Форумџика на годината

Правен факултет-Јустинијан Први

Дискусија во 'Образование' започната од MyMar, 4 јуни 2010.

1. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    48.586
    Знае ли некој Вовед во право на ЕУ кај Татјана на есеј шо дава и дали има теми кажано на што да се обрне поише внимание за есеј ?

2. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Што е работата со електронското досие, скоро месец не можам да отворам на делот Е-Студент. Прашав и други колеги и тие ми кажаа дека не можат да го отворат. Сега полагаме се внесуваат оценки, а не се отвора, не ми е јасно што чекаат од ЕКТС

3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Не знам како е за новите генерации, ама за мојата и за неколку пред мене, на есеј се даваа извештаите од ЕУ во последните 3 години. На пример ти дава судски систем и ти треба да правиш детална анализа и споредба како напредувал судскиот систем во текот на тие години, кои закони или реформи се донесувале и слично.

Обично за време на сесија не работи досието.
    Откако ќе заврши и откако ќе ги внесат сите податоци, тогаш ќе го пуштат.
    А термини за оцени професорите обично закажуваат откако ќе бидат средени податоците.

4. ankabananka123

ankabananka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    може некој да ми помогне во врска со екомонија кај Гроздановски, што прашања дава на испит?

5. jesssie.j

jesssie.j Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Колеги кај проф. Софија Тодорова по Применета би можело да се земат оценки освен во терминот кога е наведен за земање оценки?

6. ivanak

ivanak Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    13
    Девојки знаете кај е амф. 9 ? Мислам дека уште 20 год. да учам дека нема да го најдам :)

7. jovankad5

jovankad5 Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Како е со поени од активност трговско право, не знам како се вика асистентката, една плава е...?

8. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Знае некој дали Сашо по МЈП дава доиспрашување за 6ка ми фалат неколку поени?

9. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    ^^ Мислам дека Сашо не сакал да има допрашување, ама ја денес бев на допрашување кај Фрчковски и он му се јави и му кажа на Сашо да дозволи тие за што се кај него да има допрашување зашто не било во ред да не им даде шанса. :)

10. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    57
    Може некој да ми каже ако има на постдипломски како одите на предавања ?? Сакам да се запишам незнам дали во Штип или во Скопје. Нека пише ако има некој на постдипломски, Фала :$

11. MateaSokolovska

MateaSokolovska Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Секоја ли година примаат студенти на насоката новинарство?? Јас добив информација дека не па затоа прашувам..

12. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    Секоја година има запишување на новинарство не се секирај тоа се сао празни муабети

Туку јас сакам да прашам како оди усно плагање кај Родна полагам утре стваро и немам поима како оди презапишан ми е по ново па ако може искуства :)

13. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667

Jас сум по стара програма ама од колеги колешки шо слушнав ми кажаа дека кај родна и тина милион пати полесно поминале усно отколку со заокружување. Поставувале во просек по 5, 6 прашања ама сакале веднаш да одговараш а не да се мислиш.

Инаку јас сакам да си прашам за мислење. Мислите дека е добра идеја да се оди на мастер на меѓународно право??

14. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    2.404
    Angel. girl колегите од моја генерација што беа на мастер-меѓународно право не беа многу задоволни, кажуваа дека многу била лоша организацијата, а и јас што гледав чекаа по 30 мин за предавање не се знаеше кој професор ќе предава итн. Можеби сега е посредено не знам...

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ништо не е сменето исто и сега.
    Освен Дескоски и уште некој професор, се асистентите им предааат.
    Најнесреден смер е меѓународно.

16. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    А искуства од каривичната насока има некој?

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    36.855
    Јас сум на овој факултет, ама студиите ми се во мирување. Слушнав дека од оваа година се полагало и усно. Дали тоа важи за оние кои што се запишани пред тоа или само за оние што се запишани од оваа година?

18. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.692
    Допаѓања:
    5.469
    ^ новиот начин на полагање важи за оние кои лани се запишале и сега се 2 год, па наваму.. Значи и за оние кои сега се прва... А ако презапишеш предмет а си пред 3 години запишан незнам по кој примцип би се третирало полагањето..

19. Lanicka95

Lanicka95 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Сакам да прашам нешто .. планирам да се запишам на правен факултет и запишав дека ќе полагам интерно филозофија и социологија. Е сега социологија е потешко, а географија професорката ги дава прашањата што ќе се паднат на матура. Сакам да прашам дали ако полагам географија одземаат некои бодови, поени ?

20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.250
    Допаѓања:
    36.855
    Јас колку што знам, на Правен факултет ги гледаат оценките по социологија и историја. Има врска тоа кои предмети си ги одбрала да ги полагаш. Не дека нема да те примат, ама предност ќе имаат оние што одбрале социологија и историја.