ТЕМА: Модни правила

Мислење 07 Јан 2011, 00:20

Мислам дека немаме ваква тема и би било добро да се има, ако не канта. :)

Често наидувам на размислувања дека чантата и чевлите треба да се иста боја. Тоа било непишано правило. Колку вие се согласувате со тоа и се придржувате?

Бидејќи почесто носам црно, практикувам чевлите или чантата да отскокнуваат со некоја друга боја , но одбирам накит кој ми одговара со нив.
marama

Жолто цветче

965110451
Мислења: 2747
Зачленет: 20 Апр 2010, 18:04
Локација: во плакарот од соништата
„Нам уште убавината ни остана, но на пат сме и неа да ја ставиме под стечај. Време е да ја наостриме и да ја претвориме во погубно оружје“
Горан Трајковски - Мизар

Мислење 07 Јан 2011, 00:28

Мое мислење конкретно за твојот случај, ако си се во црно, тогаш ако ставиш и црна ташна ко на погреб да одеш. Во таквите случаи подобро е ташна со јака, впечатлива боја (циклама, црвена, лилјакова, кафеава и сл.) и накит кој ќе одговара со истото.

Јас исто ко тебе, почесто бев во црно порано и земав ташна која прва ќе ми дојдеше при рака :)
Сега се ориентирав кон сиво, кафеаво, тегет, ама што и да носам, ташната(сива) не си ја менувам додека не си најдам иста таква тооооолку голема во друга боја.
blond

Жолто цветче

33463181
Мислења: 1927
Зачленет: 24 Сеп 2010, 10:11
Слика

Мислење 07 Јан 2011, 00:29

Сум чула за следниве:
-ленено се носи во лето, плишано,сомот,кашмир во зима
-ако ташната, чевлите и каишот се ускладени, се изгледа многу подобро
-накитот треба да е едноличен(иста боја, да не се меша злато и сребро и сл)
-спортска гардероба не иде со многу шминка
-со шарени блузи се носат еднобојни фармерки, сукњи и обратно
-бисери се носат на гола кожа
-кога се носи тексас или анимал принт, доволно е само една парче гардероба од нив
-се носат обетки и ланче или прстен и алка
-ако горе е широко, долу е тесно и обратно
и најважното:или деколте или голи нозе!
femina90

Жолто цветче

1670822
Мислења: 3595
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 07 Јан 2011, 00:31

Убаво изгледа чевли и чанта во иста боја. Јас практикувам тоа често, ама не е златно правило.
Некогаш комбинирам иста блуза и ташна, чевли со панталони.
Или пак цело лето фурав една тиркизна чанта на страна која ја носев со пола летни алишта. Толку е летна ташната, разиграна боја, да ја носев со пастелни бои со бело, со крем, со сиво, е сега нормално со црвено и лилјаково нема да ја носам :lol: Ама само таа дречи друго ништо тиркизно на мене.
А некогаш на излегување носам пример црни чевли/чизми а ташна со акцесорис која одговара.
Јас стално велам акцесорисот треба внимание да привлече, не мора да е иста боја , доволно е да го привлече вниманието. А внимание привлекува нешто што се разликува од се друго. Црна комбинација и само црвена ташна пример е ТОП.

Иначе темава е само за ова модно правило или може да дискутираме и други модни правила? :)
rossonerka

Жолто цветче

120176024
Мислења: 3641
Зачленет: 13 Апр 2010, 15:22
СликаСлика

Мислење 07 Јан 2011, 00:33

Еве 10 модни правила кои смееме да ги прекршиме (превеземено од кафепауза.мк)
Конкретно има и за правилото за чанта и чевли. :)

1. Никогаш не носете бело во зима.
Глупости! Зошто да не носиме бело во зима? Дали треба во зима да се зацрнуваме и се црно да носиме? Напротив, белата боја е многу убава, не е важно дали носите бел џемпер, капут или бело капче или шалче, белата боја секогаш ќе го освежи вашиот изглед.

2. Чевлите мора да одговараат на чантата.
Зошто да мора? Колку само на светски познатите личности им се случувало да направат легендарни модни утки, носејќи сосема различна чанта и чевли! Секако дека чевлите и чантата треба да одговараат со останатите делови од вашата облека, но не мора да одговараат едно со друго.

3. Никогаш не носете црно со тегет или кафено.
Половина од денешната младина не сака ниту да чуе за комбинација црно-кафено. Еве признавам, и јас сум една од оние кои што се против оваа комбинација. Но никогаш не сум имала разумни убедувања зошто не треба да се носи оваа комбинација. Мајка ми одсекогаш ме убедувала дека кафено и црно убаво стои и навистина е така. Но немојте да претерувате, облечете повеќе кафени а помалку црни работи, сепак сме тинејџери и не треба да се зацрнуваме.

