ТЕМА: Темни кругови околу очите

Мислење 04 Фев 2012, 15:01

Порано го купував коректорот на Golden Rose ама сега тетката од Зелено пазарче ми го препорача коректорот на Импала.Иста цена се и двата - 150 денари.Лично мене на Импала ми е поубав,не е толку течен како на Golden Rose.Го мачкам баш цел круг околу окото и трае цел ден,не се приметуваат до толку подочњаците што ги имам.
Ema.Sk

Зелено цветче

6181861
Мислења: 872
Зачленет: 06 Дек 2009, 16:35
Локација: Always step ahead
Слика The truth is I gave my heart away
a long time ago, my whole heart, and I never really got it back.

Мислење 05 Фев 2012, 22:16

Слика
Ако некој не знае и се прашуава како мене од тробојните коректори која боја за што е, еве одговор што го најдов на фб од професионална шминкерка.

Verovatno se mnoge od vas pitaju sta raditi sa ovim korektorima i zasta oni sluze....

-Korektor ZELENE ILI ZUTE boje sluzi za prekrivanje jako upaljene bubuljice koje ne mozete prekriti obicnim korektorom. Njega kada nanesete neutralisete to jako crvenilo, pa preko njega samo nanesite obican puder koji koristite...

-Korektor ROZE ILI NARANDZASTE boje sluzi za prekrivanje tamnih podocnjaka... Za tamne podocnjake nije potrebno stavljati previse obicnog korektora, vec samo trunka roze ili narandzastog ....

-I poslednji vec vecina zna je samo za korekciju slabih podocnjaka ili manjih bubuljica....

Nije trik u kolicini korektoru, vec je trik u odabiru boje korektora ...
A-j-a

Жолто цветче

8391102
Мислења: 1226
Зачленет: 12 Апр 2011, 16:35
Локација: некаде по светот
Слика

Мислење 05 Фев 2012, 23:00

Buba-Mara напиша:Го барав коректоров денес
DSCF0186 - Copy.JPG

некоја феминка ми кажа во веро и во космо го имало :) Е сега бев во космо го немаше и планирам да идам до веро.Ама има ли таму тестери, како ќе си ја погодам нијансата?? :$ Ај ако знае некоја нека ми каже за да знам дали да идам :?:Има ли нијанси уствари од ролонов?? :worried:

Јас го имам овој во веро го зедов 315 ден е и мн е добар од 1 помага.мене ми се допага сеа на секој можи различно да делува
Nedzhla

Сино цветче

5614
Мислења: 131
Зачленет: 25 Јан 2012, 00:55
Слика

Мислење 19 Фев 2012, 13:20

Buba-Mara напиша:
Emma89 напиша:Абе луѓе немате појма, чисто лицето ми е, ниту акни нит мозолчиња-ништо! Ама круговиве, како да ви опишам, потемна кожа имам чисто лице и само тие ми даваат одвратен изглед. Ќе се самоубијам! Плус имам и крупни очи, можете да замислите... Ми се плачееееееее....... :'(

Леле истооо :o
Иначе да ти кажам сега си го купив ролонов, не можев ни да дочекам да ми одговори некој :lol: Го пробав без пудра онака само ролон ставив под очи, и шо знам обелува да, ама мене барем не ми е тоа тоа зашо ептен ми се темни подочњациве. Така да ролонов ко најобичен коректор, мада не е за фрлање може ќе ми се намалат, пишува на опаковката демек со тек на време се намалувале темните кругови или така нешто :) Па да се надеваме :^)
Иначе во веро го најдов, 325 денари е и нема тестери туку има за ептен светла до средна кожа и за средна до темна :)
Ете така ваљда ме свати и ти помогнав ;)

И кај мене е исто. Значи немам подуени подочници туку темни кругови, а лицето ми е чисто :( Користам панстик од Максфактор, покрива за покривање, ама јас барам друго чаре, ако можат некако да се излечат, преку глава ми е од шминкање веќе, а без пудра изгледам многу бледо кој ме види си помислува дека сум болна :worried:
Stam

Сино цветче

162299
Мислења: 255
Зачленет: 09 Сеп 2010, 19:01
Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Мислење 26 Фев 2012, 18:23

