ТЕМА: Врска со роднина

Мислење 16 Дек 2011, 23:17

Тргни се од него.Неможиш да си со некој кој ти е братучед,вие сте иста крв.Не ме сваќај погрешно,но мораш да го преболиш!!Тоа е најгадно нешто да си со некој кој ти е рода...Се најубаво ;)
Ammy.Lee

Жолто цветче

1089641
Мислења: 1225
Зачленет: 31 Јул 2011, 17:56
- Љубовта е направена од една душа која што живее во две тела - Aristotel

Мислење 27 Дек 2011, 00:27

sonce7 напиша:епа вака...јас имам 14 години...се започнува откако почнав да си пишувам со него на фб,и се засакавме....но незнаевме дека сме 3 братучеди...излеговме еднаш и се смувавме,потоа се скаравме.4 месеци тој не ми беше пишал...подоцна ми пиша да излеземе јас излегов со него.Утредента ми кажуваат дека сме рода..и тој знаеше и јас знаев ,но сепак се смувавме пак.Подоцна тој ми рече дека нема смисла најдобро е да прекинеме со ова.Јас два дена плакав....одеднаш ми се јави другарот негов и ми рече да се повратеме и јас се согласив ,излегувавме 2 недели.После некое време мојата мајка дознала за ова.И веднаш ми рече да прекинам секакви врски со него.Јас почнав да плачам.Ја молев мајка ми да ми дозволи,но таа ми велеше дека морам да сфатам дека сме рода.Јас му кажав на него и тој сфати,прекинавме.Поминаа само 5 дена откако завршив со него и многу ми е тешко.Неможам да се помирам дека го изгубив и тој ме сака ,и јас него.Но мајка ми не ми дозволува,јас можам да се скријам од неа ,но ке ме гризе совест,бидејки незнам дали е многу 3 братучеди.Јас сум опседната со него ми се иде да си го одзедам животот,ве молам помогнете ми многу го сакам и сакам да бидам со него...проблемот се моите родители,кажите ми ваше мислење како да постапам и дали 3 братучеди воопшто се сметаат за блиска рода? :((

Искрено ќе ти кажем мене не би ми сметало врска со роднина и тоа од 3 колено! ;) не ни се важи тоа. Јас мислам да си продолжиш со него, а за другите тие секако ќе зборат, а мислам дека нема ни потреба зашто вие не ни сте знаеле! Ајде да речеш 2 братучеди ај, ама 3 не знам не е страшно! :* Се најдобро
BlovesI

Фем почетничка

16
Мислења: 32
Зачленет: 01 Ное 2011, 00:41
[*]What do you want from me?

Мислење 24 Јан 2012, 19:15

Девооојки не е за тоа колку години има девојчето како што прочитав во нејзините коментари ми изгеда дека вистински го сака и тинејџерската лјубов понекогас и не е толку различна од оваа на постарите срценцее стварно се надевам дека ке најдете некое решенеје можеби треба да разговараш со него и заедно да најдате решеније.... ти ја посакувам сета срека на светот <3
rozy

Сино цветче

9640
Мислења: 265
Зачленет: 22 Јул 2011, 10:01
Локација: in the sky
Uvek postoje dva mišljenja, moje i ono pogrešno!

Мислење 24 Јан 2012, 22:07

Девојче, ај првиот пат кога сте излегле не си знаела, а вториот пат си знаела и пак со цел памет си излегла. Не прај смешни работи, роднина си е роднина. А и плус сигурно од два пати глеање не се родила огромна њубов
ma.lena-20

Фем почетничка

10
Мислења: 13
Зачленет: 23 Јан 2012, 18:18
After a certain age every man is responsible for his face.

Мислење 28 Јан 2012, 18:49

Јас мислам да продолжиш со него ако го сакаш толку, пошто сигурно нема да завршиш со него, да се мажиш и сл...
Јас имам слична приказна со 3 брачед...Се запознавме случајно во кафич, јас имав 14 тој 16. Почна да ми пиши пораки, да иди секаде по мене, сите знаеја дека мн ме сака..А јас него не..го игнорирав, си се зафркавав со него..Но по една година почна да ми се бендисва, заедно седевме на маса в кафич секогаш ама немаше ништо меѓу нас..Беше празник, тој чекаше гости и со другари и другарки појдовме кај него..Мајкаму седеше со нас и овие одма почнаја да се зафркават за мене и за него и мајка му се заинтересира почна да ме прашва која сум, од кој сум..И таја ми вика абе вие сте брачеди 3..И јас незнаев кај се наоѓам готово..Истиот ден вечерта бевме заедно излезени и тој проба да ме смува ама јас немав со никој уште излезено ми беше срам и се тргнав..Другиот ден си заминав дома, во др град..а тој кај што живее одам многу често на поседок кај роднини..После тоа тој си фати женска, ме избриша од фб за да немал проблеми и прекинавме со мн контактирање..По неколку месеци бев таму, се видовме во кафич не зборнавме, ама тој на поминвање ме фати за рака и замина..После тоа тврдеше дека бил пијан...Сега имам скоро 18 години и уште го немам заборавено, а тој уште оди со неа..Се гледаме често бидејќи одам многу често таму и збораме ретко кога не е со неа тој..Се имаме неколку пати слушнато на моб во овие 3-4 години...Сега за распусто ме гледаше и јас него иако таја беше со него на маса..Сега имам прилика да излезам со него, да ни среди еден мој брачед истовремено негов добар другар, ама никако неможиме и немаме начин да се видиме бидејќи постои опасност таја да дознај ако не види некој..Сакам да го заборам, да не си давам лажна надеж ама никако неможам..Сум излегвала со др машки, дечко сум немала, но секогаш се на него се навраќам..Си мислам дека ако излезам со него дека на некој начин ке го подзаборам, ке си речам барем бевме еднаш заедно и тоа ќе ми е доволно..Сакаам да знам ваше мислење за сето ова и како да постапам...:)
Sanela94

