ТЕМА: Изреки,поговорки,мудри мисли,секојдневни поуки и слично :)

Мислење 02 Дек 2010, 14:43

Бесмислено е :
- Да ги мразиш сите ружи бидејќи те изгребал еден трн.
- Да се откажеш од своите соништа бидејќи еден не ти се остварил.
- Да се откажеш од својот напор бидејќи еден ти бил залуден.
- Да ги обвиниш сите пријатели бидејќи еден од нив те изневерил.
- Да не веруваш во љубовта бидејќи еднаш си бил изневерен или не ти било возвратено.
- Да ја отфрлиш секоја можност да бидеш среќен бидејќи не си успеал при првиот обид.
Запомни дека секогаш :
- Може да се појави нова прилика.
- Нов пријател.
- Нова љубов.
- Да се обнови снагата.
Биди упорен. Барај ја среќата во секој ден !!!
Аватар на корисникот
thatsmysecret

Сино цветче
 
205164
Мислења: 452
Зачленет: 27 Мај 2010, 15:26
heaven is not a place where you go when you die, it's the moment in life when you actually feel alive.

Мислење 02 Дек 2010, 16:30

" Грижи се за своите соништа! Во своето срце чувај едно мирно, скришно место каде што соништата можат да отидат и така засолнети да напредуваат и раснат. "


" Сите сме на дното, но некои од нас гледаат во ѕвездите. "


" Надежта го гледа невидливото, го допира неопипливото и го остварува невозможното. "
Аватар на корисникот
2468

Жолто цветче
 
26662347
Мислења: 4498
Зачленет: 23 Дек 2009, 22:22
Локација: Big apple...
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself! Слика

Мислење 02 Дек 2010, 17:50

Живејте како математичари:собирајте радост, одземајте тага,множете среќа и делете љубов!!!
Аватар на корисникот
kate-the-great

Жолто цветче
 
1750893
Мислења: 1468
Зачленет: 26 Окт 2010, 09:57
Добрите девојки го чекаат принцот на белиот коњ, лошите девојки го чекаат милионерот во црн мерцедес, паметните девојки сметаат дека и двата лика се измислени !!!
http://www.duckshuffle.com :D

Мислење 02 Дек 2010, 17:58

Smile, always smile, it doesn’t matter if it is a sad smile, because sadder than a sad smile is the sadness of being unable to smile.
Аватар на корисникот
teddybear

Жолто цветче
 
1029413605
Мислења: 2681
Зачленет: 28 Дек 2009, 13:51
Локација: Somewhere over the rainbow, where troubles melt like lemon drops ...

Мислење 02 Дек 2010, 22:14

Што е среќата?Да се знае што се сака и тоа страсно да се посакува

Прашајте се дали сте среќни и ќе престанете да бидете среќни

Личната среќа е невозможна без среќата на другите
Аватар на корисникот
TheCandy880

Жолто цветче
 
60553986
Мислења: 3982
Зачленет: 20 Авг 2010, 18:24
Локација: behind the curtains
..face without freckles is like sky without stars...
Слика

Мислење 02 Дек 2010, 22:15

И мојата омилена во последно време...
Мошне беден е оној среќник што никогаш не заплакал ;)
Аватар на корисникот
TheCandy880

Жолто цветче
 
60553986
Мислења: 3982
Зачленет: 20 Авг 2010, 18:24
Локација: behind the curtains
..face without freckles is like sky without stars...
Слика

Мислење 03 Дек 2010, 11:02

Бесмислено е човек да се откажи од сонување,поради еден кошмар ;)
Аватар на корисникот
kate-the-great

Жолто цветче
 
1750893
Мислења: 1468
Зачленет: 26 Окт 2010, 09:57
Добрите девојки го чекаат принцот на белиот коњ, лошите девојки го чекаат милионерот во црн мерцедес, паметните девојки сметаат дека и двата лика се измислени !!!
http://www.duckshuffle.com :D

Мислење 03 Дек 2010, 20:13

СДК дека досега во животот научив дека не е битно каков е човек пред другите луѓе,туку каков е тој во твоите очи...
Аватар на корисникот
violinistka

Сино цветче
 
13755
Мислења: 335
Зачленет: 02 Окт 2010, 20:10
Слика Слика

Мислење 03 Дек 2010, 22:20

*Нема надворешни пречки за среќата. Надворешните работи не се причини, туку последици. Единствена причина е мислата. Изберете ја среќата.
*Додека си среќен, ќе имаш многу пријатели, кога ќе дојдат лоши времиња ќе останеш сам
*Среката која ја бараме постојано ни бега,
Среката која ја пружиме секогаш се врака.
*За да скриеш една лага, треба да излажеш уште илјада пати.
NikaPetreska

Фем почетничка
 
410
Мислења: 11
Зачленет: 03 Дек 2010, 19:48

Мислење 03 Дек 2010, 22:33

Големите болки бараат големи души и само големите души трпат големи болки..


Старата болка ќе мине со нов јад.

Би требало да се гордеам со болката- секоја болка не потсеќа на нашата висока положба.
Аватар на корисникот
TheCandy880

Жолто цветче
 
60553986
Мислења: 3982
Зачленет: 20 Авг 2010, 18:24
Локација: behind the curtains
..face without freckles is like sky without stars...
Слика

Врати се на Литература и уметност

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 4 гости