Форумџика на годината

Туш за очи

Дискусија во 'Лице' започната од Zaljubena111, 27 март 2011.

1. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Мишела,преубав е тушов.Преубаво црти,баш како на сликата,долго стои,иста структура има мислам дека како геловите за туш нели,исто е уствари :)

Е едино,најголемата замерка е тоа што кога ќе дојде до пола и понатаму е тешко за користење на очи,мислам баш вака тенка линија нема да можеш да направиш,ама па затоа јас на пример го користам со аглеста четкичка како туш и плус ставам директно од него на очи и сенчам :) Понатаму примената ваква би му била,незнам за друга :D

И искрено вреди за парите,еве ја за многу повеќе опции си го користам,и веќе незнам кое по ред го земам,незаменливо ми е ;)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Steff.Unique

Steff.Unique Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    270
    Јас го користам овој туш за очи од Golden Rose, преубав е. :) Ви го препорачувам! ;) :*

На srn4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.904

Го користам истиот dipliner мене ми е перфект,имам користено и од импала нешто не ми беше нај нај,имам и од seventeen ок беше,но и од gosh сум ептен задоволна :)

На lepadama и london-girl им се допаѓа ова.
  4. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Јас си го купив овој [​IMG] џоа како за почетник.
    Се мачкав (читај шлакав) скоро една недела, но сега сум подобрена.. :) Му го зедов редот :)

5. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    Го користам на голден роус најобичниот туш со тенко четче си купив пак исти таков 80ден е јас сум многу задоволна од тушот а и нее скап :)

6. Ellena07

Ellena07 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    12
    Јас користам туш од авон Extra Lasting :)

Прикачени фајлови:

• prod2.jpg
      prod2.jpg
      Големина на фајлот:
      3,3 KB
      Прегледи:
      260
  7. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    3.626
    Не да се фалам али појма немам од ставање туш :$ Знам, женско сум, срамота да не знам ама едното око ќе го нацртам супер, другото лета некаде :lol:

Е сега, кои се полесни за почетници како мене? Оние со поцврсто четкиче или оние со помеко? Не знам каков туш да земам, па добро би ми дошол некој совет од поискусни :)

На london-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Најдолготраен, лесно се исцртуваат линии, не се размачкува и покрај тоа што секојдневно го користам ми трае минимум пола година (квалитетно). Единствен проблем е што едвај го наоѓам.

Цена: 200 денари

Најдобар до сега, јас сум презадоволна.

9. laryla

laryla Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    229
    Почнав да го користам тушот од пред 2 или 3 години и сега веќе доста често го ставам.Причината која почнав да го ставам волку касно беше тоа што кога го вадев беше многу тешко и ме печеа очите,а многу ми солзеа исто така.Сега се навикнав и најубави тушови ми се оние на менхетен,есенсе,голден роуз... :) Барем за мене се тие најлесни и најпрактични за ставање.Оние што се како пенкалце плус не пуштаат многу,плус личат на креон. :)

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.960
    Допаѓања:
    81.294
    Прво пробај некаков со тврдо четкиче, после ќе ти биде полесно со мекото, откако ќе ја навежбаш раката да ти црта симетрични линии. :lol:
    Можеш да земеш и некој како пенкалце, ама мене искрено таквите ми даваат шмек како апла со моливче исцртано.
    Туш си е туш. :)

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Земи си туш за очи со потврдо четкиче и пробај да ги следиш овие чекори.
    Со тоа што, јас секогаш одам малку обратно - прво ја цртам таа косата линија, потоа правам агол, продолжувам кон внатрешниот дел на очниот капак, и на крај ја потполнувам, т.е. ја бојам линијата.
    На почетокот можеби ќе ти биде тешко, ќе ја размачкуваш линијата, ама со тек на време ќе се испраксираш :)

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    Обожавам туш. Пошо не сум почнала сеуште со асално шминкање, се шминкам стално со туш.
    Моментално со мама го купивме овој од Golden Rose и супер е :D И се испраксирав и веќе знам и сама да си ставам хихи (да се пофалам :lol: :P )

Прикачени фајлови:

13. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Користам и туш, но не во толку ситуации, бидејќи имам проблем со едното око т.е со едното гледам послабо од другото и неможам да се видам без наочари така да многу пазам кога ставам тушц :(

14. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Во последно време тушот ми е омилен и го користам за секое вечерно излегување.
    Пред се лесен е, нежен и не е многу нападен и ги истакнува очите што дава убави црти и на лицето.
    За ставање немам некоја голема мака бидејки го користам одамна, прво почнав со оној што е како фломастер и се навикнав ама со четче било полесно и сега користам таков од Импала и супер е, за размачкување секогаш имам проблем со левото око али одма средувам.. за 5 минути готова сум :)

15. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    golden rose

16. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    на импала го имам..
    но сама незнам :D
    сестрами ми става , но поретко

17. rozy

rozy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    121
    јас go користам од есенце oвој туш супер црна боја и супер е четката тенко дебело се можеш да направиш а и треба да си знаеш а јас сум си професионалец да несе фалам хахха 8)

Прикачени фајлови:

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    препорачајте ми некоиј убав туш,што не се пушта со добро перце,онака убаво да се нанесува и изгледа-од кој сте задоволни..поз

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.200
    Јас го имам тој од Есенс како гел што е, само ќе треба да купиш и четкичка ако немаш, али таа може да ти користи и за други работи :) Мене ми трае и не ми се размачкува, а и долго време го користам :)

20. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.777
    Допаѓања:
    18.334
    и јас истиот ти го препорачувам,плус водоотпорен е