ТЕМА: Асос и во Македонија

Мислење 14 Ное 2011, 21:58

Девојки да ве известам една преубава вест. :party:
Страната Асос
http://www.asos.com

Доставуваат и до Македонија, не има од пред некое време на листата.
Плаќате поштарина ако сакате достава до 1 недела, а ако сакате доставата да ви е извршена од 7 до 14 дена тогаш бесплатно ви е.

И има одлични акции.
Пред 3 недели имаше во толку и толку часот почнува распродажба на вечерни фустанчиња. Абе за 1 саат ги снема фустаните :D
Имаат многу акции, многу.
Или овие чевли имаше еден ден акција беа 1 фунта. http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1605067
Една фунта човече :lol:

Е така јас си се зачленив и чекам некоја акција и да се почастам :)

Знам дека повеќето од вас ја знаат странава зашто си црпат идеи од тука, но да ве известам дека може и да си купувате без плаќање царина 8)
rossonerka

Жолто цветче

120176024
Мислења: 3641
Зачленет: 13 Апр 2010, 15:22
СликаСлика

Мислење 14 Ное 2011, 22:12

Не да ме израдува Роси!!!!!! :rock:

За беља работа, тргнав да напрвам нарачка на едно фустанче, уште одма.... ама нема броеви!!!!! :|
Али ајт.
Кажи ми, ќе ми стигне на мејл кога ќе има такви промоции?? :?:
starfish

Жолто цветче

76121632
Мислења: 4082
Зачленет: 31 Јан 2010, 23:50
Слика

Hiljadu necijih srecnih casaka bice kao ovaj, ali ovaj nikada više.
Hiljadu tudjih ljubavi bice kao ova, ali ova nikada više.
Nikada: jedina konacnost.

Мислење 14 Ное 2011, 22:19

Се надевам да :lol:
Јас ги читам хрватиците имаат посебна тема АСОС и се организираат за вакви попусти и распродажби.
Па може и ние една тема за асос да отвориме и во случај на акција да реагираме :lol:
Иначе колешка моја нарачала и стигнало за 10тина дена.
А јас последните идеи за фустани од тука ги црпам, па барај материјал, па шиј.
Така да денес оваа вест ја примив со цело срце :party:

И да само да известам до 50 евра е бесплатна царината.
Тоа е наш закон. Значи над 50 евра се плаќа царина. А поштарината од асос е бесплатна како што кажав.
rossonerka

Жолто цветче

120176024
СликаСлика

Мислење 14 Ное 2011, 22:21

rossonerka напиша:Девојки да ве известам една преубава вест. :party:
Страната Асос
http://www.asos.com

Доставуваат и до Македонија, не има од пред некое време на листата.
Плаќате поштарина ако сакате достава до 1 недела, а ако сакате доставата да ви е извршена од 7 до 14 дена тогаш бесплатно ви е.

И има одлични акции.
Пред 3 недели имаше во толку и толку часот почнува распродажба на вечерни фустанчиња. Абе за 1 саат ги снема фустаните :D
Имаат многу акции, многу.
Или овие чевли имаше еден ден акција беа 1 фунта. http://www.asos.com/pgeproduct.aspx?iid=1605067
Една фунта човече :lol:

Е така јас си се зачленив и чекам некоја акција и да се почастам :)

Знам дека повеќето од вас ја знаат странава зашто си црпат идеи од тука, но да ве известам дека може и да си купувате без плаќање царина 8)

Леле баш ме израдува... Конечно и кај нас вакво нешто!
А Роси како плаќаш? Преку картичка впишуваш бројче на компјутерот или?
Последна редакција: SexyLady на 14 Ное 2011, 22:25; редактирано еднаш.
SexyLady

Жолто цветче

27093682
Мислења: 2363
Зачленет: 05 Сеп 2010, 15:33
СликаСлика

Мислење 14 Ное 2011, 22:24

Па ќе се регистрираш. Прво име презиме меил.
Потоа ти е делот со адреса.
И трето со кредитна картичка.
Лесно е која кредитна картичка, на кое име е, до кога и е рокот, бројчето на картичката.

