kallias напиша:Девојки вака, барав,барав и не знаев каде да го сместам моето прашање кое е поврзано со високите потпетици.....имам едни салонки кои се доста високи со платфома , но уште првиот пат кога ги облеков се осеќам многу уморно во нив, многу ми ја заморуваат ногата и некако ме болат одвнатре, не можам точно да ви објаснам , па си реков да не постои можеби некое меко перниче/влошка или како инаку се вика тоа за петата кадешто газиме, да си купам, ако има енкое специјално што не ја заморува ногата... ако знае некоја од вас нешто во врска со мојот случај ќе и бидам многу благодарна.
Благодарам однапред...
за пета досега не сум видела да има нешто такво да се продава, но има едни перничинја за под прсти што се ставаат и навистина многу се добри за нозете воопшто нема да приметиш дека си на штикли, ги има во cosmo tinex мислам дека околу 300ден беа, едно време ги имаше и во авон истите сега незнам.
јас носам штикли од 10-11год но штиклки од 2-3см, не е штикла само онаа од 12см незнам зошто ги нападнавте девојчињата толку што има лошо во тоа, сега имам 24год и уште носам штикли но што повисока тоа подобро, дури можам и да трчам во нив, а на мајками штиклите сум ги носела откако сум проодела, кој што сака тоа нека носи мора девојчето да проба некогаш како инаку како ке научи да оди во нив, па ако не и се допаѓа ке ги остави сигурно нема да трпи и со зор да ги носи, дури и баба ми секогаш ми вели дека штиклите, карминот и средената фризура се тие што не прават женствени.
а ако сакаш побрзо да се навикнеш и научиш како да одиш во штикли носи ги по дома и оди исправена со книга на глава.