ТЕМА: Ваша најголема модна утка

Мислење 07 Фев 2012, 00:43

Сигурно кога ги разгледувате фотографиите понекогаш помислувате - Како можев да го облечам ова? Кога можат да си дозволат познатите да направат модни утки со толку стилисти покрај нив, можеме и ние. Но, кога сте биле најразочарани од вашата комбинација?

Како изгледало тоа, зошто не ви се допаѓа сега?
marama

Жолто цветче

965110451
Мислења: 2747
Зачленет: 20 Апр 2010, 18:04
Локација: во плакарот од соништата
„Нам уште убавината ни остана, но на пат сме и неа да ја ставиме под стечај. Време е да ја наостриме и да ја претвориме во погубно оружје“
Горан Трајковски - Мизар

Мислење 07 Фев 2012, 00:52

хахахаахах чекај која комбинација да ја издвојам :D

Прво што ми паѓа на памет 1ва година вајда бев средно, свадба на прва братучетка, шетав низ град најдов тексас сукња и блуза и мајка ми НЕ, не личи на толку блиска свадба тексас :^) (сеуште ова неможам да си го објаснам и да и простам :D ). Па отидов со неа, во една продавница на денешно место на Пикокс и Теранова, една голема продавница беше отворена 1 година и ја затворија, купив блуза со карнери и парчиња излегуваа од неа, гол стомак :tmi: и сукња со многу парчиња со различна должина некое до колено, некое до глужд некое ни самото не знае до кај е.
Абре ТЕТКА 50 годишна.
Бљак.
Никад ништо повеќе од тоа не облеков а убава пара лупнав.
Затоа мразам кога некој ме убедува да облечам нешто, кога не се свиѓам, не го носам пак.
Најголемите утки ми биле кога сум слушала друг.
Можеби во други очи мои омилени комбинации биле утки, ама барем јас сум ги одбрала и јас сум си ги сакала :)

Супер тема, какви комбинации ми текнуваат во глава, си се газам од смеење :rofl:
rossonerka

Жолто цветче

120176024
Мислења: 3641
Зачленет: 13 Апр 2010, 15:22
СликаСлика

Мислење 07 Фев 2012, 01:24

Само што ја прочитав темава, спомените од една моја модна утка веднаш ми се навратија :$

Не била само таа сигурно, туку оваа никако да ја преболам и до ден денес....
How could I :x :headbang:

Не знам дали се сеќавате на времето беа модерни војнички сукњичиња, е јас имав едно такво :!: плус со каиш.

Е тоа војничко сукњиче си го комбинирав со едно плаво блузиче(за хоророт да биде уште поголем блузичете беше од тие набраните и папок гарант ми зиркаше :rock: )
И оти нели сукњичето на зелено, блузичето на плаво си ги носев со жиж плави сандали :rofl:

А зимото кога застуде, оти бев лудо вјубена у комбинацијата, си ја носев со црна хулахопка и црни лаковани чизми на плута(мислам дека во филмовине за возрасни се актуелни тие модели :rofl: )

еххх младост лудост
danichap

Сино цветче

1796861
Мислења: 402
Зачленет: 26 Јун 2011, 15:00
Локација: On Top Of The World
KEEP FIGHTING FOR YOUR DREAMS, AS LONG AS THERE IS BREATH THERE IS HOPE.
NEVER GIVE UP! NEVER GIVE IN! NEVER SURRENDER!
NOW IS THE TIME TO STAND POWERFULLY AND POSITIVELY AND KEEP MOVING TOWARD YOUR GOALS
Absolutely unfuckingfassbar amazing

Мислење 07 Фев 2012, 01:50

Лелеее одма ми текна на еден мој роденден, основно бев појма немам кое одд. и ги собрав другарките дома, па ај бидејки го славам роденденов да се подновам - и се зае*бав! Однесов кремаст сомотен материјал кај еден шнајдер, еден дедо стар и ми соши панталони ѕвонарки ама со некој машки крој, патентот 10цм и уште па ја кратко маиче сум ставила а тие со висок струк и доле топуци (ама не се приметуваат многу дека ептен беа ѕвонасти) ... леле кај ми биле очите тогаш ц ц ц
LaBella

