ТЕМА: Високи потпетици

Мислење 27 Јан 2012, 18:44

Мое мислење - високи потпетици само за оние кои знаат како да одат со нив... Ако сака некоја и 25-30 години да има ако не знае да оди на високи потпетици џабе и е се... :lol:

Е сега, секако не се согласувам на 12/13 години да носат високо... |(

Јас почнав да ги носам од мои 13 години ама по дома!! Се учев како се оди и доста долго ми требаше.. Хххх сега обожавам високи потпетици и си носам но ми одговара со годините... ;)

Тоа што сакав да кажам е да не брзате, штикли ќе носите цел живот, доволно ќе ви отечуваат нозете сега уживајте на пониско... :lol: :lol:
Miss666

Зелено цветче

254177
Мислења: 588
Зачленет: 24 Јул 2011, 17:36
Локација: Местото до Дарко Станиќ :)
Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving.”

Don't be so quick to judge me, you only see what I choose to show:*

<3 <3 <3 <3 DARKO STANIC <3 <3 <3 <3

Мислење 07 Фев 2012, 14:32

kallias напиша:Девојки вака, барав,барав и не знаев каде да го сместам моето прашање кое е поврзано со високите потпетици.....имам едни салонки кои се доста високи со платфома , но уште првиот пат кога ги облеков се осеќам многу уморно во нив, многу ми ја заморуваат ногата и некако ме болат одвнатре, не можам точно да ви објаснам , па си реков да не постои можеби некое меко перниче/влошка или како инаку се вика тоа за петата кадешто газиме, да си купам, ако има енкое специјално што не ја заморува ногата... ако знае некоја од вас нешто во врска со мојот случај ќе и бидам многу благодарна. :worried:
Благодарам однапред...

за пета досега не сум видела да има нешто такво да се продава, но има едни перничинја за под прсти што се ставаат и навистина многу се добри за нозете воопшто нема да приметиш дека си на штикли, ги има во cosmo tinex мислам дека околу 300ден беа, едно време ги имаше и во авон истите сега незнам.

јас носам штикли од 10-11год но штиклки од 2-3см, не е штикла само онаа од 12см незнам зошто ги нападнавте девојчињата толку што има лошо во тоа, сега имам 24год и уште носам штикли но што повисока тоа подобро, дури можам и да трчам во нив, а на мајками штиклите сум ги носела откако сум проодела, кој што сака тоа нека носи мора девојчето да проба некогаш како инаку како ке научи да оди во нив, па ако не и се допаѓа ке ги остави сигурно нема да трпи и со зор да ги носи, дури и баба ми секогаш ми вели дека штиклите, карминот и средената фризура се тие што не прават женствени.
а ако сакаш побрзо да се навикнеш и научиш како да одиш во штикли носи ги по дома и оди исправена со книга на глава.
ivinakit

Сино цветче

31547
Мислења: 371
Зачленет: 17 Јан 2012, 20:44
Локација: Kumanovo

Мислење 07 Фев 2012, 14:54

Ги обожавам а дека знам перфектно да одам на нив,не,не знам!
Ама се учам,не сум како саката ама пред некое време бев,и не е исто да се учам да одам на нив само по дома туку тоа треба и да се испраксира надвор :!: стварно грдо изгледа кога ќе видиме некое девојче на толкави штикли а појма нема од одење а поготово ако е помала уште основно ..Ама како сум се учела јас сигурно и за мене така викале,па сега и другите се учат епа сега.. :D Јас ги обожавам високите потпетици!
song

Сино цветче

4329
Мислења: 120
Зачленет: 08 Јан 2012, 19:02
Локација: Vo potraga.. ;)

Мислење 07 Фев 2012, 15:02

божееееееееее
девојчиња сеуште сте деца има да носете штикли па преку глава да ви дојдат и вејке шо се нема на форумов отворам и цитам 13-14 годишни носат штикли јас незнам како не ви е срам и да го напишете ова
како прво ти уште си дете
како второ ти си тинејџерка сега
трето јас а мислам дека и другите (погплемите моја генерација)овде прв пат облекле штикли на матурската во 8 па исто важи и за тебе
ама совет од малку постарите од тебе
не брзај ке носеш и штикли и се друго па и ке ти здосаде затоа истерај си го детството усте некоја година
s.t.e.f.a.n.j.a

Сино цветче

3813
Мислења: 366
Зачленет: 04 Јан 2012, 22:06
Локација: Во дневната на креветот
ЕДНА МИНУТА ТАГА ТИ ОДЗЕНА 60 СЕКУНДИ СРЕЌА

