ТЕМА: Ми се допаѓа момче со различна религија од мојата

Мислење 05 Мај 2010, 01:02

Мојот проблем е следен,Имам 20 год. студентка сум ,има долга врска(еден дел од проблемот).
Но на факултет почна да ми се допаѓа едно момче(турчин),Нешто слично никогаш ми се нема случено,но се тешам со тоа дека сите сме луѓе и дека емоциите се оние кои се пред се друго.Незнам дали ви е познато она чуство на возбуда,тахикардија,сите оние симптоми на симпатизирачка хемија:).Не го познавам долго некаде 3,4 месеци,последниве неколку месеци почнав да го забележувам.Немаме воспоставено којзнае каков контакт,две реченици ако имаме сврзано.Често доручкуваме заедно на факултет нормално и со другите колеги,колешки.И незнам почнав некако да се чуствувам убаво во негова близина,.Дури пред некое време приметив дека не е само од моја страна ,нормално тоа неможеш да го докажеш,тие работи се осекаат,Знаете дека зјапа во вас иако не го гледате и вие него,осеќате дека ве набљудува...но 20 мин поминати во негова близина прават убаво да се чуствувам.
Но нормално живееме во свет полн со предрасуди и стереотипи,најчудно од се е што јас никогаш не сум ги подржувала врските мегу луѓе со различни религии,бидејќи тие според мене би биле осудени на пропаст...И ете ми се случува мене далелу е од врска но сепак некоја си привлечност.
Знам нормално е да се има некоја си хемија и со други личности освен со партнерот (не само љубовна хемија ...и во другите сфери)Но ова ме збунува тотално,некогаш сакам да можам да ги блокирам овие чуства ,знам дека не се во согласност со она ,,НОРМАЛНОТО,,дека како што кажав погоре имам врска подолга,ок е ,и незнам како да го доживеам ова што ми се случува :S
ЗАТОА ВЕ МОЛАМ ДАЈТЕ МИ НЕКОЈ СОВЕТ,ДАЛИ ОВА Е НОРМАЛНО?,никогаш се немам најдено во ваква ситуација и затоа ми е потребна помош.
ПОЗДРАВ ЗА СИТЕ НА ОВОЈ ФОРУМ. :* :* :* :* :*
ALEXXX

Фем почетничка

10
Мислења: 18
Зачленет: 07 Дек 2009, 21:33
Слика

Мислење 05 Мај 2010, 13:58

Вака..ти колку што заклучив си самата свесна зошто ти се случува ова и што значи..Имаш долга врска, млада си во најубавите луди години :) ..и нормално се уште созреваш, се бараш себеси и го бараш она што ти треба..И сега случајно се појавува тој како освежување во твојот живот..Тоа е хемија сега за сега..привлечност..Што нормално треба секогаш да го има..меѓутоа далеку е од тоа што значи љубов..Јас би ти рекла опушти се и размисли добро што сакаш и дали сакаш да си во долга врска(не знам како ти е во неа, не објаснуваш во постот) и сама ќе си дојдеш до одговор..Е сега кога е прашање за др вера јас искрено не сум за, од причина што се големи разликите и средината е таа што е..Иако има парови и во брак од хрис- мусл мешавина функционираат меѓутоа они си знаат како..Затоа биди претпазлива зашто ако се случи нешто со него ќе бидат повредени твои блиски луѓе..Седни и размисли..Јас сепак мислам тебе ти е ова само слатка занесеност која те прави исполнета ама не на долг период. :)
julie77

Жолто цветче

61124346
Мислења: 4554
Зачленет: 02 Фев 2010, 16:31
Локација: Special land
Слика

Мислење 05 Мај 2010, 14:52

Да ја нема таа хемија меѓу луѓето животов според мене би бил по малце досаден,бидејќи долата врска го наплатува некогаш данокот,ја ограничува слободата,можеби ради тој притисок секоја нова хемија со друг човек ни представува убаво чуство ,прво тоа дека малце ги отргнуваш мислите од партнерот.а второ за лична садисфакција,Искрено не планирам ништо со момчето што ми се3 допаѓа ,бидејќи како што и кажав такава е оваа наша Македонија,која наметнала одредени ,,ограничувања,,Ако почнеш нешто ке се преобрази во љубов и тука веќе е проблемот,:s Но некогаш срцето е она кое не збунува..ЗНАЧИ ПОДОБРО ДА СПРЕЧИС ОДКОЛКУ ДА ЛЕЧИШ. :?:
ALEXXX

Фем почетничка

10
Слика

Мислење 05 Мај 2010, 15:04

Pozdrav do tebe Alexxx :rofl: !!! Mnogu e ubavo ova sto ti se slucuva, no sepak jas mislam deka e minliva rabota! Zatoa, moj sovet e da ostanes na ona sto si! Imav bliska drugarka koja imase 4 godisna vrska so Turcin, no sepak na kraj ne zavrsi srekno! 4 godini se kriese od roditelite, tie ne sakaa ni da cujat, i ne samo od niv, od site sto ja znaeja ;( ! I, na kraj sama zakluci deka se bese pogresno! Znaci si izgubi 4 god. od najubaviot del od zivotot vo krienje i slicno. Uste ednas te pozdravuvam, i sepak sama treba da si odlucis :?: !
dejana1