Сино цветче

213111
Мислења: 461
Зачленет: 06 Ное 2010, 14:19
Слика

Мислење 07 Фев 2012, 01:58

Срамно е да го кажам, ептен!
Не дека била една, ама оваа вредела за сите :$
Дете бев, мала 12-13 години, и незнам кој и што ме нaтера, се заљубив во едни кожни панталони, и морав да ги имам.
Бев горда на тоа што поседував отврадни маслинесто-златни кожни панталони , кои не само што не ми стоеа, туку и ми се лепеа на задникот и на кожата и ми предизвикуваа црвенила |(
И капак тоа, од местото каде ги купував, истата таа продавачка виде во мене можност за дополнителен ќар, и не пропушти да си продаде и таква слична блуза-кожна која е совршена комбинација :!:
Не беа овие сега природа кожа, ама евтин скај кој е одвратен за носење па и гледање.
Мајка ми до ден денес ми се смее, а јас само црвам образи.
Слика не верувам дека има, набрзо штом се свестив престанав да ги носам и ги фрлив правац контењер.
Да би имало,сигурно на сите ќе ви го продолжев животот.
Довоно тоа што ќе ме прати таа слика до крајот на животот.
Сум била како од Матрикс излезена сирота :|
Имало и други, но оваа беше најболна,уште ме боли тоа што сега нескам ни да видам ни замислам кожни панталони па и блуза :!: со комбинација на златно :puke:
Дворски шут не ми беше рамен ;(
Слика
Последна редакција: Hipster на 07 Фев 2012, 02:09; редактирано еднаш.
Hipster

Жолто цветче

19011565
Мислења: 1600
Зачленет: 08 Јул 2011, 20:21
Локација: Свирипичино!
If you don't get why by now, pal, you ain't ever gonna get it.
Frank Sinatra :music:

Мислење 07 Фев 2012, 02:01

Најголема модна утка ми е ѕвонарка фармерка напикана во тесни чизми до средина на лист ама огромен топук. И нели дека ѕвонарка, а тоа тесни чизмите изгледав катастрашно, плус на тоа една огромна монтка која сеуште ја чувам за на старост.
А да и имав едни жолти панталони со секакви цветови на нив. Убави беа панталоните ама не и кога ги комбинирав со жолта блуза на која имаше црни линии.
marama

Жолто цветче

965110451
Мислења: 2747
Зачленет: 20 Апр 2010, 18:04
Локација: во плакарот од соништата
„Нам уште убавината ни остана, но на пат сме и неа да ја ставиме под стечај. Време е да ја наостриме и да ја претвориме во погубно оружје“
Горан Трајковски - Мизар

Мислење 07 Фев 2012, 02:18

Аууу а мора баш онаа најголемата, зошто со мојов инат никогаш не давав мајка ми да ми диктира што ќе носам или купам, сама си бев стилист од увек, така да повеќето слики од основно треба да се спалат.
Али врв на сите утки ми беше една комбинација во зимото прва година средно. За полуматура носев тиркизна сукња (со подолги и пократки шпицови) и маичка со пеперутка и гол грб, која и сега би ја носела да не ми го отцртува стомакот.
Е сега овие две летни поелегантни парчиња јас ги носев среде зимо во школо, со дебели термо хулахопки, и црна ролка, која за трагедијава да биде поголема беше со кафени линии со светки. Дали тој ден огледалото било скршено или прљаво, дали хормоните ме акнале во глава, дали очите ми биле инфицирани-незнам, ама знам дека ова никогаш нема да си го простам.
Ги заборавив чизмите на топук, со лепенки, кои поише личат на копита него чизми.
И најтажно е што и фризурата ми била во кастрофално стање, натапирана цела коса, со некои ужасни шишки.
Другарка ми има фотка од моментов, а јас на сликата позирам мислиш носам некоја врвна креација и имам бомбастично добар стајлинг.

