ТЕМА: Постојано се караме за ситници

Мислење 19 Мај 2011, 00:47

Здр до сите јас сум нова на форумов и баш ми се допаѓа има доста убави совети и корисни секако,па затоа сега да ми помогнете некако :worried: Вака сега,имам дечко и сме заедно 2,5 год од почетокот не беше се најубаво,бидејќи моите постојано ми збореа да го оставам дека не е за мене,всушност тие не знаат дека е тој прекрасна личност,но јас не ги послушав и останав со него.Тој не доаѓа кај мене а јас одам и ме знаат и неговите,но проблемот е што во последно време постојано се караме за ситници а тоа стане поголемо,но на крајот пак се смиреме,јас веќе не можам така,кога и да се скараме секогаш сум јас виновна така вика тој,дека моите ми биле поважни од него и тн.и се обидов 2 пати да му раскинам но не успеав,бидејќи тој земаше нож,и такви глупости дека ќе се самоубил ако сум го оставила а не дај боже да носиш некој на душа :worried: и на крајот пак се смиривме но јас веќе не можам да продолжам во таква врска и сакам да сум слободна инаку тој е постар од мене 6 г.Ве молам дајте ми некој совет :worried:
A.a

Фем почетничка

63
Мислења: 19
Зачленет: 19 Мај 2011, 00:32

Мислење 19 Мај 2011, 00:51

Леле. Свашта.

Прво и основно ако сакаш крај стави си крај. Нека не те мота дека ќе се убие - лаже. Глумец влезен во филм. Нискобуџетен во случајов.

А друго ... па кој будала ќе си помисли дека го сакам повеќе од мајка ми и татко ми ??? Да не заслужиле ајде де ... ама сега вака јок.
Како може да прави такви споредби во љубовта кон него и љубовта кон твоите родители. Тоа се два сосема различни начини на сакање.

Имаш 19 години, веќе си решена за крај и преземи го тој чекор и остани си силна и држи си до зборот. Друго не знам што да ти кажам ...

Се ќе биде добро.
teddybear

Жолто цветче

61897019
Мислења: 2358
Зачленет: 28 Дек 2009, 14:51
Локација: Somewhere over the rainbow, where troubles melt like lemon drops ...
Love isn't supposed to be easy, it is supposed to be worth it... Слика

Мислење 19 Мај 2011, 00:54

Вакви патетики до сега имало многу душо и верувај никој ама баш никој не си направил ништо. Ако си решена да раскинеш едноставно направи го тоа и не гледај назад. Не подлегнувај на неговите глупости. Нема да си направи ама баш ништош 100 %. Очигледно дечко ти е недораснато детиште штом ги решава работите со самоубиство. |( . Мој совет ти е да се тргнеш од него, не заради родителите, ами заради себе. Какво е тоа уценување, место да го цени тоа што се бориш за вашата љубов тој ја споредува вашата со љубовта кон родителите. Според мене многу си зема за право дечко ти и запрашај се колку те заслужува.
macence85

Жолто цветче

644590
Мислења: 1081
Зачленет: 30 Авг 2010, 15:35
Слика Насмевни се, утре ќе те нема Слика

Мислење 19 Мај 2011, 23:27

од искуство ти кажувам дека тој што вели дека ке се самоубие, нема да го стори тоа, само те заплашува
ако навистина сакала да го стори тоа ке го стори тоа без да ти каже тебе :!:
имав и јас еден ваков кој на секоја тажна песна ке си ги сечеше вените, и на секое раскинување ми се закануваше со самоубиство, но по некое време увиде дека не реагирам, па се откажа
srcekrsacka

Жолто цветче

4532777
Мислења: 1604
Зачленет: 26 Ное 2010, 18:13

Мислење 20 Мај 2011, 02:11

Е како може да ти префрла за родителите демек ти се побитни(и сега за сега и треба да ти се најбитни тие се сега твое семејство), а од друга страна ќе се убиел. Кога станува збор за вистинска љубов, не се прават проблеми за родителите. А ти ако сакаш да раскинеш, ќе раскинеш..Не му дозволувај да те лаже со тие фори...Ќе сечел вени...Мажето што до пред некое време префрлал за родители и се правел силен??????
Sunshine88

