ТЕМА: Матура

Мислење 01 Дек 2009, 03:01

Оваа година сум матурантка...па сакав ако имате некој совет да ми дадете вие поискусните што како за матура во однос на изгледот...Или некаков предлог што би можела да носам затоа што стварно немам идеа :?
Janaaa

Фем почетничка

70
Мислења: 27
Зачленет: 27 Ное 2009, 02:18
Show No Love.
Feel No Pain.

Мислење 01 Дек 2009, 19:05

Dokolku si visoka mozes da odberis nekoj dolg fustan, so shlic ili bez nego. No ako si niska i odberes dolg fustan ke te napravi uste pomala, pa poprivle4no bi bilo da nosis nesto pokratko.
Eli4e

Сино цветче

1717
Мислења: 101
Зачленет: 27 Ное 2009, 16:13
Како што огнот не се гаси со оган, така злото не се гаси со зло!
Љубовта е како кактус. Еднаш цвета а вечно боцка.
Слика

Мислење 01 Дек 2009, 23:49

И јас сум матурантка, ама од сега не се грижам за облеката. И тоа ќе биде 8-)

Со класичните ненатрупани фустанчиња никогаш не се прави грешка и секогаш се изгледа убаво и дотерано.

СликаСликаСлика Слика

Одбери боја што најмногу ти одговарата тебе.. :P
Bright

Жолто цветче

29022158
Мислења: 2159
Зачленет: 25 Ное 2009, 15:20
Локација: Чуден свет.
~ I let love in ~

"I love not Man the less, but Nature more." - Byron

Мислење 02 Дек 2009, 00:44

aaa ova poslednovo e najubavo :))) inace za dolg fustan ne sum sigurna bas...visoka sum porpilicno..175, ama vo sekoj slucaj kaj nas mislam deka ne se nosat bas dolgi fustani za matgurive..kako i da e fala na predologot :D
Janaaa

Фем почетничка

70
Show No Love.
Feel No Pain.

Мислење 02 Дек 2009, 14:38

зависи кој како сака а зависи и во град живееш каков е менталитетот таму еве јас сум од битола кај нас се носат долги фустани и изгледаат многу убаво елегантно јас пред 2 години бев матурантка и носев долг фустан и лично мене поубаво ми е со долг фустан
soledad

Сино цветче

9091
Мислења: 337
Зачленет: 19 Ное 2009, 13:04

Мислење 02 Дек 2009, 22:46

мојот совет е да не се замараш и оптеретуваш со тоа што ќе облечеш.....кај мене на матурата еуфоријата беше 10-15 мин. пред да влеземе во ресторанот на прославата кога се скенираше кој како е облечен,а потоа сите гледаа само да се забавуваат да играат и да пеат (пиење не беше дозволено внатре за жал хахахах)....мојот впечаток беше дека 80% од луѓето беа буквално маскирани неможев да ги препознаам испод нападната шминка и чудните фризури за кои потрошиле по најмалку 100 евра за надградби и сл.....некои од што сакаа да изгледаат уникатно и интересно се имаа претворено во невиден КИЧ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
затоа што пригодата е таква би ти препорачала да носиш фусан во согласност со твојот стил.....а доколку не се чувствуваш пријатно во фустани и не ги носиш често,можеш да си направиш некоја свечена комбинација со пантолони ;)
единствено внимавај на тоа облеката што ќе ја избереш да ти биде удобна и убаво да се чувствуваш во неа....во однос на шминка и фризура што поприродно - тоа поубаво :P и можеш да си оставиш личен печат на комбинацијата со некој аксесоар со што би била уникатна :D
Go-Girl

Жолто цветче

37873474
Мислења: 3699
Зачленет: 22 Ное 2009, 20:20
Локација: Во срцето на некој примерок од спротивниот пол.
You'll never get to Heaven if you're scared of getting high!

Слика

Мислење 03 Дек 2009, 00:27

Па добро јас сум од Скопје...и скоро сите носат кратки,и + не можам да си се замислам у долг фустан па затоа планирам краток.А не ми е проблемот да не се чувствувам удобно во фусанче или нешто така...само ме нервира што ќе бидеме ситедупликати ко јајце на јајце ќе си личиме...Затоа сакав некако да се истакнамма страв ми е да не забегм со нешто кич.... ;)
Janaaa

Фем почетничка

70
Show No Love.
Feel No Pain.

Мислење 05 Дек 2009, 21:14

Eve nekoi dobri modelcinja ako sakas nesto da sies ili pak si vo plan da si kupis od butik
Прикачени фајлови
vbx bb e.jpg
vbx bb e.jpg (20.47 KiB) Разгледано 17944 пати
l5022-stylish-fuchsia-gold-cocktail-dress-f_size2.jpg
l5022-stylish-fuchsia-gold-cocktail-dress-f_size2.jpg (63.39 KiB) Разгледано 17944 пати
n2304-unique-strapless-violet-bridesmaid-dress-f_size2.jpg
n2304-unique-strapless-violet-bridesmaid-dress-f_size2.jpg (61.7 KiB) Разгледано 17943 пати
PoisonGirl

Бело цветче

12
Мислења: 56
Зачленет: 02 Дек 2009, 00:45

Мислење 06 Дек 2009, 22:31

mmm...fala PoisonGirl mnogu dobri modelcinja :) osobeno toa srednoto mnogu e dobro...koga bi siela nesto takvo moze da bide samo so nekoe podiskretno cvetce ili masnicka :))) fala ;)
Janaaa

Фем почетничка

70
Show No Love.
Feel No Pain.

Мислење 14 Дек 2009, 14:08

Јас имам само еден совет за тебе... Што и да ти се допадне и што и да избереш или сошиеш на крајот, внимавај да ти одговара барем малку со секојдневната вечерна гардероба, или да можеш да го искомбинираш со нешто за да можеш истиот тој фустан да го носиш и за еден обичен петок во дискотека. Верувај ми, фустанот ќе ти значи многу, и ќе сакаш да го искористиш, а нема ништо посмешно од свечен фустан со огромни машни или цел светкав на среде подиум каде што ќе се истакнуваш меѓу лугето. Ќе привлечеш внимание, ама нема да биде позитивно.
Јас имав нагоре имав корсет во црно-темносива комбинација, кој после матурата на неколку пати го облеков во комбинација со долги темни панталони, и многу убаво изгледаше, а и не беше нападен и премногу забележлив.
Едноставно и елегантно може нема да врти глави толку многу на матурата, ама барем после 2 години нема да погледнеш на сликата и да си речеш "Што ли направив?" кога модата за некои јаки детали помине, а фустанот ќе ти седи во плакар.
Spidy

Сино цветче

2821
Мислења: 102
Зачленет: 20 Ное 2009, 00:06
Even on my worst day, I'm still too happy to care ... :)

Слика

Врати се на Мода и стил

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Belieber15, DrenkaC, FancyKatie, lalala3, Minnie-e, MSNbot Media, Saki15, Shekerka, Smizzy, zanis и 58 гости

Site Meter