4. Никогаш не носете црвено ако сте црвенокоси.
Зошто да не?! Можеби црвенокосите навистина треба да одвојат повеќе време при изборот на облека, но не значи дека воопшто не смеат да носат црвена облека. На некои црвенокоси, црвената облека им стои преубаво.

5. Не комбинирајте накит од различни метали.
Можеби повеќето од вас не слушнале за ова модно правило, но ете јас сум тука за да ви го покажам и ова модно „правило“. Зошто да се ограничуваме и да носиме само злато или само сребро кога можеме да направиме совршени комбинации од повеќе метали па и со други материјали. Доколку имаме вкус и знаење, можеме златниот накит совршено да го искомбинираме со накит од други материјали (дрво, метал, бижутерија) и притоа прекрасно да изгледа.

6. Никогаш не носете хулахопки со чевли со отворени прсти.
Претпоставувам дека повеќето од вас кога ќе видат некоја девојка или жена дека облекла чевли со отворени прсти и облекла хулахопки ви изгледа смешно. Секако, и мене порано ми изгледаше смешно и се чудев како можеле да се облечат на тој начин. Но кога требаше и јас да се облечам на тој начин воопшто не ми беше чудно, тогаш се чудев како сум можела на тој начин да размислувам. Но сепак, при прекршување на ова правило, мора внимателно да ги изберете хулахопките или пак чорапите кои треба да одговараат со чевлите.

7. Не носете превртена кожа или кожа во лето.
Претпоставувам дека повеќето од вас немаат слушнато ниту за ова модно „правило“. Штета е да не ги носиме нашите кожни чанти во комбинација со убави летни фустанчиња. Но не само чантите, зошто да не носиме и кожна јакна или пак кожни чизми во постудените летни вечери?!

8. Никогаш не комбинирајте различни шари.
Баш глупаво правило! Токму затоа се почесто се прекршува. Да, навистина некои шари не одговараат една со друга, но зошто да не ги комбинирате остантите шари.

9. Никогаш не комбинирајте тексас со тексас.
Сигурно некогаш сте слушнале дека не треба да комбинирате тексас панталони со тексас јакна. Оваа сезона во мода се тексас кошулите кои најчесто се комбинирани со тексас панталони. Но сепак при комбинирањето мора да пазите само на една работа. Не секоја тексас боја одговара со друга тексас боја.

10. Секоја боја во вашата комбинација мора да одговара една со друга.
Нема што да се коментира. Се знае дека не треба да направите некоја комбинација со сите можни бои што постојат, но сепак не значи дека не можете да искомбинирате три - четири бои во една комбинација.
starfish

Жолто цветче

76121632
Мислења: 4082
Зачленет: 31 Јан 2010, 23:50
Слика

Hiljadu necijih srecnih casaka bice kao ovaj, ali ovaj nikada više.
Hiljadu tudjih ljubavi bice kao ova, ali ova nikada više.
Nikada: jedina konacnost.

Мислење 07 Јан 2011, 00:34

Фемина и Старфиш благодарам за другите правила :)
Росоњерка може да се дискутира и за други. Ова ми беше почетно бидејќи во моментот за тоа дискутирав.
marama

Жолто цветче

965110451
„Нам уште убавината ни остана, но на пат сме и неа да ја ставиме под стечај. Време е да ја наостриме и да ја претвориме во погубно оружје“
Горан Трајковски - Мизар

Мислење 07 Јан 2011, 00:37

Јас напишав едно правило во друга тема ќе го пишам и тука, многу се греши со него.

Leggings are NOT pants!!!

Еве зашто не се
Слика
Слика
Слика
rossonerka

Жолто цветче

120176024
Мислења: 3641
Зачленет: 13 Апр 2010, 15:22
СликаСлика

Мислење 07 Јан 2011, 00:40

Мислам Фемина дека не си ги прочитала целосно правилата Старфиш што ги постирала ;)
Росоњерка да, хеланки како панталона се најгрдото нешто. Па мислам дека и на деца не им ги облекуваат така, секогаш газињата им се покриени. Па уште ако се толку проѕирни се :puke:
marama

Жолто цветче

965110451
Горан Трајковски - Мизар

Мислење 07 Јан 2011, 00:47

Ама и tights are not leggings :lol: :lol:
Слика
karina8

Жолто цветче

27381263
Мислења: 3085
Зачленет: 26 Фев 2010, 16:50
I fall asleep thinking about guys named Louboutin and Laurent.

Мислење 07 Јан 2011, 00:47

Хеланки со откриен задник па дури ни во теретана не би носела.Мизерно ми е.
Lilit

Жолто цветче

85411393
Мислења: 4378
Зачленет: 25 Ное 2009, 23:51
Локација: Зрно грашок

Врати се на Мода и стил

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: Belieber15, DrenkaC, FancyKatie, lalala3, Minnie-e, MSNbot Media, Saki15, Shekerka, zanis и 57 гости

Site Meter