ТЕМА: Дали да му верувам и да се впуштам во врска?

Мислење 02 Јан 2012, 21:05

Вака ... животот не ме галел воопшто , сум имала 2 ,,сериозни'' врски , или бар така мислев ... :tmi:
Втората ми беше катастрофа , прво зошто моите не се согласуваа , а како второ последната година прерасна во физичко малтретирање. Веќе година и половина , сум сама , и одбивам машки. Меѓутоа се појави момче кое е малку помал од мене (месеци се во прашање :!: ) , колку толку ми ја знае сторијата , 2 месеци ме убедува да пробаме ... имам доверба во него , за прв пат по долго време , ама не можам да сум во врска ме гуши , тој не сака мување сака само сериозна врска со мене , зашто според него , вредам многу за да губи време со мене. Имам скоро 24 години, а колку човек на негова возраст е спремен за сериозна врска е големо прашање.

Се двоумам дали да му верувам, и да пробам со него ? :worried:
butterfly.mk

Фем почетничка

821
Мислења: 47
Зачленет: 24 Јун 2010, 11:30
♫♥ You can take everything I have ... You can break everything i'm ... Like i'm made of glass , Like i'm made of paper... I'll be rising from the ground like a skyscraper ♥♫

Мислење 02 Јан 2012, 21:15

Самата рече дека имаш доверба во него.
Пробај, нема што да изгубиш.
Од каде знаеш, можеби тој е вистинскиот и ќе имаш среќа со него.
Не значи досега ако не ти успевале врските и дека оваа нема да успее.
Зарем цел живот ќе останеш сама стравувајки од неуспешните врски?
Среќно :) .
Strumfeta93

Жолто цветче

33098469
Мислења: 2051
Зачленет: 24 Окт 2010, 20:45
Локација: Smurfland
„Зрелост е едноставно процесот на откривање дека сè она во што сме верувале кога сме биле млади е лажно, а сите оние работи во кои сме одбивале да веруваме на крајот излегуваат вистинити.“

Мислење 02 Јан 2012, 21:20

И јас тоа мислев ... само некогаш ете само од себе ме фаќа страв .

Ама секако ќе го послушам твојот совет ... сепак храбрите успеваат.
butterfly.mk

Фем почетничка

821
♫♥ You can take everything I have ... You can break everything i'm ... Like i'm made of glass , Like i'm made of paper... I'll be rising from the ground like a skyscraper ♥♫

Мислење 02 Јан 2012, 21:22

butterfly.mk напиша:Вака ... животот не ме галел воопшто , сум имала 2 ,,сериозни'' врски , или бар така мислев ... :tmi:
Втората ми беше катастрофа , прво зошто моите не се согласуваа , а како второ последната година прерасна во физичко малтретирање. Веќе година и половина , сум сама , и одбивам машки. Меѓутоа се појави момче кое е малку помал од мене (месеци се во прашање :!: ) , колку толку ми ја знае сторијата , 2 месеци ме убедува да пробаме ... имам доверба во него , за прв пат по долго време , ама не можам да сум во врска ме гуши , тој не сака мување сака само сериозна врска со мене , зашто според него , вредам многу за да губи време со мене. Имам скоро 24 години, а колку човек на негова возраст е спремен за сериозна врска е големо прашање.

Се двоумам дали да му верувам, и да пробам со него ? :worried:

Прво не знам зошто ги мешаш претходните врски, сфатете женски секоја е различна и посебна и освен ако не останале чуства од нив по правило уопште не би требало да се поврзани со новите. Нема зошто да се почнува со мислења дека ќе завршат исто. Второ велиш дека имаш доверба во него ама не ти е до озбилна врска која ќе те гуши. Врската со некој шо го сакаш е пред се задоволство, ама ако стравуваш од притисок или можна постојана контрола од негова страна, тогаш заедно можете да постигнете компромис во врска со ова. И трето кое е апсолуден парадокс е машката (не)сериозност која ја поврувате со годините. Машките и тоа како можат да ја сфатат сериозно врската со женската која значи и знаат да се трудат истата да биде успешна. Така да на крај зависи од тебе, ама мислам дека треба да се опуштиш, и да си дадеш шанса.
Massimo

Фем почетничка

1149
Мислења: 4
Зачленет: 02 Јан 2012, 16:22

Мислење 02 Јан 2012, 21:23

Па ти ако не чувствуваш дека треба да му веруваш не знам како може ние, форум ликови, што никогаш во животот не си не видела ниту сретнала, да ти кажеме дали да му веруваш. И ти истото да го послушаш патем.

