ај ако има некој што е на факултет за безбедност нека ми пише на кои предмети треба да обрнам повеќе внимание.... инаку сум трета год средно уцам гимназија и сакам да одам на факултет за безбедност во струмица... ај ве молам кажете повеке работи околу тоа...???
Знам дека во скопје има факултет за одбрана ама што точно се учи појма немам, имав колешка (од работа) тоа студираше. Ова мислам е во битола http://www.uklo.edu.mk/faculties/view/10..пиши си на гугл мислам дека има се.
ај ве молам ако има некој на овој факултет или да знае да ми каже што како е на факултетот, што предмети има и се.. нека пише
Општи прашања Не знам која би била соодветната тема за ова, најдобро овде да прашам... Дали со завршен факултет за Безбедност, на Филозофски оној што е, може да се работи нешто надвор од државава, во некоја од европскиве земји, пример Швајцарија? И ако да, што? На какво работно место?
Sakam da odam na bezbednost i kriminalistika dali nekoj moze da mi pise nesto za ovoj smer kakav e dali mnogu e tezok i taka
Океј...јас сега дипломирав на Факултет за Безбедност во Идризово што е и гледам дека никој од вас што има пишано не е воопшто упатен на оваа тема. Прво - каков е тој Факултет за Безбедност во Струмица???? Нема нешто такво таму...има само во Скопје. Дипломирав криминалистика и не е баш лесно ама треба да се учи сепак нели. Имате по 14 предмети во година освен во 4та имате 10. Плус да напоменам нема Факултет за Безбедност на Филолошки....тоа се мировни одбрамбени студии и се стекнува звање дипломиран дефендолог и нема никаква врска со Факултет за Безбедност. За повеќе информации можете да ми пишете ЛП. Позз
^ Најверојатно се мисли на смерот Детективи и безбедност при Универзитетот ФОН, зашто друг и нема во Струмица од таа област. А колку и дали се исти тоа не знам и не би коментирала.
Прашање за форумот? Ке може ли некој што е студирал или сега студира на http://msu.edu.mk/fakultet-za-bezbednosno-inzhenerstvo/ да ми каже дали е добар факултетот и смерот дали се цене и дали би имало работа од како го завршеш ?
Факултетов ко детска градинка Прво немаш некој избор за работа во државава ( за надвор незнам колку е признат) но Фон е сигорно попризнат а исти цени се И тука и тамо исспод 2000 евра нема год. Е сега на тие што не им се учи многу, тогаш ке си ’купат’ дипломче овде.