ТЕМА: Шопинг во Тирана

Мислење 06 Фев 2012, 20:24

Не ме навредуваш, воошто јас сум родена во Македонија, АМА сум имала прилика да останам околу 4 месеци не се сеќавам точно таму и по друго е кога си бил и знаеш како е. не можеш да збориш за некоја земја за која само си слушнала на вести или тв..
WomanInRed

Жолто цветче

77080
Мислења: 1125
Зачленет: 13 Мај 2011, 13:01
Дали пеперутките кога ќе се заљубат чувствуваат луѓе во стомакот?

Мислење 06 Фев 2012, 20:48

Во многу нешта не се сложувам со Womaninred, но во едно да - полесно ќе се разберете со Албанците англиски него со Грците.
Минативе години имав прилика деловно да соработувам и со едните и со другите. Верувајте ми дека речиси и да нема Албанец кој не зборува англиски, а за италијански и да не правиме муабет.
Грците.. па да зборат англиски како пудинг во уста да имаат.
За култура, почитување, услужливост исто така Албанците ги јадат Грците.

него тука кај нас, ни англиски ви треба, ни бутур :) купувајте македонски производи :)
sanjaeva

Зелено цветче

888419
Мислења: 769
Зачленет: 03 Фев 2011, 01:37

Мислење 06 Фев 2012, 21:05

sanjaeva напиша:
него тука кај нас, ни англиски ви треба, ни бутур :) купувајте македонски производи :)

Не сум била во Албанија, незнам колку знаат точно сите по продавници и како се понашаат!
За грците може не се најтечни англиски ама зборат, се трудат ма и на индијански англиски ама зборат :D
Е сега за последнава реченица,
Кој македонски прозоди, кај нас санјаева, мислиш купувајте кинески или турски за тродупло поскапа цена него на другите пазари.
Убава ти беше реченицава, не ме сваќај погрешно, но сметам нема многу Македонски, ретки се, и се поретки и поретки!
Нека има и кај нас тоа што го има во Солун или Софија по тие цени таму и со тие попусти и РАСПРОДАЖБИ, нема да се будалам и да идам 2-3 пати годишно пат незнам колку километри за облека.
Hipster

Жолто цветче

19011565
Мислења: 1600
Зачленет: 08 Јул 2011, 20:21
Локација: Свирипичино!
If you don't get why by now, pal, you ain't ever gonna get it.
Frank Sinatra :music:

Врати се на Мода и стил

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: DrenkaC, lalala3, mary1005, Minnie-e, mouse, Saki15, Shekerka, sweetheart10, TeaB и 51 гости

Site Meter