Немам пикирано ниту една одредена фирма, не знам зошто, но мислам дека поголемиот дел во Македонија се крш, во поглед на коректноста и фер односот кон вработените.
Мои блиски другарчиња имаат работено во фирмишта како Џонсон Мети, ајде уствари да не испадне невкусно, нема да набројувам, но јаки фирми од различни бранши - кондиторство, фармакологија, адвокатура, трговија и сите биле незадоволни.
Некому не му била погодена платата, на друг работното време, односот со претпоставените, непријатната работна атмосфера, останување прекувремено за без потреба, просто лош и нечовечки однос...
Мислам крајно време е фирмите кај нас да заличат малку на оние од Запад и Америка, дали нашиот народ е навистина толку лабилен и прост, па уште го сметаат овца за стрижење и го јавнува кој сака, па сме до ова дереџе, не знам искрено...
Да скратам - не сум помислила ниту посакала да работам во ниту една фирма, единствено сметам дека оние во банкарството и на аеродром се во блага предност.
Што е до мене да сум во можност, би играла - сам свој газда.
Не е воопшто лесно, и ни најмалку исплатливо на почетокот, но сам се трудиш, сам организираш и поставуваш правила и САМ си одговорен за својот успех / неуспех.
Би сакала да имам своја PR фирма или маркетинг агенција, и ќе си ја крстам
"Исто како дома", за почеток внатрешнто уредување ќе ми биде од сите вишоци на мебел низ дома - маси, столчиња, милиња, слика-репродукција на девојчето што плаче, итн.
Деца, пазете,

ако некој ми ја украде идејата ќе тепам!

edit: Кои се тие фирми од соништата Роси, чисто онака ме интересира...