Темава не ви требаше Уфффф од се би се откажала само од сарма не и уште посна да е со риба ептен иде , би можела цело тенџере да изедам
Немам правено никогаш, но знам отприлика како се прави од гледање. Знам само дека мајка ми ја прави многу убава. А зелка користи онаква од расолница.
Знам да правам сарма , и со зелка и како полнети пиперки , значи во загреана тава со масло ставаме ситно исечкан кромид и мелено месо да се прзи , додаваме веѓета ,сол и мелен црн пипер , откако ќе се испржи месото го тргаме од оганот и кога ќе застине со лажица земаме од месото и ставаме на кисела зелка и завиткуваме истата постапка ја повторуваме се додека има месо , Исто така е и со пиперките ги полниме со месо Од како ќе ги замотаме сите ги ставаме во подлабок сад за печење и додаваме врела вода , и малку доматен сос за да добие боичка , ставаме во рерна на одредена температура и печеме ... вкусно
Кулинарски прашања, совети и брзи идеи Дали знае некој каде можам да најдам посни сармички готови ама да се вкусни (знам дека многу барам) ми требаат итно за во сабота за гости. Зелката не ми е уште стасана
Кулинарски прашања, совети и брзи идеи Готови направени да побараш по оние кујните што продаваат готова домашна храна, знам имаше една во ГТЦ, на Уранија мислам беше. А можам да ти дадам совет да си купиш кисела зелка од Кам, и да си спремиш сама, најубаво. Побарај низ продавниците на Кам, запакувана кисела зелка, и е за смешна цена, неповеќе од 100-150 денари, а внатре имаш многу(точна килажа незнам), ама знам дека и нас кога не ни стасана, проаѓаме за слава со 2 такви ќесиња, што значи едно ќе ти е доволно. Ќе ја пробаш, па ако не ти е доволно кисела, можеш со лимонов сок од Кам да ги испрскаш листовите. Само побарај, негде имаат, негде не, а негде е во форма на цело зелче, зависи од пакување.
Кулинарски прашања, совети и брзи идеи Ние купуваме од тинекс или СП маркет. Можеш да си купиш и да ги пробаш па да одлучиш. За цена не ми текнува колку се ама не беа скапи.
Ма ќе мотам сарма од лозов лист сеа Мртов гладен сум а листовите ми стојат у фриз веќе .... недела дена. Ќе смотам повеќе и пола ќе ги смрзнам за у Петок Ај може и слика ќе ставам какви ми излегле. Со месо, се разбира. Да не се прашувате какви.