Фем почетничка

00
Мислења: 7
Зачленет: 04 Јан 2010, 22:15

Мислење 05 Мај 2010, 15:31

Фала Дејана,Сепак секој совет е добродојден:) Според ова сто ми го кажа најдобро е се да остане на ова,дека не би сакала да се најдам во сл .ситуација како твојата другарка,сепак 4год .не се малце,.Најдобро е да го сакаш тоа што го имаш,а не да го имаш тоа што го сакаш,бидејќи проблеми во таква мешана врска мора да има,а љубов врз проблеми не се гради,Мило ми е што размислувате сл.како мене,така да ми го потврдивте она што јас сметав дека е праведно :)

10x ПОЗДРАВ :*
ALEXXX

Фем почетничка

10
Слика

Мислење 05 Мај 2010, 15:44

Јас сум заљубена и сум во долга врска со муслиман, но сепак не би ти препорачала да влегуваш во таква врска. Таа врска никогаш нема да ти биде прифатена и луѓето ке те гледаат со други очи, а највеќе ке ги повредиш најблиските.
sweety.91

Фем почетничка

00
Мислења: 14
Зачленет: 29 Апр 2010, 00:21

Мислење 06 Мај 2010, 16:12

Ja bi ti preporacala da ne si go kompliciras zivotot ;)
newring86

Сино цветче

852
Мислења: 290
Зачленет: 22 Ное 2009, 15:49
Во животот немора да трчаш - доволно е да тргнеш на време !

Мислење 06 Мај 2010, 16:19

newring86 напиша:Ja bi ti preporacala da ne si go kompliciras zivotot ;)

Целосно се сложувам со ова :clap:
Miss-Perfect

Сино цветче

408
Мислења: 368
Зачленет: 04 Мај 2010, 09:39
Слика
Слика

Мислење 06 Мај 2010, 18:04

newring86 напиша:Ja bi ti preporacala da ne si go kompliciras zivotot ;)

И јас би ти го препорачала истото, не затоа што он е муслиман, туку затоа што веќе си имаш долга врска и не вреди да ја уништуваш заради нешто што е минливо. ВО долгите врски секогаш има периоди кога ти е скиснато од се и кога ти е досадно, па затоа размислуваш за некој друг. Ама штом досега не се случило ништо со другиот дечко, тогаш спречи го навреме, не го гледај, не му обраќај внимание, едноставно олади се од него и обиди се да најдеш начин како да ви биде убаво со сегашниот дечко и да си ја зајакнете љубовта уште повеќе.
veri

Жолто цветче

1298247
Мислења: 3034
Зачленет: 14 Јан 2010, 23:08
Life is not about how many breaths you take, but how many moments in life that take your breath away.

Мислење 03 Јун 2010, 18:31

Iren4elicious напиша:Ај да се надоврзам на темава со мој проблем!
Вака значи, кога бев помала се мував со еден муслиман...ама тогаш дознаа моите родители од моите т.н. другарки што ме издадоа! Јас го сакав детето, ама немавме врска, само мување! Арно ама детево цели 7 години ме бара, ме проколнува да сме заедно, ми вика ме сакал, и се ке сторел за мене...и бла бла...такви романтични работи! Ама јас одбегавав пошто сум христијанка! Ама работата е што досега во мојот живот не ми се пуштал ниту еден од моја вера...апсолутно ни еден! Додека овој од друга страна мака мачи да ме освои..! Е сега работата е што и јас сум човек па и јас сакам малце љубов, сакам да сум сакана...цел живот сум сама...! И стварно ми годи кога тој ми ги кажува тие работи...знам дека ме сака..затоа што не е будала 7 години те едно та исто да ми пишува! Сакам да сум со него...мислам дека ке бидам посреќна со него! ми треба љубов и разбирање...а тој може да ми го пружи тоа!
Ако може девојките со вакво искуство да ме посоветуваат бескрајно ке им сум благодарна! Позззз :inlove:

Иренче како прво те молам смени го аватарот..некако многу ми е одбивен :tmi: ..Без навреда :* ...Е сега за проблемот, искрено би те советувала да не почнуваш ништо се дури и не си..Вечен судир постои и ќе постои меѓу тие две вери..Не може да не ти се удварал никој од нашите?!Не верувам...А и да е така па сигурно имало некој кој ти се свиѓал и си можела ти да превземеш нешто за да започне било што меѓу вас...Колку и да те сака и е упорен и ти го нуди цел свет на дланка, не дозволувај да попуштиш и да започнеш нешто...Затоа што утре не знаеш кој проблеми ќе ги имаш од разликите што постојат а и не верувам дека сакаш твоите да се откажат од тебе..Семејството е најважно.Размисли добро..И верувам дека има некој македонец што те носи во мисли само ти тоа треба да го откриеш и ако не друго потруди се да си најдеш сама некој и стави се во акција.Ќе се појави секако некој што ќе те сака искрено.
julie77

Жолто цветче

61124346
Мислења: 4554
Зачленет: 02 Фев 2010, 16:31
Локација: Special land
Слика

Врати се на Љубовни проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter