Сте биле ли на шопинг во Солун? Викаат дека било супер место за купување облека, па дали знаете како отприлика се движат цените и дали се исплати да се оди ?
Солун е одлично место за шопинг, само ако ги фатиш попустите. Последниов попуст е до 15 февруари ама веќе до 30 јануари скоро ништо не можеш да најдеш. Цените се супер. Фармерки од 10 до 20 евра, маички од 3 до 5. патики од типот на nike и adidas можат да се најдат и за 30 евра. Значи попустот си е попуст, во вистинска смисла на зборот. А не како кај нас, од 5000д намалено на 2500. Со стотина евра можеш да си купиш убава гардероба што ја нема кај нас. Плус тоа и превозот не е скап. Околу 650 денари повратна карта до Солун, а со кола уште поевтино само ако имаш друштво.
drugarka mi bese na soping u solun,i rekle deka imalo popusti,ama zakasnila valjda posto ne nasle bas eftini raboti,moze se razdigalo ja sum skarana so sopingot u solun momentalno..
има ли од агенција тури за работни денови или само за викенд? otidi do nekoja turisticka agencija ... mislam deka mozes da vlezes u sekoja sega najverijatno site agencii idat nakaj solun... a inace da mislam deka kraj na avgust e popustot ama ne sum sigurna ako ne e taka ... koregirajte !!! i jas sakam da odma
Така е, крај на август е распродажбата тогаш кога има по 70-80% намаление, ама јас слушнав дека во јули има попуст 30-50% па ако некој е подобро информиран, нека ми пише плиссс
јас сум зависник од шопинг .. го обожавам Солун (најдобро место за шопинг) ама во трговскиот центар Космос иначе по улиците НЕ ..! летниот попуст до 70% започнува од 15 јули до крај на август. За превоз може да ми се обратите мене со комбенце се оди и по 800-900 денари од човек е зависи .. Јас планирам да одам или на 17 јули или на 21 јули доколку се договориме со возачот да одиме преку недела бидејки тогаш нема гужва а додека во саботите неможеш на ред да стигнеш на каса . Ако некој е за ајде кажувајте да се договориме да одиме сите заедно не остава комбето пред Космос и не враќа кога сакаме а додека агенцијата е исто пари ве носи со скапан автобус што протекува вода одозгора и ве носат они кај сакаат -> прво во градот (каде што немате што да правите зошто ништо нема) од 10 часот до 13 часот , потоа во Космос до 16 часот така што тоа се 3 саати и самошто ке влезете треба да излезете трговскиот е огромен неможе за 3 саати се да се помине а има преубави и преефтини продавници па ке биде жално да не се влезе во сите ..! Потоа во Икеа за мебел што вие нема да купувате мебел сигурно .. па во Џамбо за храна мислам дека е тој маркет што не е потребен. Не се исплати преку агенција да давате пари да ве моткаат како сакаат ви кажувам од искуство за истите пари. Кој е спремен да оди на овие периоди што ви ги кажав или ке се договориме кој и да е само да е после 15 јули брзо зошто ке снема се од продавниците за 10-15 дена нека ми каже и одиме
Да, јаас прочитав дека попустите почнуваат во четврток. Значи во сабота некоја од агенциите ќе има сигурно превоз.
Мххх...терминиве...тамам во време на одмори...јас одам на одмор идната недела,здравје во август планирам да го шетам Солун за шопинг или на враќање од одмор...ќе видиме.
Беше ли некој до Солун? Какви се цените, им ли избор добар?? Сакам да идам, па некој ако бил нека пише.
Јас бев во Солун, си иэнакупив некои работи, це4ните на некои места се џабе, ја си купив панталони у Bershka эа 4 евра, и тоа преубави,палто во Манго эа 17 евра, од 55 евра спуштено, во Pull and bear јакна эа 10 евра, имаше во Бершка најевтини работи, эа 4 евра фустанчиња, маички туники, эа 8 евра некои исто туники евтино беше стварно.Сега има и поскапи цени ама како кај нас, энаши фармерки 25 евра, ама има и эа 10. Јас не бев во Космос туку во центарот, неэнам каква е состојбата таму, ама ако идете еден совет, ако видите нешто што ви се свиѓа эимајте го одма,после ќе го эаборавите или ќе ви го грабнат пред нос.