Форумџика на годината

Сте размислувале ли некогаш да правите видеа на YouTube?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од CrazyCrazy09, 1 јуни 2014.

1. CrazyCrazy09

CrazyCrazy09 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    Здраво девојки:) Мислам дека порано некој имаше отворено ваква тема но сега не можам да ја најдам |(
    Голем фан сум на Bethany Mota .. сигурно ја знаете прави видеа на YT. И има 6 000 000 subs. :D
    Имам желба да почнам да правам и јас видеа :lol: :lol: вие што мислите? :~: :~:

На 4rever.unique му/ѝ се допаѓа ова.
  2. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    И јас многу ја саκам Bethany Mota и многу пати сум ρазмислувала κаκо би било κога и јас би пρавела видеа. Дуρи и имам неκои идеичκи само κој да собеρе хρабρост за да започне. Сепаκ не е едноставно, целиот свет ќе те гледа. Дуρи тρеба и да се очеκува и на светсκа популатност, доста фанови, заρем Bethany очеκувала деκа ќе стане толκу популаρна? Сепаκ тρеба доста ρесуρси и хρабρост да се осмелиш да дојдеш на чеκоρ до популаρноста. Инаκу имаш голема поддρшκа од мене за да започнеш да пρавиш видеа :D ;)

3. CrazyCrazy09

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    Во Америка секое 2 девојче прави видеа, и тоа не е воопшто чудно... А овде Македонија не познавам девојче што прави видеа... :( :(

4. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Па да очигледно се посовρемени од нашиве. Туκа да земеш да напρавиш ќе ρечат види ја што се глупиρа оваа :fubar:

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.823
    Допаѓања:
    25.546
    Не е причината дека се посовремени, туку дека и правење видеа е навидум лесно, но е всушност прилично скапа инвестиција.
    Секој може да се снима со просечна камера, но факт е дека квалитетот на видеата е најбитен, а за тоа се потребни скапи објективи за dslr камери, потоа добро познавање на програми за едитирање - они сите до една имаат MacBook pro, што им го олеснува сето тоа.
    Нашиот стандард овде е поинаков, не секој може да си дозволи поквалитетна камера, а за објективите да не зборуваме, на оние погодни за снимање цените им се од 600-700 евра па нагоре.

Втора причина е овдешниот менталитет. :)

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.071
    Допаѓања:
    10.759
    Неостварен сон ми е да сум некоја како што е Bethany , missglamorazzi и ред други. :?: Ама ова е Македонија :@ , а не Америка.Ако имате гледано видеа со хаули (sephora Haul) купуваат
    еден куп козметика , облека и ред други ствари .Ние неверувам дека би си дозволиче толку скапа козметика да си купиме во еден ден :)А и ако сакаш квалитетно видео ти треба доообра камера и имам видено имаат и големи светла зад камерите.Следам една од хрватска , не и се лоши видеата.:)А и секако може и смешно да им изгледа на Македончињава , се е можно во оваа држава.

7. CrazyCrazy09

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    во право си :) ;(

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    23.521
    Камерата е едно од нај не битните работи овде.
    Ако не сте приметиле сите што прават видеа се некои богаташки,па какви куќи имаат,козметика,облека...
    Не верувам дека некој има такви услови.Имаат да покажат и нешто во нивниот град,ние што,расфрлани канти со ѓубре во видеата ли да имаме ?
    Инаку мене омилена ми е missglamorazzi,но ги следам и Bethany Mota,Stilababe09...
    Makeupbymandy24 има убави видеа,ама многу не редовно објавува и малку се видеата.
    Во последно време следам и едно машко,Connor Franta,интересен ми се виде. :lol:

На IvanovskaM, WaffleGirl и cooll им се допаѓа ова.
  9. CrazyCrazy09

Се зачлени на:
    31 мај 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    21
    и јас ги следам StilaBabe09 и Makeupbymand24 :inlove: :inlove: :inlove: ии уште неколку други аа и да не ја заборавам Chelsea Crockett (BeautyLiciousInsider) :?: :lol: но сепак Beth ми е на првото место <3

