Кога се запознавте со штиклите?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од annie.bt.97, 25 јуни 2011.

1. annie.bt.97

annie.bt.97 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    17
    не видов ваква тема па затоа ја ставив ако има слободно у канта..
    па вака сакам да знам кога прв пат сте носеле штикли чевли на плута и сл??

На mijala му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CupCake

CupCake Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    165
    За полуматура.
    Црни штикли,со ременче,9ка..едноставни и елегантни,полуматурантски. :)

На princessara му/ѝ се допаѓа ова.
  3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Чевли на плута е друго, такви пониски и во основно сум носела, имав и чизми и сандали на плута, во мое време се носеа ептен. Онакви секојдневни не високи многу. Убави повисоки на плута носев на полуматура, ама пак светлосни години се поразлични од штикли.

А штикла прва облеков на 16 ипол години. Поточно 2ра средно зимно време, првите чизми на штикла и тоа штиклиште едно 10ка минимум беа и тенка штикла плус.
    Од тогаш до ден денешен ние сме во љубовна врска :lol:

На plawa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. malechkata

malechkata Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.141
    Почнав да носам штикли во втора година средно. Оттогаш не сум престанала. :lol:

5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Почнав да носам на полуматура и од тогаш навака и понатака секако 8)

Повисоки чевли ? Уште од мала сум носела кломпи, сум имала мали чевли на штикла имав и топуци. Али тоа не е тоа-тоа штикла :)

6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Тоа не беше обично запознавање тоа беше љубов на прв поглед ;) , црни со машна, некаде 10 см, преубави ми беа. Судениот ден беше, ден пред полуматура. Оттогаш многу пати ги изневерив со други :D

7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Почнав да носам од 15 години :)
    но сам често, иако сум висока :)

8. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Од премалечка се сеќавам еден дедо до комшиите ми направи наланчиња на штикле, на радоста и немаше крај абе ни за спиење неќев да ги слекувам. А пред тоа нон стоп надвор во штиклите на мајками шетав, и си јадев после тоа ќотече како што е редот.
    Инаку кога потпораснав малку 2ро-3то одделение, на модерен танц тренинзите ни беа по штикли, и така ми продолжи дружбата и од полуматура па наваму не се одделувам. Ги обожавам, и збеснувам по чевли убави, на форумов не ни ја отварам темата за чевли оти си се знам што такво сум после само таму ке ми брчи умот за нови. И имам само едни рамни чевличиња :worried: Од немај каде едни само нека има.

9. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    И ја тоа го праев до другарките нели мали дами бевме :!: :rofl:

10. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Прв пат облеков оваа година, баш на нова година. :rofl: Високи се некаде 8цм, едвај излегов од дома си мислев сите чудно дека ќе ме гледаат пошто сум си висока. Сега ги обожавам, и на секое излегување на штикли сум.

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.421
    Допаѓања:
    91.477
    Уште на некои 3,4 години добив подарок преубави црни штиклички, со 2,3 сантима штикла, важно беше да тропкаат. Иако постојано носев на топук чевли, во наше време беше и модерно тоа, прв пат мои штикли си купив прва средно. Ги ставив во темана со наши штикли едни бели кломпи, а по нив црни чизми. До денес се насобраа многу и секое одење на шопинг се враќам со најмалку еден пар.

12. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.424
    На полуматура првпат, а веќе при крајот на прва година си станавме најверни другарчиња :)

13. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Во 7мо одд. сестра ми ми ги даде нејзините да ги носам. Црвени кломпи на 2 цм штикла. :lol:
    Потоа за Нова Година 2010, мерак ми беше да купам ниски чизми со 5 цм штикла.
    Од тогаш се зголемуваше по малку висината на штиклата, па за оваа Нова Година купив 10 цм чизми.
    Доста се сега за сега цм. :lol:

14. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    хахахах браво за темава :clap:
    искрено си уживав во балетанчиња 8) знаев дека ќе им дојде ред на штиклите и дека не треба да се брзам.. крајот на 1год летото имав штикли со малечка штикла и штознам мн ми беа цакани ( додека сите другарки носеа вискои) потоа носев 7см и на крај односно сега терам со 12ка :D
    си уживам додека носам вискои и баш онака женствено и секси ми се 8)

15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.437
    Допаѓања:
    17.072
    На 4-5 годинки првпат ми купија од оние пластичните шо се..на 3-4 цм. штикла..Ама у главно тропкаа..:) Во четврто одд. на патронио празник јас бев циганка и ми дадоа професорките едни топузаци 9 цм. штикла..И ја уште кога вежбавме си ги земав дома почнав да одам со нив по дома по цел ден и само викаа по мене, али ја се научив да одам..:) Лично мои штикли немам сега сум за 7 одд. и сеа ми вите мајка ми дека занова година ќе ми купи :inlove:
    Онака на излавање носев на 14 јуни :!: на роденден (оваа година) 8 цм. беа на една моја другарка се, али „не и стоеле нејзе“, а мене „ми стоеле“ оти сум била како русинка : :wasntme:
    Иначе Коа си дојдов дома коа ме виде брат ми : - Само да те видам уште еднаш да носеш штикли пред сите таму ќе ти ги собујам! (од сите дома само он не ми дава) :)

16. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    После 2ра година средно, летото беше и тоа 10см :) :) и од тогаш душата ја давам за штиклии ;)

17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.156
    Допаѓања:
    138.700
    Колку што се сеќавам, првите штикли ги купив летото за 4 година, а во 4-та веќе имав и чизми на топук од околу 5 цм за во школо. Претходно - само рамни, на крај памет не ми паѓало штикли да носам. После главно бев на некои топуци за на факултет или работа, од прилика 5-7 цм, а за излегување не повеќе од 10 цм. И 10 ми се многу, до 9 ги поднесувам добро, ама на 10 цм едвај одам.

Имав и фази кога пак носев само рамно, еден период имав проблеми, па не сакав ни да помислам на штикла.
    И сега не сакам многу високи. Мислам дека главно ми се 6-7 цм. Рамни речиси и не носам, затоа што најчесто сум во „здолништа“, па некако не ми оди.

18. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Некаде во 2 ра средно ..и не ги сакав баш, ми беше срам така да шетам..сега стигнав до 13 цм...али тешко иде :lol:

19. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    охоо,па од мали нозе ги носев штиклите на мајками од нога не ги вадев само за по дома :D
    А иначе мои и да носам сега почнав :$

20. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    1.060
    16 год., осумче. И сеа ми се грди и ги неам облечено со години. Скрос на друг тип преминав. Високи сакам, на помали штикли ме болат стапалата. Навикната сум со години на ептен високи и по цели вечери си терам, играм, одам, трчам... Ако е штикла, нека е штикла. :D