ТЕМА: Ми треба совет и мислење

Мислење 15 Дек 2009, 01:55

па вака....имам 18 години, и имам врска од 2 години. Овој период од 2 години беше проследен со 2 скарувања и тоа за глупости, па еве сега веќе 3 месеци сме повторно заедно...но, некако во последно време дечко ми пробува да почни со допирање на интимните делови, а јас не знам дали да му дозволам, со оглед на тоа што сето ова води до односи, а јас сеуште не сум доволно спремна за тоа.Тој ме убедува дека нема да имаме ништо се додека не решам јас, но сепак ми е страв....а исто така ми е страв и од разните зборувања и оговарања (иако не е таков по карактер)...

P.S. Постојано ми кажува дека ме сака, и ме убедува дека подобро е да почни вака, постепено.....

Ве молам помогнете ми.......БЛАГОДАРАМ ОД НАПРЕД
kika89

Фем почетничка

10
Мислења: 2
Зачленет: 15 Дек 2009, 01:52

Мислење 15 Дек 2009, 02:03

vrska od 2 godini a do sega 'ne ste se dopirale intimno'?mozebi pogresno svativ,koregiraj me ako gresam....no mislam deka edna vrska nemoze zdravo da opstanuva ako ja nemate sostojkata strast;)Za odnosi vo red,imash vreme da se odlucish...no mislam deka ste bile liseni od nekoi poosnovni raboti ...stoznam toa e moe mislenje
stefanovska

Фем почетничка

130
Мислења: 9
Зачленет: 21 Ное 2009, 13:38

Мислење 15 Дек 2009, 02:10

Две години се сериозна врска и нормално е тој да чувствува потреба да бидете поинтимни. Ако тебе ти е убаво кога те допира, нема зошто да не му дозволиш. Сепак, ти си решаваш дали тие допири ќе преминат во нешто поголемо.
Ако си со него треба да му веруваш дека нема да излезе и на сите да им раскаже за вашите интимни моменти. Опушти се. Многу парови наоѓаат различни начини да бидат интимни без да имаат сексуален однос. ;)

Најважно е да не правиш нешто што не го сакаш само за да му удоволиш него.
angel

Бело цветче

260
Мислења: 77
Зачленет: 08 Ное 2009, 03:40

Мислење 15 Дек 2009, 11:32

stefanovska напиша:vrska od 2 godini a do sega 'ne ste se dopirale intimno'?mozebi pogresno svativ,koregiraj me ako gresam....no mislam deka edna vrska nemoze zdravo da opstanuva ako ja nemate sostojkata strast;)Za odnosi vo red,imash vreme da se odlucish...no mislam deka ste bile liseni od nekoi poosnovni raboti ...stoznam toa e moe mislenje

Tokmu taka
Последна редакција: Bamboolina на 15 Дек 2009, 11:33; редактирано еднаш.
Bamboolina

Фем почетничка

80
Мислења: 36
Зачленет: 26 Ное 2009, 18:01

Мислење 15 Дек 2009, 13:17

ако сакаш ти да имаш однос имај но не дозволувај тој да те уценува дека ке ти раскине ако немате секс а ти не брзај тоа се случува спонтано не мораш да се плашиш не боли толку многу како што велат сите секако различни сме но сепак не брзај и разговарај со него колу е тој понежен тебе помалку ке те боли и запамети ако се сакате ке ти биде убаво :D :D :D :D убав помин
katence4

Фем почетничка

40
Мислења: 40
Зачленет: 01 Дек 2009, 12:41

Мислење 15 Дек 2009, 17:45

се си доаѓа во свое време кога ти ке осекаш дека треба тоа да го напрвиш и ке бидеш спремна на сите последици ке го направиш притоа внимавајте 8-) 8-) 8-) 8-) и не се плаши од неговиот одговор ако не си спремна тој ке те чека ... ако стварно те сака и ке те почека
iv4ence