Ете ако некој од вас купува на Групер или Колектива да кажам дека според тоа што видов на сличен начин се плаќа и на асос :)
Последна редакција: rossonerka на 14 Ное 2011, 22:27; редактирано еднаш.
rossonerka

Жолто цветче

120176024
СликаСлика

Мислење 14 Ное 2011, 22:27

Не прифаќа картички наши. Пробав со две кредитни,денес со дебитна,сите со средства на нив,ниту една не прифати. За првата кредитна после неколку дена на мејл ми стигна известување,а за со другите веднаш...се разочарав. :(
Lilit

Жолто цветче

85411393
Мислења: 4378
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 14 Ное 2011, 22:31

Лилит ама зависи која кредитна картичка.
Има некои банки имаат картички само за интернет. ЗНачи си одиш во банка и си зимаш посебна картичка за интернет. Тоа го пишува на страната на банката.

Јас имам на уни банка и си купувам со неа на интернет и со неа си плаќам. Таа за се е.
А пример другаркиве имаат на стопанска и и не ни можат на интернет да купуваат. Татко ми има кредитна ама без дозвола за на интернет да купува.

Си купила нешто на Групер со тие па да неможеш на странава?

Мене ме информираа дека купиле.
Ете девојчето што го спомнав купило еднаш за веридба носела фустан, сеа пак нарачала ново.
rossonerka

Жолто цветче

120176024
СликаСлика

Мислење 14 Ное 2011, 22:34

Запознаена сум со кои може и сметки си плаќам со нив преку интернет и сум купувала и на групер,имам порачувано и други работи,успевало. Со мастеркард и виса електрон нема,ама нема шанси да не прифати,со дебитната ќе се сомневав,ама со овие две,во ниеден случај.
А прво си пиша дека е одобрено,треба да стигне на 21.11 и после некој ден мејл,дека не може да се изврши порачката и ми наведе повеќе причини,а ниту една немаше врска.
Не знам во што е проблемот,стварно.
Lilit

Жолто цветче

85411393
Мислења: 4378
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Мислење 14 Ное 2011, 22:37

Аааа епа тоа е друго, не знам зошто стварно.
Ме замисли сега и ме разочара малку :)
Јас знам дека им стигнало во Македонија со сигурност.
А каква картичка користела не знам.
Јас се надевам во брзо време ќе најдам нешто и ќе пробам да купам.
Се надевам ќе имам среќа :)

Значи за тие со картички од Стопанска банка знам дека мора нова да си извадат специјално за интернет. Да си го знаат феминките тоа :)
rossonerka

Жолто цветче

120176024
СликаСлика

Мислење 15 Ное 2011, 00:48

Еј темава, само што го спомнував асос :D

Лилит ме разочара за картичките. :worried:
Од Стопанска ги прифаќа интернет картичките сигурно, тие се испробани. А со Маестро се зезнав претходниот пат, ставив пари направив нарачка, пресреќна, и не, не ја прифати, со образложение дека Маестро од Македонија не прифаќа. И Манго во Македонија не испраќаат, не знам од која причина. Значи ако ви се допадне нешто од Манго, не може да си го нарачате, а се’ друго може колку што забележав.

Инаку Росоњерка само една исправка - царина кај нас се плаќа на пратки над 45 евра, границата не е 50, па внимавај.

Зачленете се на страната и ќе ви пристига на меил кога се големите попусти, обично во недела има акција на нешто, вчера беше brands, а пред некоја недела имаше прекрасни капутчиња што беа преефтини, штета што ја немав картичакта се’ уште, а сега кога ја имам - немам пари. :D
LivingGlam

Жолто цветче

458311687
Мислења: 2071
Зачленет: 28 Сеп 2010, 14:51
„Реализмот што е ограничен со крајот на својот нос е поопасен и од најбезумната фантастичност, затоа што е слеп.“ - Ф. М. Достоевски

Врати се на Мода и стил

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Belieber15, DrenkaC, FancyKatie, Feminkaa, G.G, IvanaMkd, Ket.Rin, lalala3, Nastjaaa4, SimplyElegant, Smizzy, zanis и 59 гости

Site Meter