Форумџика на годината

AliExpress

Дискусија во 'Мода и стил' започната од pamelche, 27 февруари 2013.

1. Tina-Melody

Tina-Melody Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Имаме порачано 4-5 пати, и сите ги имаме стигнато, може да се задржат неколку дена ете четките за нокти што ги порачав ми стигнаа за 15-20 дена :) :D

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мене денес ми стигна блузава, ја порачав на 7ми мај. Со тоа што, јас ја купив за 5 евра. Сега гледам ја поскапеле. Бројчето сум си го погодила, само што бојата на основата не е чисто бела, туку малку мава на крем. Ама прочитав такви коментари во фидбекот, така што очекував светло кремаста. Инаку материјалчето е убаво, лесно, очекувам да ја изнаносам летово :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.480
    Допаѓања:
    17.189
    Денес ми стасаа старките, истите како шо ги порача Мишела. Многу се убави, бројчето ми е супер погодено. Ќе си порачам сега зелени или тегет, џабе пари се дефинитивно. :)

http://www.aliexpress.com/item/Dorp-shipping-13-Color-All-Size-35-44-Low-Style-high-Style-STAR-chuck-Classic-Canvas/1655199942.html

4. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Пред една недела направив порачка. Па ќе видиме дали,кога и што ќе стигне. Ма да многу многу не се надевам.. :/ ЕВе ми ја порачката..

Прикачени фајлови:

5. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    ^ Оф топик - Зошто да не се надеваш? :?: :lol: Мислиш дека нема да ти стигне или?

Мене лично сè што сум порачала, ми стигнало. Започнав со ситни работи - накит, па се охрабрив и почнав и облека да порачувам и не сум имала проблем до сега.
    Исто така не ми се случило да купам од сомнителен селер, па да го блокираат и слично.
    Ако прв пат порачуваш, разбирливо е да имаш сомнежи, ама не се секирај до толку.

Исто така, една феминка пиша (а се однесува на следење на пратките) - колку повеќе ја проверуваш, толку побавно ќе ти стигне. Буквално порачај и заборави дека си нарачал, за да се изненадиш кога ќе стигне :D
    Те молам не се опседнувај и ти со следење, зашто напорна е малце и таа тема, постојано се вртат истите прашања, кои се многу пати одговорени, буквално губам волја да пишувам едно исто по сто пати. Не се однесува ова на никој конкретно, така ми дојде во моментов, ќе се пронајдат и тие кои ги одговараат истите прашања цело време :D

Се надевам дека ќе ти стигнат производите како што треба, па ќе ги фалиш во темата за онлајн критики ;)

На mims-89, sunfemina и KatFem им се допаѓа ова.
  6. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Ова ми е втор пат ^_^ Првиот пат порачав евтина бижутерија да видам баш дали ке ми стигне.И стварно како што беше кажано од прилика за колку време ќе стигне,навистина стигна.Исти беа како и на сликата.
    Така да ова ми е втор пат,па затоа и повеќе работи порачав. А за тоа следењето како што пиша јас сум таква што несакам да знам како кога до каде, сакам да ме изненади чичко поштар ^_^
    Па се надевам ке се фалам за едно 2-3 недели :D

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Колку пари се стартките то ме интересира?
    Јас уШте утре ќе си напрам трансакциона и порачвам :D

8. Brennan15

Brennan15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    27
    сестра ми нарача марама првиот пат, колку за проба да види дали ќе стигне, и не стигна. од тогаш немаме нарачано ништо.

9. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Јас го порачав прстенот што е на предпоследната слика, денес ми стигнал во МК ке го добијам деновиве и ке ти кажам дали е убав ;)

На Talita му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Порачувајте од проверени селери, гледајте колку нарачки имаат за тој производ и обавезно читајте фидбек. Мене се што сум порачала досега ми стигнало, исто и на дечко ми, а он скоро секој ден порачува по нешто. Од сталак за гитара, преку светла за точакот, до пумпи за аквариумот.
    Ако случајно не ви стигне нешто, барајте поврат на средства и ќе ви ги вратат парите.

На anabel-a му/ѝ се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.744
    Допаѓања:
    145.184
    И јас неможам да се пожалам од Али, со правени порачки скоро секој ден, ако не преку ден.
    Со порачување на сва и свашта.
    Сепак важен е фидбекот на селерот, колку е повисок толку подобро.
    Досега немам порачено од селери кои немаат никаков фидбек.

Не сум имала некое лошо искуство, секогаш парите оделе назад при некој проблем. Обично чекам да ми ја лоцира пратката и после ја оставам и си ја чекам да стигне.
    Престанав да бројам, да следам, да барам до каде е , и така ништо нема да ми промени.

Голема зараза е али, преголема, веројатно оти не плаќам на рака , па мислам дека не трошам :$ , а сметката си се намалува. :tmi:

Читајте ги коментарите од купувачите, најбитни се. Јас најчесто се базирам на нив. Иако имам порачувано и работи кои немале фидбек, но продавачите биле со висок рејтинг.

12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Дали има некој искуство да си порачал Купачи?

13. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Има неколку девојки што купиле купаќи, вклучувајќи ме и мене. Можеш да видиш тука, тука, тука и тука (имаш 2 пара на оваа страница)

Можеби пропуштив некои, не е голема темата, 20тина страници, можеш да ја пребараш подетално Онлајн производи (искуства и критики)

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cakica

Cakica Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    7.665
    На Али има големи попусти од 3-5 јуни (LOVE THE SPORT) и не само на спортска опрема туку и на други работи колку што разгледав прееска на брзина најмногу на попуст има од накит па дури и над 60% :D

15. D-a-n-i

D-a-n-i Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    32
    Девојки во дестинација ми го пишува оваа Macedonia(Modify) Not Found, можно ли е да има некој проблем со адресата?

16. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Ова го пишува се додека пратката не ти стигне во Европа, но понекогаш знае и покрај тоа што е стигната да го пишува ова. Јас го имав овој "проблем", но наредниот ден се си беше во ред. Почекај, може ќе ти се среди, а ако не пиши на селерот.

17. MadeToLove

MadeToLove Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2014
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    20
    Јас сум порачувала саати, облека и стигнаа, но познавам некој кој порача 2 мобилни телефони Самсунг, ама не му стигнаа, нашиве од царина ги вратија назад, а се ми се чине дека уште не му се вратени парите. Не знам зошто му ги вратија, ете и дечко ми порача моб. тел. од страната, ама не некоја позната марка и му стигна.

18. D-a-n-i

D-a-n-i Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    32
    Оваа ми го пишува уште од 28 мај, а и на селерот му пишав ми рече дека пратката ќе ми стигне :?:
    :!: најдобро ќе ми биде да си прашам утре во пошта...

19. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Ме интересира дали имате некој порачувано мобилен телефон од АлиЕкспрес? Се мислам да нарачам ама страв ми е да не си ги дадам за џабе парите па да не ми стигне, или па да не чини.. што знам :?: ...дали ќе имам дополнителни трошоци, царина треба да се плати .. .?
    Иначе за овај телефон се размислувам http://www.aliexpress.com/item/MPAID-80 ... 77291.html

20. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Девојки пред неколку дена нарачав од оваа страна некои ситници па би сакала да ми ја објасните постапката за следење на пратката?
    На која страна беше и како да ја следам?
    Поздрав