Фем почетничка

10
Мислења: 5
Зачленет: 15 Дек 2009, 17:35
пеперутка

Мислење 03 Окт 2010, 17:44

Е значи многу ми е тешко :( Се почна вака:
Завчера дечко ми вечерта ми соопшти дека ќе излезе со другари и ок ми беше ама кога ми кажа дека ќе оди во диско нема врска ајде му се подналутив малце ама ништо страшно...Утре дента(вчера)бев со другарки на кафе во еден демек по познат кафич,таму они беа и ме викнаа.Дечко ми го немаше до поручекта да ми се јави,а ми рече дека уште предходната вечер ќе ми пише каде ќе шетаа со другарите.После кафето ги натерав другарките да одиме да му купам нешто на дечкото да го изненадам дека пред некој ден три години правевме во врска и ништо не си купивме па ај си викам јас...и му купив.Во меѓувреме ми пишува порака кај си срце(убава порака) и му викам еве со другарките шетавме ќе ти сејавам кога ке дојдам дома.И дома на мсн се добар фин он и само ме прашува кај сум била,и незнам што се деси со човекот...збесна кога му кажав дека сум била во тој кафич.Почна да ми вика демек: на пауза ќе бидеме сега зошто гледам дека тебе многу ти се шета,што се занесуваш ти ...демек шеми сама сум правела :worried: А нема врска бе луѓе баш беше културно и плус кои шеми жити се во 3 саат поручек три маси имаше само :^) И јас фино убаво почнав да му објаснувам дека нема потреба вака да реагира дека нема задни намери и му кажав дека сум му купила нешто и сум сакала да го изненадам..Ама ништо не помагаше,се нафура нешто дечкото..ме отера и ме блокна :worried: После тоа немам никако изреагирано (на пример по смс) а порано се случувало така да го гњавам(може и тоа му била целта да го молам и да се каам ) :worried: Многу ми е безвезе сега и тешко вака...Ваква караница од пред година и пол не сме имале.Незнам што да превземам и дали воопшто да превземам нешто.Тешко ми е,многу ми недостига...многу го сакам :( ;(
martincencee

Сино цветче

62240
Мислења: 462
Зачленет: 09 Авг 2010, 17:33

Мислење 03 Окт 2010, 18:35

а дечкото да не си ја има мувата на капата? :^) без навреда, ама така ми изгледа.
некако нема причина за тој така да изреагира :^) озбилно.
ако сакаш пиши му пораче како демак јас ништо не направив, ама ако сакаш по твое да е , така нека биде. ќе видиш дека сам ќе се јави :!:
со среќа и се надевам ќе го решиш проблемот :*
2468

Жолто цветче

24622302
Мислења: 4469
Зачленет: 23 Дек 2009, 23:22
Локација: Big apple...
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself! Слика

Мислење 03 Окт 2010, 18:45

Ниту јас не гледам причина зошто така би изреагирал освен ако не пробува ситуацијата да ја направи , како демек ти си згрешила, а всушност тој. Некако не се склопуваат коцките... :^)
Мислам дека дечково сакал пауза по секоја цена, па избрал малку глупав начин да ја побара.
Не знам што би било најпаметно да направиш, претпоставувам мубает. Само така ќе сфатиш што сака тој и која му е целта.
starfish

Жолто цветче

75941630
Мислења: 4080
Зачленет: 31 Јан 2010, 23:50
Слика

Hiljadu necijih srecnih casaka bice kao ovaj, ali ovaj nikada više.
Hiljadu tudjih ljubavi bice kao ova, ali ova nikada više.
Nikada: jedina konacnost.

Мислење 03 Окт 2010, 18:54

едноставно дечкото згрешил нешто, па да нема грижа на совест ја префрлува вината на тебе :^)
некако стварно не ми лепе :worried:
2468

Жолто цветче

24622302
Мислења: 4469
Зачленет: 23 Дек 2009, 23:22
Локација: Big apple...
Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself! Слика

Врати се на Љубовни проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 1 гостин

Site Meter