Мислење 07 Фев 2012, 15:06

s.t.e.f.a.n.j.a напиша:божееееееееее
девојчиња сеуште сте деца има да носете штикли па преку глава да ви дојдат и вејке шо се нема на форумов отворам и цитам 13-14 годишни носат штикли јас незнам како не ви е срам и да го напишете ова
како прво ти уште си дете
како второ ти си тинејџерка сега
трето јас а мислам дека и другите (погплемите моја генерација)овде прв пат облекле штикли на матурската во 8 па исто важи и за тебе
ама совет од малку постарите од тебе
не брзај ке носеш и штикли и се друго па и ке ти здосаде затоа истерај си го детството усте некоја година

ова за мене беше наменето? :^)
како и да е мене ми е мерак да си носам високи потпетици а тоа не значи дека секое искачање ги носам и незначи дека само високи потпетици купувам.Ако баш сакаш да знаеш ги имам едни височки се,штикли чизми, и баш си ги сакам :inlove: тоа секако во право си ти ама ова напредна генерација :D сепак сметам дека не претерувам.
song

Сино цветче

4329
Мислења: 120
Зачленет: 08 Јан 2012, 19:02
Локација: Vo potraga.. ;)

Мислење 07 Фев 2012, 15:31

Не носам многу штикли...Само некогаш кога излегувам навечер за на кафе и.т.н.
Инаку скоро си купив салонки со платформа...Многу ми се удобни,но ме болат нозите од нив на предниот дел |( Можеби треба да земам од тие
Се согласувам дека не треба уште на мали години да се учеме на високи потпетици..Но сепак треба за некои специјални прилики :) Првпат облеков сандали со ептен мала штикла на полуматурата...После пробав пак сандали со малце поголема штикличка...И сега се учам на салонки :) Јас сеуште пробувам по дома да го усовршам одењето со висока потпетица,ама кога ќе излезам е друга работа :D
Cacy

Жолто цветче

7271938
Мислења: 1433
Зачленет: 26 Јул 2010, 15:07
Локација: In my dreams!
Слика
No matter what will happen I will always smile!

Мислење 07 Фев 2012, 15:42

Првите „штикли“ кои си ги купив беа високи сѐ на сѐ некои 4-5 цм. Имав 17 год. бев трета година средно и за дочекот на нова година се дотерав со штикли... Помин... „шта да ти причам, а да не преувеличам“ - феноменален... Меѓутоа ќе беше уште подобро да си имав купено рамни чизмички, бидејки вака ми смрзнаа нозете на тие плочките... Сакам да кажам ме болеа нозете од „високите“ штикли :rofl: па морав боса да играм цело време :D Сега, носам високи потпетици и немам проблеми од тој тип, но кога ќе се сетам на моето прво искуство со нив... :lol: Затоа им се чудам на помладиве... :?:
aquarius34

Сино цветче

90119
Мислења: 164
Зачленет: 04 Мај 2011, 18:11

Мислење 07 Фев 2012, 16:23

Носам за вечерни излегувања, инаку вака преку ден, за на кафе, за низ град не. Поубаво се чувствувам во патики. Мразам кога ме болат нозете заради штиклите, ама ајде барем за вечерни излегувања трпам. Инаку преферирам удобност. А кога ќе видам 12-13 годишно девојче на штикли ми се гади. Со кој памет... незнаат ни да одат на нив, изгледа невкусно.
crazyinlove19

Жолто цветче

14861381
Мислења: 3089
Зачленет: 20 Мар 2011, 21:31
Локација: Far away.

Мислење 18 Фев 2012, 22:02

Не носам толку високи , не е важно какви носиш важно е да ти бидат добри по изглед и удобни .
HeelsLover

Зелено цветче

608342
Мислења: 555
Зачленет: 26 Ное 2011, 20:40
Локација: In The Diamond's World
Слика
СликаСлика

Мислење 26 Фев 2012, 17:28

Dushica-sk напиша:Убаво ти рекла мајка ти . Ама и да облечеш штикли , ќе видиш како ќе плачеш и молиш за патики или балетанки . Ова од лично искуство :)

Во право си ми се има случено. :lol: :lol: :lol: и ко че се сетам само се смеам :P :P
lusi17

Бело цветче

2940
Мислења: 78
Зачленет: 22 Окт 2011, 20:13
why I don't look out the window at night:

1% I'm afraid of the dark

99% I'm scared I might see a face looking at me :P

Врати се на Мода и стил

Кој е онлајн

Оваа категорија моментално ја разгледуваат: An-na, DrenkaC, kuc, lalala3, mary1005, Minnie-e, mouse, Saki15, Shekerka, TeaB, Trendafilka и 42 гости

Site Meter