Бело цветче

2670
Мислења: 59
Зачленет: 15 Авг 2011, 19:55

Мислење 20 Фев 2012, 16:44

Истото се случува и кај мене. бев во врска со братучед 3-то колено. многу тешки моменти, многу страдање, омаловажување од страна на моите родители се поради таа врска..бевме долго време заедно, имавме се, можеби надворешно и не си одговаравме толку али двајцата бевме склопени како едно цело. секој можеше да ни завидува. но дојде ден кога мораше јас со тешко срце да ја прекинам таа врска токму од причина што моите не прифаќаа..иако се поминати две години од тогаш јас сешуте сум скршена од болка, и секогаш кога ке го видам срцето забрзано ми чука, знам дека има сеуште љубов а не смееме ни да се погледнеме..така да мој совет, несакам да солам памет ама од искуство кажувам да се тргните од таквите врски со време, дури не е предоцна..можеби не е блиска рода јас така мислам, ама сепак е крв..и одсекогаш го знаев тоа, и пак продолжував се борев ама на крај..мораше да бидам јас таа што остава и покрај ветувањето НИКОГАШ НЕМАТ ДА ТЕ ОСТАВАМ ;(
Kitty18

Фем почетничка

04
Мислења: 6
Зачленет: 18 Фев 2012, 13:58

Мислење 21 Фев 2012, 15:37

И третите братучеди се роднини!Ти треба да разбереш дека си и најважна на твојата мајка и се што таа ти вели е за твое добро. Понекогаш треба да го прифатиме тоа дека родителите се во право. Јас навистина не сум слушнала за врска помеѓу роднини која завршила добро. Едноставно некои работи не се во ред. Мое мислење е да ја послушаш твојата мајка и дапробаш да го заборавиш. Ќе биде тешко, но времето се лечи. Ќе најдеш некој друг. И не вреди да си го одземеш животот за ова..
saphira

Фем почетничка

22
Мислења: 14
Зачленет: 17 Фев 2012, 00:05
Pack up your troubles, eat a big kit kat and don't worry about the calories... :)

Мислење 27 Фев 2012, 18:56

сакајте се земете се и потоа родете си деца со деформитети по телото и ментално заостанати во развојот имацете се вие со децата а иони некавеколнат што сте ги создале такви слободно ајде ич не чекајте
разгалени дечишта го сакам оваонаи да го сакаш знаес однапред дека несмеессонего не ради тоа што неви дозволуваат домашните него затоа сто ке имате нездрави поколенија
eva11

Сино цветче

8518
Мислења: 133
Зачленет: 23 Јун 2011, 01:34

Мислење 27 Фев 2012, 19:04

Луѓе тука станува збор за 14 годишно девојче кое миле дека тоа е љубовта на нејзиниот живот....н тие години тоа што и се случува на неа е најтешкото нешто, па дајте ви се молам гледам тука секакви коментари станува збор пак ќе кажам за 14 год девојче кое ќе има уште многу љубови, давате соети шо да направе незнам како па мислам нема 24 години, па и какви се тие совети останите заедно тоа не се смета како не се смета, се смета и тоа многу после 3, односно од 4 колено нагоре ај да се рече дека не се смета а за 3 баш се роднини, а и цуро без да се навредиш отвори си ги очињата и барај таму нова симпатија, оди излегувај, шетај, забавувајсе и живеј го животот, не туку седи по форуми и пишувај ќе си го одземам животот, епа стварно многу гледате филмови бе деца...катастрофа...можеби ќе се навредиш ама тоа е мое мислење, батали таму и бидете си другари ако можите, а ако не чао и пријатно секој свој пат, јас те уверувам дека тоа не е љубов, зато што на 14 и на 24-4години, различно се толкува и се сваќа, ти сега си само заљубена, а не го сакаш, пошто тоа се два различни поима. Поздрав и под хитно да си бараш друг симпатија, па пиши кога ќе го најдиш. :)
Saraa

Зелено цветче

65180
Мислења: 880
Зачленет: 17 Јан 2010, 02:03
Работите кои најмногу вредат, немаат цена!!!

Мислење 27 Фев 2012, 19:37

Не знаев дека и вакви прашања се поставуваат.
Добро бе,од еден куп мажи на Земјава..да се плеткам со братучедот.И не знам дали е трагично или смешно шо 14-15 годишно девојче куби коси за братучедот..зошто нели,љубовта на нејзиниот живот.
Јас да ти сум родител,ќе те тепам во вреќа чим не си разбрана од збор.Малоумно е..мислам мене самата помисла братучед да ти е партнер ми е грозна.
beached

Зелено цветче

1398845
Мислења: 587
Зачленет: 21 Дек 2010, 22:12
If practice makes perfect and nobody is perfect,then why practice ?

Врати се на Љубовни проблеми

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Нема регистрирани корисници и 2 гости

Site Meter