Ако животот не те галел претпоставувам дека до сега си набилдала искуство еден тон и можеш да препознаеш и самата кому да веруваш а кому не. После се, пробај, ништо нема да ти се случи од пробување. Ако не иде, ќе ставиш крај.
Не можеш да веруваш на никого и не можеш однапред да процениш никого, до сега тоа си требала да научиш кога толку ти биле катастрофа претходните врски. Може делувам грубо ама па не сфаќам како може да прашувате на форум за вакви работи.
Nymeria

Сино цветче

461393
Мислења: 230
Зачленет: 17 Јул 2011, 20:40
Локација: Rivendell
Louis: Do you think I would let them harm you.
Claudia: No you would not Louis, danger holds you to me.
Louis: Love holds you to me.

Мислење 02 Јан 2012, 21:27

Nymeria напиша:Па ти ако не чувствуваш дека треба да му веруваш не знам како може ние, форум ликови, што никогаш во животот не си не видела ниту сретнала, да ти кажеме дали да му веруваш. И ти истото да го послушаш патем.

Ако животот не те галел претпоставувам дека до сега си набилдала искуство еден тон и можеш да препознаеш и самата кому да веруваш а кому не. После се, пробај, ништо нема да ти се случи од пробување. Ако не иде, ќе ставиш крај.
Не можеш да веруваш на никого и не можеш однапред да процениш никого, до сега тоа си требала да научиш кога толку ти биле катастрофа претходните врски. Може делувам грубо ама па не сфаќам како може да прашувате на форум за вакви работи.

Целосно имаш право , не си груба , знам дека проблемот е во мене , и самата се плашам од нови врски , барав совет во смисла на тоа , не за Вие да одлучите , туку дали вреди да проба. Очигледно вреди пошо знам проблемот е во мене.
butterfly.mk

Фем почетничка

821

Мислење 02 Јан 2012, 21:30

Немаш што да изгубиш. Веќе си изгорена, можеш само да добиеш нешто, да си ја вратиш вербата во врските. Тој што пробува и добива. На крај краева, се е подобро од што ако, што ако беше ова, што ако беше она... Тоа јаде од внатре.
RainBow

Црвено цветче

6719909
Мислења: 9834
Зачленет: 03 Дек 2009, 16:27
"Таму каде што се љубиме никогаш не е ноќ..."

Мислење 02 Јан 2012, 21:35

бидејќи и јас бев во иста ситуација како тебе пред месец и пол и му даов шанса, ке те посоветувам, да се муваш некое време со него, бидејќи дури добро не го запознаеш не треба да започнуваш врска, еве му давдов шанса и врската ние се состои во карање, многу негови маани излегоа на виелина, по еден месец а некои и порано, затоа те молам размисли и не брзај, не е до него и до довербата, до неговите маани и добри страни е, никогаш не знаеш како може да те изненади.
babyblond

Сино цветче

85159
Мислења: 255
Зачленет: 19 Фев 2011, 13:40

Мислење 02 Јан 2012, 23:21

Заборави го минатото и претходните две врски. Тие се зад тебе и завршиле затоа што ТИ заслужуваш подобро. Ако сакаш да си среќна и да уживаш во љубовта, дај му шанса. Немаш што да изгубиш. Ако не си успеала 2 пати, не значи дека и сега нема да успееш. Се додека мислеш негативно, не веруваш во себе, имаш страв, нема да успееш. Можеби ТОЈ е вистинскиот. Ако не пробаш, никогаш нема да знаеш. :)
Butterfly15

Зелено цветче

1100666
Мислења: 790
Зачленет: 24 Јун 2010, 18:21
Локација: In seventh heaven .. (:
Слика

Мислење 03 Јан 2012, 11:39

многу е тешко по сето минато да веруваш некому , вреди да се обидам ... бар така мислаm .
butterfly.mk

Фем почетничка

821

Врати се на Љубовни проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter