудра. Некаде да не ја има поевтино или тешко?
Задоволна сум од импала. Не користам многу. При крај ми е и да си прашам колку пари беше? Спојлер Мислам околу 200-220 денари или грешам ?
Дечки, би сакала да ве прашам нешто. Бидејќи сум во пубертет и имам акни, а и мрсно лице, би сакала да ве прашам дали можам да користам само камена пудра, без претходно нанесена течна, дали е то штетно за акните и дали можам да ја употребувам секој ден? А ако може и ако не е штетна, би ве замолила да ми препорачате некоја, бидејќи имам млада кожа, и не би сакала од неа да ми се појават уште акни
Hi giiiirls Ме интерсира дали може да се нанесува камена пудра, без претходно нанесена течна? Дали е штетно тоа за акните на лицето? Дали може да се користи камената пудра без претходно нанесена течна ако имаш мрсно лице? И дали може да се употребува секој ден, само камена, ако имаш акни на лицето? Чекам одговор
Ако имаш акни не е препорачливо да користиш никаков вид на пудра ни течна ни камена,ама веќе ако ти е потребно зошто да неможе само камена посебно ако имаш мрсна кожа,а има и една антибактериска камена пудра на Manhattan за мрсна кожа и доста ја фалат и јас ја имам користено но не е баш за нормална кожа еве вака изгледа: а имаш и течна истиот тип:
нема шанса да ја најдиш поефтино, од макс фактор држат високи цени секаде. ако имаш можност пробај ја најновата: макс фактор експеријанс, чини 880 ден. знам дека е доста поскапа, ама мене една пудра ми трае во просек 3 месеци, па сепак ми се исплаќа... бидејќи е најнова, секаде има тестери за дома, па побарај си, сепак друго е кога ќе пробаш дома на лице
Мислам дека камените пудри се за секој вид на кожа. Не се распореди за комбинирана, сува кожа и сл. Камената на Менхетен е 510 ден.
Јас имам мрсна кожа и мене лично ни една од пудрите на Менхетен не ми се одговараже, напротив повеќе ми го мастеам Користам Max factor, и мн повеќе ми одговара. цената е повисока малку да, ама поспоро се троши. Барем кај мене така беше случајот
Giordani Gold од орифлејм. Презадоволна сум,и покрива буквално се! исто така сум задоволна и од Impala,ама малце ми е тешка на лице кога ќе ја ставам,али добра е како и да е и други исто така користам,ама не ми се толку добри како овие две
Ајде јас пак да си прашам, сега и сликовито. Дали доленаведените пудри имаат слична текстура, и доколку не, која е потешка?
За оваа првата пудра незнам пошто ја немам користено,а за втората можам да кажам дека е добра како за финиш место камена пудра јас имам комбинирана кожа па супер ми покриваше ама со мал слој друга тешна пудра пошто ако ја ставиш смао оваа некако е многу сува за размачкување