Го има некој пробано ова?
Слика
fashionista

Сино цветче

128136
Мислења: 289
Зачленет: 31 Јан 2011, 19:54
Локација: wonderland

Мислење 04 Мар 2012, 19:09

fashionista напиша:Го има некој пробано ова?
Слика

Фашиониста ова го користам со години и не го менувам,според мене најдобриот коректор за подоцници и се друго останато.Топло го препорацува за темни кругови околу очите,го има во сите подобро снабдени парфимерии и цини секаде исто 380 денари ама затоа трае доста долго цела година и повеќе зошто е многу густ!
Mama25

Фем почетничка

31
Мислења: 23
Зачленет: 04 Мар 2012, 17:57

Мислење 06 Мар 2012, 15:53

Уф, и моите се наследни :@ ја гледам сега мајка ми, целата е црна околу очите и уште сега знам како ке изгледам за 20 години :) јас имам плус проблем што кожата ми е сува и од многу ставање коректор или пудра почнува кожата да ми се лупи и коректорот да не се размачкува убаво и затоа морам да паузирам со ставање. Затоа пола од времето шетам како зомби :)
bumbi

Сино цветче

2210
Мислења: 142
Зачленет: 04 Јан 2010, 00:15
Oni koji o ženama uvek dobro govore, ne poznaju ih dovoljno. Oni koji o njima samo
lose govore, ne poznaju ih nikako.

Мислење 07 Мар 2012, 19:59

gwen напиша:Слика

Дали некој го пробал ролонов?

И јас го користам моментално овој и да, ги обелува моментално, ама без коректор џабе. Добро сепак е ова ролон за третман, и нема функција на коректор, и би требало со секојдневно користење да се осветлат трајно, па сеа ќе видиме :)
А за покривање многу е битна нијансата на коректорот, како што пишува погоре во извадокот на А-ј-а темни подочњаци се корегираат со портокалови нијанси, а не со посветли од природниот тен. Си го почитувам правилово, и во комбинација со ролонов, па уште и со пудра доглетувани, се скоро неприметливи.
O.l.i.v.a

Сино цветче

78104
Мислења: 127
Зачленет: 26 Ное 2010, 23:02

Мислење 07 Мар 2012, 22:23

Луѓенца кажете ми некој асален коректор за ова подочнациве затоа што мака си имам голема ни пудра не ми помага а само за подочнаците ја ставам а неам ни бубулички ни ништо....ама ми треба некој стварно што покрива....и сега незнам нешто да не биде прескапо сеа ипак до 250 денари :rofl:
lovelife

Сино цветче

2477
Мислења: 160
Зачленет: 26 Јун 2011, 18:37
Слика

Мислење 14 Мар 2012, 14:36

Buba-Mara напиша:
Emma89 напиша:Абе луѓе немате појма, чисто лицето ми е, ниту акни нит мозолчиња-ништо! Ама круговиве, како да ви опишам, потемна кожа имам чисто лице и само тие ми даваат одвратен изглед. Ќе се самоубијам! Плус имам и крупни очи, можете да замислите... Ми се плачееееееее....... :'(

Леле истооо :o
Иначе да ти кажам сега си го купив ролонов, не можев ни да дочекам да ми одговори некој :lol: Го пробав без пудра онака само ролон ставив под очи, и шо знам обелува да, ама мене барем не ми е тоа тоа зашо ептен ми се темни подочњациве. Така да ролонов ко најобичен коректор, мада не е за фрлање може ќе ми се намалат, пишува на опаковката демек со тек на време се намалувале темните кругови или така нешто :) Па да се надеваме :^)
Иначе во веро го најдов, 325 денари е и нема тестери туку има за ептен светла до средна кожа и за средна до темна :)
Ете така ваљда ме свати и ти помогнав ;)

Буба Мара, како си задоволна од ролонов? Има ли резултати кај тебе?
Emma89

Сино цветче

65224
Мислења: 391
Зачленет: 11 Апр 2010, 12:33
Локација: Малдиви

Врати се на Лице

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 7 гости

Site Meter