Жолто цветче

278105
Мислења: 1148
Зачленет: 26 Мар 2010, 00:47
Трофеи: 1
Слика
Let love come naturally if it's forced it's not real people have issues excepting what's NOT meant to be

Мислење 20 Мај 2011, 03:05

Се извинувам што упаѓам, ама зборовите „постојани“ и „ситници“ не ми одат вака во насловот.
Друга работа, не е ситница што те става во ситуација да бираш помеѓу него и твоето семејство. А од овие очајните обиди да те врзи за него, претпоставувам дека ни еден нема да се оствари.
Бегај и дувај девојко дури можеш.
Blumarine

Сино цветче

174176
Мислења: 178
Зачленет: 05 Мај 2011, 00:21

Мислење 26 Дек 2011, 01:35

здр душички..како сте???Мојот проблем е во то тоа што врската ми виси на конец поради секојдневните караници...Со дечкоми сме заедно 5 месеци и сигурна сум дека и тој ме сака какко и јас него,но постојано се караме...незнам зошто но секогаш сакам се да биде по мое,кога слушнам дека некаде е седнат јас толку избувнам што во тој момент веке незнам што да правам едноставно неможам да се контролирам избувнам ненормално....прееска ми рече дека веке неможе да ме трпи без причина секој ден само да се караме и да си го променам моето понашање,но незнам како...зошто мора да се караме секогаш и зошто морам да избувнам до толку и да бидам љубоморна кога премногу верувам во него и го сакам највише како и тој мене...плс хелп ;)
inna18

Фем почетничка

31
Мислења: 25
Зачленет: 15 Дек 2011, 01:22

Мислење 15 Јан 2012, 01:50

Па и сама си знаеш дека не е во ред тоа што го правиш и што избувнуваш без причина. Очигледно тоа е проблемот и ако сакаш врската да ви опстане смени ја таа карактеристика... лоша. Никој не би сакал да има покрај себе 24 саати ЦСИ нели? Така да.. смени се додека не е прекасно.
cvetce93

Сино цветче

9163
Мислења: 329
Зачленет: 23 Јан 2011, 23:53
Не го исмејувај тој којшто поради љубовта ја загубил гордоста, туку тој којшто поради гордоста ја загубил љубовта. <3

Мислење 04 Фев 2012, 17:02

Па и да му кажеш дека родителите ти се побитни! А тоа што вика дека ке се самоубиел речи му "Ај пред мене да те видам барем!" П.С-Нема шанси да направи таква глупост. :D
......Или можеш смирено да разговараш со него да му кажеш дека вака не иде дека нема потреба од убивање. :rofl:
pajaceto

Фем почетничка

418
Мислења: 23
Зачленет: 31 Јан 2012, 00:08

Мислење 04 Фев 2012, 17:10

inna18 напиша:здр душички..како сте???Мојот проблем е во то тоа што врската ми виси на конец поради секојдневните караници...Со дечкоми сме заедно 5 месеци и сигурна сум дека и тој ме сака какко и јас него,но постојано се караме...незнам зошто но секогаш сакам се да биде по мое,кога слушнам дека некаде е седнат јас толку избувнам што во тој момент веке незнам што да правам едноставно неможам да се контролирам избувнам ненормално....прееска ми рече дека веке неможе да ме трпи без причина секој ден само да се караме и да си го променам моето понашање,но незнам како...зошто мора да се караме секогаш и зошто морам да избувнам до толку и да бидам љубоморна кога премногу верувам во него и го сакам највише како и тој мене...плс хелп ;)

Караници од овој тип има во сите врски,само што кај некои се изразуваат повеќе,кај некои помалку. И самата знаеш дека тоа што го правиш не е во ред, но стави се на негово место,дали ти би издржала таква тортура,секој има право на свое јас,треба да застанеш малку и да помислиш дека можеби туѓото мислење е подобро од твоето.Секој може да се контролира,доколку сака се разбира,одите 5 месеци а постојано се карате.Што ќе се случи по година,две,три...ќе се тепате,ќе се оставате?Ти мора сама да си ставаш граница на работите,ако не можеш тогаш не треба да се мачиш залудно.
LaDyDoLl

Сино цветче

254130
Мислења: 227
Зачленет: 05 Јул 2011, 21:44
Локација: My favourite place is inside your hug!
Слика

Врати се на Љубовни проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Filiposka и 2 гости

Site Meter