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anabela525

anabela525 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    45
    Господи колку ми е симпатичен Connor Franta! Дечкото е навистина сладок :D
    Инаку, да се вратиме на темата. Јас на пример, обожавам да ги гледам видеата кои имаат навистина добар квалитет и имаат да покажат интересни работи, трендови или пак само за забава. Од мене имаш голема поддршка! За се си има почеток, па не е проблем ако почнеш со снимање само од телефон :lol: :P

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.704
    Допаѓања:
    106.951
    Па не, повеќе би сакала да си направам еден блог ама се некако немам време :D иначе, немора видеото да е како на американциве , јас следам неколку грчки јутјуберки и прават по 2-3 видеа на месец , кога ќе купат нешто било да е крема за лице,лосион,потоа прават видео со омилени/неомилени работи за секој месец итн...немора да се купува и толку често нешто за да се направи некое видео :)

На TheSecret и 4rever.unique им се допаѓа ова.
  12. aleksandra15

aleksandra15 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    И јас долго време се мислев дали да правам некое видео, ама знам дека сите ќе речат дека сум забегала :lol: :lol: па затоа направив нешто ама за одделението. https://www.youtube.com/watch?v=12dmhkND8DM
    P.s. Знам дека тука не е цело одделение ама другите несакаа да ги снимам :D :D

13. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Никогаш.Дури сега кога ја видов темата се подзамислив, ама сепак не. :)

14. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Не сум размислувала,а никад не би ни правела :D Иначе мене омилени ми се Bethany Mota,BeautyLiciousInsider(Chelsea,знам дека прво со нејзе бев опседната па со другиве),MakeupbyMandy24,breelovesbeauty (Cambria,девојкава не е нешто мнгоу со шминкањето,ама некако ми е многу околу фитнес,здрава исхрана блабла ^_^ ),MayBaby,StilaBabe09,Rclbeauty101 (секад ме смее со видеата :rofl: ),АndreasChoice,krazyrayray....А највише што ме нервира е онаа Dua Asgerdur,незнам од кај е девојкава ама со тоа англискиот нејзин на нерви ми оди. |( :swear:

На HuntressGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.111
    Допаѓања:
    26.991
    Па зависи во врска со што ќе биде видеото.Но видео на кое јас ќе правам некои make up или да пеам песни.Неее немам талент за тоа,а и да имам нема шанси цел свет да ме гледа,а коментарите скоро на секое видео повеќето се навредливи. :swear: :swear:

16. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
  17. BestFriends.99

BestFriends.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2014
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    441
    Не.Никогаш!
    Иначе најомилени ми се Wassabi Productions и Bethany Mota

18. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
  19. Derby

Derby Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    204
    Сум размислувала но сепак ја немам таа храброст.Имаше едно девојче од мојот град што имаше направено само едно видео и одма другиот ден на фејсбук сите го објавуваа видеото и ја измејуваа :^)

20. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Не, за да правиш видеа и зборувам за успешно да ги правиш, да бидат гледани, не само како лична колекција треба да имаш одредени способности да речам како што се пријатен глас(пример тамара од theglamandglitter има одлични видеа ама колку и да сакам неможам да ги гледам ми иде на живци со гласот), елоквентност( да го нема она ааааа ,ммммм и такви моменти- многу непријатни се за слушање), да зборува пред се (ок нема да те разбере цел свет ако си зборуваш македонски ама долу преведи на англиски со текст немора да молчиш апсолуно е здодевно така), а си треба и да се има што да се покаже( навистина да имаш стил, мејк ап трик или нешто што би ме навлекло да те гледам 5мин, знаеме нели дека од македонскиве девојки половина прават видеа со она ајлајнерот со крем сенка или со зачадени очи, една дури и бејби липс лабело ставаше-мислам стварно децата од градинка знаат како се става лабело дај да видиме нешто што вреди) иии да за сите оние кои во првото видео прават топ 5 нешта: девојки тие топ видеа се за веќе познати, гледани луѓе чие мислење ми значи, а не за почетници, вие најпрво треба да стигнете до таму па после да правите топ видеа.

Е бидејки немам ни време, ни некои од горе наведените услови не сум ни помислила а и искрено повеќе сакам да гледам :)