Ахх Најубава опрај се, се газев од смеење додека пишував, си ја враќам сликата пред очи и неможам, ама стварно неможам да сфатам со кој памет сум излегла така од дома, па дури во школо.
Стварно само ми тежел паметов, дефинитивно не сум го употребувала ич.
najubava2010

Жолто цветче

29751184
Мислења: 1294
Зачленет: 19 Апр 2010, 03:32
Локација: Скопје, Београд, Беч и даље на запад...
Слика

Мислење 07 Фев 2012, 02:30

Почетокот на прва година средно, месец септември, времето топличко уште.
Црни чизми со портокалова линија до пола лист со црни хулахопки. Чизмиве напред широки абе квадрат-мода!
Црна сукња широчка така, минич! Не до пич, ама кратко си беше, и за излегување го имам носено.
Е сега горе.... да се сетам што имав облечено. Знам дека имав неколку слоја и сето тоа беа некој си маички со прерамки со голи грбови и чуда. Едната бледо розе, другата светло зелена со некој џиш розев принт и плус сребрени светки.

What the fu*k?! :tmi:

И ова, за Нова Година во осмо.
Ги носев чизмите од претходната „комбинација“ :D Со маслинесто зелени хулахопки. Иста боја сомотна сукња (и ден денес си ја носам), горе крем блузичка со ѕвонасти ракави. И сето ова немаше да изгледа така страшно да не носев една јакна од Фила, крем боја (битно во тон сум била :D ), ама сто броја поголема, абе како боксер бев. И тоа некоја глупава должина до под газ, а сукњава до колена, а јас кепек :tmi: Јакнава денес ја облекувам во екстремни случаи, кога треба да се прошверцам до кај комшивката (стварно топли чудово). Инаку мајка ми ја носи и точна и‘ е, а си е мајка ми така со предници и задници, па замислете како на мене висеше пред 6 години.
Hipica

Виолетово цветче

60829561
Мислења: 11394
Зачленет: 31 Дек 2009, 01:34
Локација: Се дувам на врв на Ајфелова
You can still gain me with love and have me for a while, you know? But you're not fighting for us.
Therefore, my love for you will grow low day by day and all the memories will consequently die.

Мислење 07 Фев 2012, 02:47

Темава се однесува на комбинации од минатото или воопшто на утка?
Не ми оди да кажам дека е утка комбинација од пред 5 години која тогаш била модерна и ок, само зашто денес не се носи повеќе истото.
femina90

Жолто цветче

1670822
Мислења: 3595
Зачленет: 25 Дек 2009, 01:21
Локација: Скопје
Not every brigde wants to be crossed :)

Мислење 07 Фев 2012, 02:47

bas e jaka temava uste koga ke mi tekne se smeam kako nenormalna i MNOGU ama MNOGU mi e sram da kazam kako sum bila oblecena znaciiii uzas uzass,katastrofa svetska bev 2-3 odd i imavme nekoja proslava vo skolo i jas imav obleceno crveno tesni pantaloni nesto kako trenerki bea ,nesto crvena majca na linii vo poveke boi i ja imav piknato vo pantalonite (kako nekoj seljak) sea doaga naj jakoto,togas bea vo moda onie sandali so polna peta eve vakvi ama bea nesto kozna imitacija vo site boi :$ :$ :$ :$

http://www.gentilezza68.com/ebay/scarpe ... andali.jpg

imav obueno takvi i beli corapi :$ :$ :$ :$ znaci ko ke ja vidam slikava propagammm vo zemja i ne davam nikoj da mi gi gleda slikite samo zaradi taa ama nejkam da ja frlam oti premnogu mi e smesnaaa,nemozam da se iznacudam kako sum se oblekla taka duri i na proslava ccc :$
N.Kety

Сино цветче

84201
Мислења: 236
Зачленет: 22 Јан 2012, 02:27
Don’t trust too much, don’t love too much, don’t care too much because that ‘too much’ will hurt you so much...

Врати се на Мода и стил

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: DrenkaC, lalala3, mary1005, Minnie-e, mouse, pamelche, Saki15, Shekerka, sweetheart10, TeaB, Trendafilka и 49 гости

Site Meter