Задоволни ли сте од ова училиште? Кажете ми нешто повеќе за него. Сега го прочитав ова http://e-konkursi.mk/index.php?opti...bjavuva-konkurs-stipendii&catid=22&Itemid=138 па ме заинтересира.
Мене ме интересира во Битола, како е и колку се плака годишно, малце повеке за школово дека далеку ми е живеам во Ск ?
Средно училиште Дали некој има учено во приватното училиште САБА, колку е школарината, дали има интернат кој спаѓа во износот на школарината? Ако некогаш имате учествувано на некој натпревар по информатика за осмооделенци, ве молам пратете ми некои примери за прашања или сл... Ве молам што побргу, на брадучедка ми и требаат информациите... TNX...
Иако е стара темава,сакам да надополнам нешто САБА слушнав дека од оваа учебна година ке се отвори и во Штип,а уписите се почнати од Април и траат некаде до Јуни мислам. Паралелките се од 10 до 15 деца и се учат 6-7 предмети со по 5часа дневно...Барем така прочитав на флаерот и на страната на САБА :geek: И нешто најважно што дознав е дека се плаќа 1200евра,доколку отидат заедно 2деца без разлика дали се во роднинска врска,другари или слично ( важно е двајцата заедно да отидат ) се плаќа 1000 годишно може и на 12 рати,а за оние кој се одлични ученици и имаат награди,дипломи и незнам што САБА им дели стипендија т.е. 4години одат бесплатно на приватно училиште,мене ми е жал што ја пропуштив оваа златна прилика,но тие кои што се добри ученици и имаат финансиски средства нема да погрешат ако се запишат многу добро средно училиште е,јас имам 2-3 другари од Битола кои што учат таму во САБА-Битола и се пре-задоволни
Ова "школо" не би го препорачала, а ниту би запишала свое дете. Не би да навлагам во структурата негова и организацијата, како и кадарот, ама познавам луѓе кои учат/учеа тука, и истите се запишаа во САБА како последен воз за средно образование да им е. Некој што неможел да помине година во едно од послабите државни средни училишта, друг како избракан од државното средно училиште, трет во потрага по социјализација и дружба која не ја пронашол помеѓу 300 деца во државно средно училиште. Ова се само примери за кои лично знам, не се рекла казала. Кога веќе имате желба да се запишете во приватно средно училиште подобри опции ви се Нова, Англо-Американското училиште, Јахја Кемал.
Има такви деца, но не се сите такви, јас планира да се запишам тука бидејќи мојот братучед учи тука и е многу задоволен,добро тој е со стипендија и ми кажува дека односот ученик професор е перфектен,не ти се дерат можеш да ги контактираш на фб,скајп,и-меил па дури и на телефон, професорите се однесуваат пријателски, па дури се подобри и од твојот најдобар другар. Еве една случка,го напушти девојка му на братучед ми што беа заедно 4 години, и тој беше цел такво избезумен, не зборуваше со никого а на часовите таму во Саба секогаш бил расположен и таа една професорка го викнала и го прашала што е проблем кога и рекол што е таа му објаснила се убаво што да направи,и му дала неколку совети. Па ај ти види дали во државно некого го гајле дали ти раскинале! Саба е најдоброто училиште според мене, а и јас разговарав со една професорка во Саба,на телефон на братучед ми што му предава му рекла дека можам слободно да се јавам и се јавив и се убаво ми објасни што како.
Да и мене ме интересира и керка ми сака таму да оди па ме интересира некој да не знае да каже нешто повеке на пр. има ли превоз до другите градови (бесплатен ли е),колкаво значење имаат дипломите во стипендијата,колку чини школарината,книгите,опремата...?
Пријател работеше таму пред 3-4 години. 1500 евра мислам беше годишно, може и на рати. За книите не знам, мислам дека он користеше копии исто како учениците.
Имам исто мислење како некои членови тука. Во приватно училиште (исклучок нова, од кадешто навистина излегуваат со знаење и имаат големи шанси за студирање на квалитетни странски универзитети), знаење не се стекнува. Идат ученици на кои не им се учи.
Здраво. Имам неколку прашања околу ова школо (САБА) Колку чини годишна школарина и на колку рати се плаќа? Колку е возможно да се влезе со стипендија (се тражат дипломи од секакви натпревари или само од државни)? Која е разликата меѓу ова приватно школо и државно школо? Има ли екскурзии? Колкава е можноста за студирање во странство(кои се предностите, за разлика од државно школо)? Благодарам
Бегајте од школово.Жива глупост е. Само снобови и разгалени детишта. За 1500 евра годишно не вреди! Или чувајте си парите или одете во друго приватно школо. Катастрофа се САБА. Учат од понеделник до четврток, распуштено и лабаво, книги немаат некои скрипти им даваат, едвај има деца за 1 паралелка и ги шетаат ваму таму. Ако сте ученици со добар просек барајте друго место за остварување на амбициите, многу повеќе ќе успеете.
Знае ли некој колку чини школарината за 2021/22, планирам да се запишам во училиштево, ве молам ако некој има учено таму, учи, и сл. нека каже, Благодарам однапред♡