ТЕМА: Трепки

Мислење 29 Дек 2011, 16:25

Женски а знаете ли како за да бидат погусти трепките...со што да ги мачкам?
CIA

Жолто цветче

15621684
Мислења: 1101
Зачленет: 17 Мај 2011, 18:28
Boys:Long as your mama love you, don't ever love a woman.
Girls:Long as your dad love you,don't ever love a man.

Слика

Мислење 02 Фев 2012, 17:18

Zdravo , jas imam trepki , no se nerviram , zss sakam pogolemi trepki , isot taka i pogusti no i potemni ... Jas koga gi sminkam soo mojata maskara tie sekako izgledaat pogolemi , no sakam uste pogolemi . Imam drugarka na koja trepkite i se gustii , i dolgi , sto znaci posakuvam i jas isti takvi ... Toa e mojata najgolema zelbaa ... :$ Zatoa ke ve molam dajte mi nekoj sovet kako da gi zgolemam trepkite , osven vestackite trepki , i nadgradbata , znaci sakam ness prirodno ... Zss jas nikogas nemam stavano vestacki trepki , i sega ako mi recete da stavam , ne bi ve poslusala zss mi e strav da ne gi iskinam i moive pri vagjaneto ;( na vestackite trepki , zatoa bi sakala da mi kazete nes prirodno ... Vi blagodaram od napred ... :) :) :) :) :) :)

Потсетување од модератор

Ве молиме пишувајте на кирилица. Ако не знаете како, прочитајте овде.
natali09

Фем почетничка

01
Мислења: 5
Зачленет: 28 Јан 2012, 10:06

Мислење 07 Фев 2012, 00:47

Девојки ве молам за помош.Имам долги и густи трепки, но никако не се виткаат.Пробав и со виткач за трепки ама џабе, по 5 минути се враќаат во првобитна состојба, па ако можи да ми кажете некоја маскара за да ми ги извитка.Џабе се долги и дусти кога седат како церади.Ве молам помогнете ми :*
Последна редакција: Gordana10 на 07 Фев 2012, 00:58; редактирано еднаш.
Причина: Мислењето беше напишано на латиница.Прочитајте ги правилата на форумот.
m3a3c3a3

Бело цветче

1119
Мислења: 65
Зачленет: 15 Окт 2011, 14:24

Мислење 07 Фев 2012, 13:45

Загреј го малку виткачот со фен, ама пази да не ти биде премногу топол да не се изгориш. :)
Така би требало колку толку подолго да стојат навиткани.
Mishela

Жолто цветче

1463841
Мислења: 1743
Зачленет: 19 Авг 2010, 15:17
Локација: where the streets have no name
And in this perfect weather, we'll find a place together ...

Мислење 07 Фев 2012, 14:28

m3a3c3a3 напиша:Девојки ве молам за помош.Имам долги и густи трепки, но никако не се виткаат.Пробав и со виткач за трепки ама џабе, по 5 минути се враќаат во првобитна состојба, па ако можи да ми кажете некоја маскара за да ми ги извитка.Џабе се долги и дусти кога седат како церади.Ве молам помогнете ми :*

Исто и повеќе ефект има ако ги виткаш после туширање/бањање :)
Dushica-sk

Жолто цветче

22311411
Мислења: 4768
Зачленет: 12 Јан 2010, 19:03
Don't be pushed by your problems. Be led by your dreams.

Мислење 07 Фев 2012, 14:55

Фала на советите денес ќе се капам и ќе пробам.Ве молам кажете ми некоја маскара за виткање на трепките.Знам дека сум досадна и извинете поради тоа,но ми треба важа помош,поздрав :*
Последна редакција: Gordana10 на 07 Фев 2012, 15:40; редактирано еднаш.
Причина: Мислењето беше напишано на латиница.Прочитајте ги правилата на форумот.
m3a3c3a3

Бело цветче

1119
Мислења: 65
Зачленет: 15 Окт 2011, 14:24

Мислење 22 Фев 2012, 00:19

Женски, сакам да ставам вештачки трепки, чисто да пробам како ке ми стојат, али страв ми е само да не ги извадам своите при вадењето. :|
Може ли некоја да ми објасни во кратки црти како да ги нанесам и како да ги извадам после. И ако сте поискусни, некој совет плус :)
Name

Жолто цветче

425776
Мислења: 1022
Зачленет: 05 Јун 2010, 19:55
Локација: *In the middle of nowhere*

Мислење 22 Фев 2012, 00:35

Name напиша:Женски, сакам да ставам вештачки трепки, чисто да пробам како ке ми стојат, али страв ми е само да не ги извадам своите при вадењето. :|
Може ли некоја да ми објасни во кратки црти како да ги нанесам и како да ги извадам после. И ако сте поискусни, некој совет плус :)

На Гугл има многу видеа, и да знаеш не е ништо страшно, со пракса многу брзо ќе се извежбаш.
Прво, ќе ги намачкаш вештачките трепки со лепакот (има еден ЦРН лепак, НЕ го купувај тој, ќе се ушљакаш гарант!!).. :devil:
Можеш да почекаш 5 секунди, да не ги ставаш одма.. Кога ќе ги ставаш - стави ги малку повисоко од твоите, не ги лепи скроз до твоите. ;)
Мене ми е полесно кога ги местам според внатрешната страна на окото, и ги ставам од каде што почнуваат и вистинските. ;)
И полека малку ќе го подотвориш окото, да видиш дали ти одговара како се наместени. Затоа што лепакот е уште неисушен, ќе може да ги подместиш или скроз да ги извадиш.. А откако убаво ќе ги наместиш, почекај, не го отварај окото барем минутка... :)
Може на почетокот (првите 2 мин.) да ти тежат, ама после тоа да не ги ни чувствуваш. :lol:
За вадење - лесна работа, јас ги тегнам од надворешната страна (таму кај што се подолги) кон внатрешната. :)
А откако ќе ги ставиш, можеш да ги изедначиш односно малку подзалепиш ставајќи маскара на твоите и вештачките, или со моливче да ги пополниш “празнините’’..
Се надевам дека ти помогнав малце, и дека ќе пробаш :)
sanjalica

Сино цветче

447922
Мислења: 473
Зачленет: 13 Дек 2009, 20:07
Локација: Насекаде ;)
Секоja женa е роденa и израснатa да биде дама, а нејзино е колку ќе го зачува тоа право....!!!!
Слика

Мислење 22 Фев 2012, 04:28

Кажете ми од кај да земам добар виткач за трепки ?
karina8

Жолто цветче

27291260
Мислења: 3081
Зачленет: 26 Фев 2010, 16:50
I fall asleep thinking about guys named Louboutin and Laurent.

Мислење 22 Фев 2012, 12:02

CIA напиша:Женски а знаете ли како за да бидат погусти трепките...со што да ги мачкам?

За поголема должина и густина (заедно одат овие) се препорачува маслиново масло, рицинусово, имаше и нешто друго, ама не се сеќавам. :?: А колку ќе имаат ефект овие, зависи од твоите трепки.
А веќе имам постирано едно видео за погусти трепки. Со мешавина од алое вера гел, вазелин, рицинусово и бадемово мислам дека беше, и овој состав се става во некоја стара маскара (која ќе се исчисти убаво) и се користи наутро и навечер, што резултира (да се надеваме) со густи и долги трепкии!
Ќе пробам и јас па ќе ви кажам.
Rock-a-Fella

Жолто цветче

12352231
Мислења: 1330
Зачленет: 12 Фев 2011, 15:12
Локација: Some place safe...
Too much love will kill, just as sure as none at all...

Врати се на Лице

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 7 гости

Site Meter