Eве сеа проверив на интернет на официјалните страни ни Зара има ни Х&М има ни Пул&Беар. Бершка вајда има таа секаде ја има. Манго пишува дека наскоро ќе се отвори, значи нема.
Колку само за информација.
А дека имаат италијански производи ич не ме чуди блиску им е, а и шверц компани ради таму на велико.
Јас искрено ептен се заинтересирав и сите се презадоволни од Софија, откако влезе во ЕУ ги нема царините и давачките и пониски се цените, да речеме слични/исти/пониски зависи за што од Солун.
За разлика до земјите кои не се во ЕУ и имаат поголеми царини и давачки како Србија, Албанија, Македонија па кој бренд и да дојде поскап е. Значи за брендови што нас ни се познати, да речеме како оние од Солун и Софија, па за нив не одете во Тирана.
Ако одите одите трк на тие пазари и други места и барајте италијански производи.
Но прочитајте си убаво на интернет за шопинг во Тирана сигурно има информации.
Како и да е јас лично не би одела, ич не ми е сигурна Албанија како земја, може грешам, но се во развој, може во иднина да одам, сега јок, посебно не да одам 100тици километри за да купам на сомнителни пазари. Може грешам не викам не, времето ќе покаже